عباس پورمیدانی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: با همراهی کشاورزان استان و مشارکت اتحادیهها و تعاونیهای این بخش در کنار حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در میدان، طی این مدت هیچگاه شاهد توقف فعالیتهای کشاورزی به دلیل شیوع ویروس کرونا در قم نبودیم.
وی افزود: حتی در میزان سطح زیر کشت و مقدار تولید محصولات کشاورزی استان هم کاهشی به وجود نیامد و تلاش شد همه برنامهریزیهای انجامشده، دنبال شود.
وی ادامه داد: البته شیوع ویروس کرونا در موضوع توزیع، فرآوری و بازار فروش برخی محصولات کشاورزی استان همچون گوشت مرغ، مشکل ایجاد کرد و ازنظر اقتصادی آسیب جدی زد.
پورمیدانی گفت: برای کمک به بهرهبرداران بخش کشاورزی قم که در اثر کرونا دچار آسیب شدند، تصمیمهایی همچون ارائه تسهیلات ارزانقیمت و برخی بخشودگیها در نظر گرفتهشده است که با نظر مسئولان ملی و استانی اجرایی خواهد شد.
وی بیان کرد: حمایت از بخش کشاورزی تاثیر مستقیم بر خودکفایی در تولید محصولات راهبردی و تامین امنیت غذایی مردم دارد و به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی قم تلاش میکند با اجرای برنامههای متنوع، خسارتهای ناشی از کرونا بر کسبوکار بهرهبرداران این بخش کاهش یابد.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
کرونا ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما