محمد حسین ارسطو زاده روز سهشنبه در گفتوگوبا ایرنا افزود: از این میزان خسارت ۸۰ میلیارد تومان به بخش گردشگری و ۶ میلیارد تومان مربوط به بخش صنایع دستی است.
وی بیان کرد: کسری درآمد و تبعات این موضوع باعث شد جامعه فعال درحوزه گردشگری شامل اقامتگاهها، دفاتر گردشگری، راهنمایان گردشگر و صنعتگران حوزه صنایع دستی متحمل آسیبها و خسارتهایی شوند.
ارسطوزاده گفت: سال گذشته ۱۳میلیون گردشگر داخلی و خارجی وارد استان بوشهر شدند اما امسال به دلیل شیوع کرونا تاکنون هیچ سفر رسمی در این بخش نداشتیم و این رقم محقق نشدهاست.
وی ادامه داد: با این وجود امیدواری در جامعه حوزه گردشگری بالاست و معتقد هستیم با فرصتهای ایجاد شده و برنامهریزی صورت گرفته بخش عمدهای از این آسیبها باید جبران شود.
ارسطوزاده اضافه کرد: با پیگیریهای انجام شده از سوی وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تمهیدات اندیشیده شده تلاش میشود بخشی از این آسیبها در قالب پرداخت تسهیلات، بستههای حمایتی و برنامههایی که در قالب پساکرونا مطرح شده جبران شود.
وی ادامه داد: همچنین با پیگیریها و مصوبات ابلاغ شده در بخش تامین اجتماعی و تسهیلاتی پرداختی به گردشگری و کارگاههای صنایع دستی امهال پیش بینی شدهاست و برای ادامه فعالیتها دستورالعملهایی تدوین و ابلاغ شدهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به طرح سفر هوشمند گفت: براین اساس همه تمهیدات لازم برای انجام سفری همراه با سلامت که موجب خسران و انتشار بیماری نشود از مبدا تا مقصد اندیشیده شدهاست.
ارسطوزاده افزود: گردشگری مطالبه مردم و جزو جدانشدنی از زندگی مردم است و میل تقاضا به سفر حتی در شرایطی که بیماری جان انسانها را تهدید میکرد و امکان سفر نبود باز هم وجود داشت.
وی ادامه داد: در قالب سفرهوشمند تلاش شده از ابتدای سفر که شامل تهیه بلیت، رزرو هتل و انتخاب اقامتگاههای مختلف، پایانههای مسافربری رستورانها تدابیر لازم براساس دستورالعملهای بهداشتی تدوین و ابلاغ شود تا
گردشگرو جامعه پذیرنده گردشگر(جامعه محلی) سالم بمانند و کمترین آسیب به آنها وارد شود.
ارسطوزاده در بخش دیگری از سخنان خود در باره پروژههای گردشگری گفت: تکمیل پروژه موزه منطقهای خلیج فارس که دربرگیرنده میراث فرهنگی طبیعی و تاریخی منطقه خلیج فارس است در شهر بوشهر مراحل پایانی آن سپری میشود.
وی ادامه داد: موزه منطقهای خلیج فارس یکی از موزههای برتر کشور و فراگیر در حوزه خلیج فارس است و فرصتی برای حضور گردشگر و ایجاد انگیزه برای سفر را به وجود میآورد.
ارسطوزاده با اشاره به پیشرفت فیزکی ۹۰ درصدی موزه منطقهای خلیج فارس افزود: تا پایان این پروژه حدود ۴۰ میلیارد تومان اعتبار باید هزینه شود.
وی مهمترین برنامه سالجاری این ادارهکل را ساماندهی بافت تاریخی بوشهر عنوان کرد و گفت: درهمین ارتباط ساماندهی بخشی از بافت تاریخی با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار آغاز شده که بخشی از این اعتبار تاکنون جذب شدهاست.
