به گزارش روز شنبه خبرگزاری افه، سرعت بالای گسترش ویروس کرونا این هفته در قاره آمریکا به قدری بود که شمار مبتلایان در مجموع کشورهای این قاره به بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید؛ شیوع افسار گسیختهای که بر اساس هشدار سازمان بهداشت جهانی تا پیش از کشف واکسن، زندگی انسان را دستخوش تغییرات زیادی خواهد کرد.
ایالات متحده آمریکا با ثبت بیش از یک میلیون و ۳۲۲ هزار مورد ابتلا و افرونبر ۷۸ هزار و ۶۰۰ مورد فوتی نه تنها در جایگاه نخستین کشور درگیر به ویروس کرونا در این قاره پهناور بلکه در هر دو بخش ابتلا و جانباخته، در صدر فهرست جهانی نیز قرار دارد.
به دنبال افزایش شیوع ویروس کرونا در آمریکا، دونالد ترامپ صبح شنبه تائید کرد که "کتی میلر" معاون مطبوعاتی مایک پنس معاون رئیسجمهوری این کشور به بیماری کووید- ۱۹ مبتلا شده است. رسانههای آمریکایی همچنین خبر از ابتلای دستیار شخصی ایوانکا دختر ترامپ دادهاند.
برزیل پس از ایالات متحده آمریکا در حالی با گسترش شدید بیماری همهگیر روبروست که مقامهای این کشور از جمله «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل همواره بر بیاهمیت جلوه دادن این بحران تاکید دارند؛ با این حال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور آمریکای لاتین به بیش از ۱۴۶ هزار نفر رسیده و شمار جانباختگان نیز از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است.
کانادا و پرو به ترتیب با بیش از ۶۷ هزار و ۵۸ هزار مورد ابتلا در ردههای بعدی این فهرست قرار دارند.
گذشته از بحران بهداشتی، بحران اقتصادی نیز بر اقتصاد کشورهای آمریکای لاتین سایه افکنده است تا جایی که اکوادور به دنبال شیوع ویروس کرونا و کاهش بهای نفت، زیان مضاعفی نسبت به سایر کشورها دیده است.
طبق پیشبینی صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۰ میلادی به میزان ۶.۳ درصد کاهش مییابد؛ تاکنون بیش از ۲۸ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ در اکوادور به ثبت رسیده که بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر از آنها جانباختهاند.
روند گسترش بیماری در بولیوی نیز مقامهای این کشور را بر آن داشته تا با هدف تقویت ظرفیت پاسخگویی نظام سلامت و بازسازی سیستم خدمات رسانی بهداشت، ۱۷۰ میلیون دلار وام از بانک جهانی دریافت کند؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بولیوی به بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است.
۲۰۲۳
نظر شما