«علی ربیعی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره تعامل دولت و مجلس یازدهم و با توجه به شرایط کشور و مسائلی مانند شیوع کرونا، تشدید تحریمها و ضرورت های تحقق شعار «جهش تولید» اظهار داشت: دولت، قوه قضاییه و مقننه و سایر نهادهای عمومی و نیروهای مسلح همه در کنار هم در قبال حل و فصل مسائل زندگی روزمره مردم، رشد و پیشرفت و شادابی کشور و حفظ امنیت مسئولیت مشترک دارند.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه «رابطه بین دولت و مجلس باید به سمت حل و فصل مسائل مردم باشد» گفت: این رابطه باید بر اساس نامههای بلندمدت و یک رابطه هم افزا پایهگذاری شود.
وی تصریح کرد: ما نگاه نمیکنیم به این که از عمر این دولت یکسال و چندماه باقی مانده است، بلکه معتقدیم پایه گذاریهای نهادینه برای مسائل مهم آینده کشور در همین عمر باقی مانده دولت هم با مجلس باید صورت بگیرد.
دولت در انتخاب ارکان مجلس هیچ دخالتی ندارد
ربیعی با بیان این که «انتخاب رییس، هیات رییسه و کمیسیونها مسائلی است که باید بر اساس سازوکارهای مجلس صورت می گیرد: گفت: دولت هیچ گونه دخالت، دیدگاه و نظری در سازوکارهای مجلس برای انتخاب ارکان آن ندارد.
وی با تاکید بر لزوم رعایت اصل تفکیک قوا و عدم مداخله قوا در امور یکدیگر، اظهارداشت: روی مرزهای همپوشانی ایستادن و دخالت کردن آفتی است که با آن روبه رو هستیم، ولی ما به تفکیک و در کنار آن به هم افزایی قوا اعتقاد داریم.
سخنگوی دولت با بیان این که دولت هر کمکی را که مجلس بخواهد، انجام می دهد، افزود: آمادگی داریم در جلسات اولیه توجیهی از آخرین وضعیت کشور با مجلس مشارکت کنیم و آخرین وضعیت کشور را برای ایجاد یک آمادگی ذهنی برای نمایندگان دوره یازدهم انجام دهیم زیرا غالب نمایندگان مجلس یازدهم، دور اول حضور آنها در مجلس است.
فهرست مهمترین مسائل و مشکلات کشور را به مجلس می دهیم
ربیعی افزود: دولت همچنین آمادگی دارد که فهرستی از مهمترین مسایل کشور چه مسایلی که در کوتاه مدت و چه مسایلی را که باید در میان مدت و درازمدت به آن پرداخته شود، تا به عنوان کار مشترک با مجلس تعریف شود.
سخنگوی دولت با تاکید بر این که عقب راندن تحریم ها مساله بسیار جدی است، گفت: تحریم از موضوعاتی است که مقابله با آن نیاز به اجماع، درک مشترک و همکاری بین دولت و مجلس دارد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری به شیوع ویروس کرونا و آثار آن در کشور اشاره کرد و گفت: بحث کرونا و آسیبی که این ویروس به اقتصاد، زندگی، مسایل اجتماعی و فرهنگی مردم و جامعه ما زده به درک مشترک و برنامه ریزی مشترک نیاز دارد.
نرخ رشدو پیشرفت کشور بدون نفت را باید همچنان مثبت نگه داریم
ربیعی به ضرورت برنامه ریزی برای تحقق «جهش تولید» و رشد و پیشرفت کشور اشاره کرد و گفت: نرخ رشد و پیشرفت کشور بدون نفت را باید بتوانیم همچنان مثبت نگه داریم، البته رشد نیاز به برنامه مشخص و حمایتهای قانونی دارد که دیدگاههای بودجهای مجلس متناسب با وضعیت کشور میتواند یکی دیگر از موضوعات مشترکی بین دولت و مجلس باشد.
وی با اشاره به آثار تحریم و شیوع کرونا گفت: جهش تولید و پیشی گرفتن تولید به طور قطع به شغلهای جدید و بیشتر نیاز دارد زیرا بخشی از اشتغالهای ما با توجه به این شرایط نابود شده است.
مجلس باید در مبارزه با فساد به دولت کمک کند
سخنگوی دولت گفت: بحث عدالت و فقرزدایی در قوانین و کار اجرایی، و همچنین امنیت ملی، امنیت جامعه و امنیت روانی جامعه و بخصوص فسادزدایی از جمله مسایل دیگری است که مجلس یازدهم باید از نظر حقوقی به دولت کمک کند که دولت بتواند از نظر اجرایی آن را دنبال کند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان این که با فساد باید به طور ساختاری مقابله کنیم افزود: مقابله سیاستزده و مبتنی بر افشاگری، مقابله بنیادی با فساد نیست. فساد دیرینه است و رفع آن نیازمند اصلاح ساختارها است که این هم به عنوان یکی از موضوعات اصلی می تواند به طور جدی کار مشترک بین دولت و مجلس آینده باشد.
به استقلال مجلس احترام می گذاریم
ربیعی تاکید کرد: دولت به طور قطع برای استقلال مجلس نه تنها احترام قائل است، بلکه تمام توان خود را برای پویاتر و با نشاطتر شدن مجلس و در کنار آن اثر بخشی بیشتر برای اداره مطلوب کشور را دنبال خواهد کرد.
سخنگوی دولت گفت: انتظار خاص ما این است که در کنار هم بتوانیم کار و هم افزایی کنیم و دولت این آمادگی دارد، امروز مردم مشکل، نگرانی و درد زیاد دارند، آسیب دیدگان زیاد هستند و همه باید بتوانیم فصل مشترک و برنامههای مشترک داشته باشیم تا بتوانیم در این قالب کشور را بهتر اداره کنیم تا الگوی خوبی از رابطه بین دولت و مجلس را بتوانیم سامان دهیم.
نظر شما