ارسطوزاده اضافه کرد: در قالب ساماندهی بافت تاریخی بوشهر گذر تاریخی رفیعی تا رشیدی که شامل چند بنای تاریخی است مرمت و احیا و به بناهایی که کابری خدمات گردشگری و فرهنگی دارند، تبدیل میشود.
وی یادآور شد: همچنین راهاندازی بازارچه صنایع دستی، مبلمان شهری و بهسازی جدارهها و کف نیز در حال انجام است.
ارسطوزاده با بیان اینکه با ساماندهی بافت تاریخی مشاغل متعددی ایجاد میشود گفت: با توجه به اتصال بافت تاریخی بوشهر به محورگردشگری ساحلی این امر موجب ایجاد حلقه اتصال و تفرج گردشگر در مناطق طبیعی میشود.
وی ادامه داد: ایجاد خانه صنایع دستی در عمارت تاریخی مبارکی در بافت تاریخی بوشهر از جمله دیگر برنامههای این اداره کل در سال جاری است.
ارسطوزاده یادآورشد: استان بوشهر در زمان حاضر فاقد چنین مکانی برای فعالیت صنعتگران در بخش صنایع دستی است که با ایجاد آن زمینه برپایی کارگاههای تولیدی، عرضه و آموزش در این فضا فراهم میشود.
وی با بیان اینکه برای راهاندازی بازارچه صنایع دستی استان بوشهر۲ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شدهاست گفت: راهاندازی این فضا در رونق صنایع دستی و احیای هنرهای دستی استان نقش تاثیرگذاری دارد.
ارسطوزاده تعریف محور گردشگری تاریخی و طبیعی در سیراف با چهار میلیارد تومان اعتبار و ساماندهی کاخهای هخامنشی را از دیگر پروژههای در دست اجرای استان بوشهر در سال جاری عنوان کرد که مقدمات آن آغاز شدهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: رویکرد اصلی این ادارهکل واگذاری بناها و اماکن تاریخی به بخش خصوصی است که در این ارتباط ۱۳ بنا مشخص شده و مقدمات واگذاری آنها در قالب ماده ۲۷ و ۸۸ به بخش خصوصی واگذار شدهاست.
ارسطوزاده گفت: واگذاری هر کدام از این بناهای تاریخی به بخش خصوصی میتواند موجب رونق گردشگری، ظرفیتی برای ایجاد اشتغال و دلیلی برای سفر گردشگران به منطقه باشد.
وی گفت: سال گذشته ازمحل تسهیلات حوزه گردشگری ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به ۲۳ طرح گردشگری پرداخت شد که بخش عمدهای از این پروژهها شامل هتلها، اقامتگاهها، سفرهخانهها و اقامتگاههای سنتی و کارگاههای صنایع دستی است که در نیمه اول و دوم امسال مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
ارسطوزاده در باره مناطق نمونه گردشگری اضافه کرد: در زمان حاضر چهار منطقه گردشگری شامل میرمهنا در بندر ریگ، حماد در دیلم، دلارام در دلوار، سد رئیسعلی دلواری و یک دهکده گردشگری در استان بوشهر طراحی شدهاست.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت عظیم منطقههای گردشگری با پشتیبانی استانداری بوشهر در آینده نزدیک کار واگذاری آنها به سرمایهگذار بخش خصوصی انجام میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر تاکید کرد: نقش منطقههای گردشگری در رونق این صنعت در بخش اشتغال و گردشگری به عنوان صنعتی سبز و بدون هر نوع آلایندگی بسیار مهم و اثرگذار است.
ارسطوزاده یادآور شد: هرکدام از این منطقهها امکان ایجاد یکهزار فرصت شغلی دارند به همین دلیل عزم جدی مدیریت ارشد استان تعیین تکلیف این منطقهها است در این ارتباط فراخوان جلب سرمایهگذار داده میشود.
وی تاکید کرد: راهاندازی هریک از پروژههای یاد شده نقشی مهم در بحث جهش تولید دارد و تلاش میشود با فعال کردن پروژهها زمینه رسیدن به منویات رهبر معظم انقلاب در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان فراهم شود.
نظر شما