منوچهر پارسا فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: برداشت شکوفه های بهار نارنج در افزون بر ۱۱ هزار هکتار از باغهای مرکبات استان گیلان آغاز شده است.
وی اظهار داشت: پیش بینی می شود که باغداران استان گیلان در سال جاری، ۴۳۰ تن شکوفه بهار نارنج به ارزش ۱۰۷ میلیارد ریال برداشت کنند.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان گیلان خاطر نشان کرد: رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش از مهمترین مناطق رویش شکوفه های بهار نارنج است.
گلبرگهای ضخیم بهار نارنج، زبانهای شکل به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آنها حفره های ترشحی اسانس را به روشنی میتوان دید، گل های نارنج در ایران به نام بهار نارنج مشهور بوده که قسمت مهم موارد استفاده از آن است.
در اردیبهشت ماه گل های بهار نارنج شکفته میشوند و این گل ها برای تهیه مربا، عرق، دم نوش و شربت مورد استفاده قرار می گیرد.
نارنج درختی به ارتفاع چهار تا شش متر همیشه سبز، بدون کرک با ساقهای دارای پوست تقریبا صاف متمایل به خاکستری؛ برگهای پایا، متناوب با انتهای نوک دار و کنارههای دالبری به رنگ سبز تیره و براق است.
این گیاه بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمگرم به خوبی رشد میکند، در اسپانیا، جنوب آمریکا، کالیفرنیا، برزیل، ایتالیا و همچنین در نقاطی از ایران از جمله استانهای گیلان، مازندران، گلستان و فارس رویش دارد و امروزه به طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت میشود.
میوه این درخت دارای سطح پوست میوه ناصاف و برجستگیهای کوچک به رنگ زرد نارنجی و گوشت ترش و نسبتا تلخ است.
مصرف بهار نارنج علاوه بر درمان بیماری های عصبی ، نشاط آور و آرام بخش است.
نظر شما