دکتر عفت ایرانیجم ،فوق تخصص خون و انکولوژی روز دوشنبه با اشاره به انجام موفق پلاسما درمانی مبتلایان کرونا در اردبیل گفت: در روش پلاسما درمانی بخشی از خون بهبودیافتگان قطعی بیماری کرونا که سیستم ایمنی آنها توانسته بیماری را مهار کند، به افراد مبتلا تزریق شد.
وی افزود: سیستم ایمنی بدن بیمارانی که مبتلا به کرونا هستند، در اوایل شروع این بیماری فعال نشده و توانایی مبارزه با این ویروس را ندارد و به همین علت پلاسما درمانی باعث کاهش مرگ و میر در این بیماران و کمک به بهبود وضعیت آنها میشود.
ایرانی جم با بیان این که برای اهدای پلاسما لازم است که فرد اهداکننده حداقل ۲۸ روز پس از شروع بیماری اقدام کند، اظهارداشت: بعد از تایید بهبودی با تستهای تخصصی در انتقال خون، فرد بهبودیافته اقدام به اهدا میکند.
وی بیانکرد: درمان بیماران مبتلا به کرونا با پلاسمای بهبودیافتگان، از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و نیاز به بستری در بخشهای مراقبت ویژه و استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
این فوق تخصص خون و انکولوژی اضافهنمود: روش پلاسما درمانی هماکنون در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل انجام میشود و حال بیماران دریافتکننده پلاسما پس از انجام موفق این روش درمانی، رو به بهبود بوده و در حال ترخیص هستند.
وی ادامهداد: این روش درمانی در چند استان کشور در حال انجام است و اثرات امیدبخش و نتایج امیدوارکننده آن مشهود بوده و مورد تایید مراجع علمی کشور قرار گرفته است.
ایرانیجم همچنین گفت: جهت بهرهمندی تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به کرونا از این روش درمانی، افرادی که بعد از ابتلا به بیماری کرونا سلامت خود را به دست آوردهاند، میتوانند به شکرانه بازگشت سلامت خود، با اهدای بخشی از خون خود در محل سازمان انتقال خون استان اردبیل، به یاری بیماران نیازمند و بدحال کرونای بستری در مراکز درمانی بشتابند.
نظر شما