شناسایی اولین مورد مثبت کرونا در ایران همان و تعطیلی مجموعه های مختلف ورزشی، فرهنگی، صنفی، اقتصادی و گردگشری همان. نسخه ای که عینا در کشورهای مختلف تکرار شد و حالا استمرار این تعطیلی ها، لشکری از بیکاران را بر روی دست دولت مردان قرار داده است.
با اجرای قرنطینه خانگی و تعطیلی تمام سینماها، سالن های نمایش، نگارخانه ها،گالری ها و کتابفروشی ها، در عمل چوب کرونا لای چرخ فرهنگ، تحرک و پویای هنر را گرفت.
بیش از ۷۰ روز از اجرای محدودیت های مختلف در فعالیت اصناف و بخش های مختلف می گذرد و هنوز هم خبری از بازگشایی این اماکن فرهنگی نیست. موضوعی که موجب خسارت سنگین به بخش های مختلف فرهنگ و هنر قم وارد کرده است.
بیکاری یک هزار و ۳۰۸ ناشر و حدود ۱۰ هزار هنرمند استان، تعطیلی تمام زیرساخت های فرهنگی استان از جمله ۱۵ سینما، سالن نمایش و نگارخانه و همچنین خسارت سنگین به ۱۱ کانون تبلیغاتی تنها بخشی از خسارت کرونا به جامعه فرهنگ و هنر قم است که این موضوع توجه مسئولان استان و کشور در تسریع در عمل به قول ها و مساعدت های خود را ضروری کرده است.
بیشترین ضرر ناشی از کرونا به حوزه کتاب وارد شدهاست
رییس اتحادیه ناشران قم در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: بیشترین ضرر ناشی از کرونا به حوزه کتاب وارد شده و با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، کتاب به طور کلی از سبد خانوارها خارج شدهاست.
حمید خرمی با اشاره به ایجاد کمپین «در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم» در روزهای ابتدایی سال در این استان افزود: سه کتاب فروشی قم در قالب این کمپین اقدام به فروش کتاب به صورت برخط نمودند و باقی کتاب فروشی ها استان در هفتههای گذشته به دلیل اعمال طرح فاصلهگذاری اجتماعی هیچگونه درآمد و فروشی نداشتند.
وی ادامه داد: کتاب فروشی ها و فعالان حوزه کتاب استان درتعطیلی اصناف برای مقابله با شیوع کرونا آسیب بسیاری دیدند و این امر بر مشکلات زیاد موجود درحوزه کتاب افزود.
خرمی، با اشاره به تعیین بستههای حمایتی برای جبران برخی از زیان های وارد به اصناف کشور در هیات دولت، ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جبران فعالان این حوزه تدابیری اندیشیدهاست که در گام اول برآورد خسارت های ناشی از شیوع این ویروس انجام و جدول این خسارت ها به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شدهاست.
هنرمندان تئاتر قم در شرایط کرونایی نیازمند حمایت جدی هستند
رییس انجمن هنرهای نمایشی قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: با توجه به تعطیلی بیش از ۲ ماهه تمام سالن های نمایشی استان ناشی از شیوع کرونا و احتمال استمرار این شرایط، هنرمندان و فعالان تئاتر نیازمند توجه و حمایت جدی هستند.
علی فرحناک افزود: پیشنهادها و طرحهایی برای فعالیت گروههای تئاتر استان به صورت مجازی و در قالب برخی شبکههای اجتماعی که قابلیت پخش زنده را دارند، وجود دارد که در حال بررسی ابعاد مختلف آن هستیم ولی آنچه مسلم است اینکه هیچ کدام جای اجرای تئاتر را نمیگیرد .
وی اظهار داشت: هنرمندان عرصه تئاتر بیش از ۲ ماه است که موفق به انجام هیچ فعالیت هنری و درآمدزایی نشدهاند که باید مشکلات فعالان این عرصه شناسایی و مورد حمایت قرارگیرند.
رییس انجمن هنرهای نمایشی قم تاکید کرد: اگر مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان کمک در شرایط کنونی را ندارند، بودجهای را تعیین کنند که تا پس از پایان کرونا با کمک به گروههای تئاتر، بخشی از خسارت فعالان این عرصه جبران شود.
وی بیان کرد: پخش نمایشهای ضبط شده سال های گذشته از طریق شبکههای اجتماعی، اجرای پخش زنده تئاترها از فضای مجازی و انجام مسابقه نمایشنامه نویسی کوتاه از میان این نمایش ها از جمله طرح هایی است که در حال بررسی هستند.
بخشی ازخسارتهای فعالان مطبوعات وکانونهای تبلیغاتی قم جبران میشود
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این رابطه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به توقف فعالیتهای فرهنگی ناشی از شیوع کرونا گفت: بخشی از خسارتهای مطبوعات وکانونهای تبلیغاتی دراین استان جبران خواهد شد.
محمدجواد محرابی روز ادامه داد: توقف فعالیت مطبوعات چاپی که از اول اسفند ۹۸ آغاز و تا ۲۳ فروردین ماه سال جاری بر اساس مصوبه ستاد مرکزی مقابله با کرونا ادامه داشت، موجب خسارتهای جدی به مطبوعات و نشریات مکتوب استان شد.
وی ادامه داد: خبرنگاران حق الخبری رسانهها و خبرگزاریهای استان متاثر ازفضای کرونا و کاهش برنامههای پوششی و توقف فعالیت روزنامهها دچار مشکلات جدی شدهاند.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به مشکلهای ایجاد شده برای کانونهای تبلیغاتی استان در این ایام به واسطه شیوع کرونا اظهار داشت: خسارت مالی درحوزه تبلیغاتی محیطی به کانونهای فعال در این زمینه بسیار سنگین بودهاست.
محرابی اظهار داشت: با شیوع کرونا، تمام تابلوهای تبلیغی سطح قم برای انعکاس پیامهای آموزشی و بهداشتی به منظور مقابله با کرونا در اختیار ستاد مقابله با کرونای استان قرار گرفت که این موضوع موجب خسارتهای بسیار جدی به فعالین این عرصه شد.
کسبوکارهای هنر و رسانهای قم خسارتدیده از کرونا حمایت میشوند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این باره با اشاره به فراخوان ثبت اطلاعات صاحبان کسبوکارهای فرهنگ، هنر و رسانه متضرر از کرونا گفت: رستههای مشاغل فرهنگی، هنری و رسانهای و تولید محتوای دیجیتال استان میتوانند از این بستهها بهره ببرند.
سید موسی حسینی کاشانی اضافه کرد: این افراد برای بهرهمندی از بستههای حمایتی دولت، صاحبان مشاغل فرهنگی، هنری و رسانهای متقاضی دریافت حمایت دولتی برای جبران خسارت کرونا میتوانند با مراجعه به درگاه اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرس www.farhang.gov.ir درخواست خود را ثبت کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در ادامه گفت: بیمه سه ماه گذشته هنرمندان قمی استمهال شده و تلاش میشود این مبالغ از طریق اداره کل پرداخت گردد.
حسینی کاشانی عنوان داشت: اجارهبهای مجموعههای طرف قرارداد این اداره کل در اسفندماه سال گذشته و فروردین سالجاری بخشیده شدهاست.
وی اضافه کرد: برای جبران خسارت سینماهای استان نیز سامانهای طراحیشده و مشکلات این قشر و در این سامانه بهصورت دقیق پیگیریهای میشود.
وی بیان داشت: برای جبران بخشی از خسارتهای جامعه خبری قم ۱۰۰ خبرنگار برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه به معاونت اقتصادی استانداری معرفی خواهند شد./
نظر شما