۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۵۷
کد خبرنگار: 897
کد خبر: 83785002
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاد دانشگاه: مهارت‌های زندگی تامین‌کننده سلامت روان افراد جامعه است

شهرکرد-ایرنا-یک مشاور خانواده و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، معتقد است، دانستن کامل مهارت‌های زندگی برای هر خانواده ضروری است و مهارت زندگی تامین‌کننده سلامت روان افراد در جامعه است.

زهرا جلالی اصیل روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: داشتن جعبه ابزاری به نام مهارت‌های زندگی،می‌تواند فرد را در مواجهه با عوامل ناخوشایند مانند خشم، عصبانیت، استرس و بلاتکلیفی ایمن کند و بر روی طرز فکر، احساس و رفتار روزانه فرد تاثیر بگذارد.

به گفته وی، این مهارت‌ها همچنین روی توانایی فرد در مواجهه با  استرس، غلبه بر چالش‌های زندگی، بازآفرینی بعد از پشت سر  گذاشتن سختی‌ها تاثیر دارد.

جلالی اصیل ادامه داد:مهارت‌های زندگی در واقع نوعی تمرین‌های رفتاری است که کمک می‌کند در موقعیت‌های مختلف زندگی فرد،  بهترین واکنش و رفتارها را داشته باشد.

به گفته وی، همه انسان‌ها یکسری ضعف‌ها و نواقص رفتاری دارند، این ضعف‌ها آسیب‌های زیادی را برای فرد و افرادی که با آن‌ها در ارتباط هستند به همراه خواهد داشت، از همین رو باید اعلام کرد که مهارت‌های زندگی تضمین کننده سلامت روان افراد جامعه هستند.

این مشاور و روانشناس ادامه داد: داشتن این مهارت‌ها و در نتیجه  سلامت‌روان به این معنا نیست که فرد هیچ مشکلی ندارد، سلامت روانی چیزی فراتر از رهایی از مشکلات افسردگی، اضطراب و یا دیگر مشکلات روانشناسی است.

جلالی اصیل بر ضرورت سلامت روان به خصوص در این شرایط خاص از جمله شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و ادامه داد: در زمینه سلامت روان تحقیقات زیادی انجام شد و تاثیرات سلامت روان با عوامل مختلفی سنجیده شده است.

وی، با اشاره به اینکه در بحث سلامت روان و ارزیابی آن جنبه‌های روانی، جسمی، اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد و در طول درمان این موارد مورد توجه است، گفت: سلامت روان متاثر از عواملی مختلف همچون محیط فرد، عوامل وراثتی، بحث بیولوژیکی، احوالات روحی و روانی افراد است.

این استاد دانشگاه خانواده، نوع تربیت و فرزندپروری از سوی والدین و اتفاقات دوران کودکی را از عوامل موثر در به خطر افتادن سلامت روان عنوان کرد و گفت: در جوامع در حال توسعه، مشکلات اجتماعی مانند آسیب‌های اجتماعی، فقر و چالش‌های رفاهی نقش پررنگی در از بین رفتن سلامت روانی فرد دارند، حتی بی‌هدفی و بی‌معنا بودن زندگی برای فرد، باعث بروز مشکلات فکری و روانی می‌شود که سلامت فرد را با مخاطره روبرو می‌کنند.

جلالی اصیل تاکید کرد: گاهی فرد از نظر زیستی آمادگی ابتلا به بیماری‌های روانی را دارد و در خانواده نیز افرادی که دارای سابقه افسردگی و وسواس هستند،حضور دارند، این شرایط بدین معناست که فرد ژن ابتلا به بیماری روانی را دارد و ممکن است در محیط‌های مستعدکننده قرار گرفته، به نا خودآگاه دچار بیماری شود و آثار و علائم در خطر بودن سلامت روان را نشان دهد.

وی، درمان فرد دچار بیماری‌های روانی را منوط به در نظر گرفتن سه شاخص ارزیابی جنبه‌های روانی، جسمی، اجتماعی عنوان کرد و گفت: در بیماری‌های روانی در ابتدا فکر افراد دچار مشکل می‌شود و این امر بر احساس و سپس رفتار آنها تاثیر می‌گذارد،در این شرایط زمانی که افکار منفی باشند و احساسات منفی بروز ‌می‌کنند و در نهایت بروز افسردگی، باورهای ناکارآمد، یاس و شکست مشاهده می‌شود و فرد با احساس درماندگی، غم، گناه و عذاب وجدان به انزوا و افسردگی و نهایت از بین رفتن سلامت روان دچار می‌شود.

جلالی اصیل ،در رابطه با اینکه چرا افراد کمی به مشاور و روانشناس مراجعه می‌کنند، معتقد است: دلایل زیادی وجود دارد که یک سری از این دلایل ،به بینش افراد جامعه نسبت به مشاوران و برخی نیز به خود روانشناس برمی‌گردد.

این مشاور و استاد دانشگاه، با اشاره به نقش اثربخش رسانه‌ها افزود: رسانه و یا یک فیلم، به عنوان یکی از زیرساخت‌های تاثیرگذار ،نقشی اساسی در ترغیب و تشویق معالجه و درمان آسیب‌های روحی ایفا می‌کند.

جلالی اصیل  تاکید کرد: یک مشاور با بررسی هر یک از جنبه‌های شخصی و اجتماعی به هنگام بروز تعارض‌ها، بهترین تصمیم را اتخاذ می‌کند،اما متاسفانه به اعتقاد بسیاری از جوامع، مراجعه به روانشناس به منظور درمان اختلال‌های روحی تلقی می‌شود.

این مشاور در ادامه به تعرفه‌های مشاوره و روانشناس اشاره کرد و اظهار داشت: تعرفه‌های مشاوره و روانشناس نسبت به پزشکان دیگر بسیار ناچیز است و حتی در شان و منزلت مشاوران و روانشناسان نیست.

به گفته جلالی، یک پزشک مدت زمانی را که برای معاینه بیماری صرف می‌کند به پنج دقیقه نمی‌رسد و بابت این مدت زمان تعرفه‌های ۶۰ هزار تومان به بالا دریافت می‌کنند، ولی جلسات مشاوره‌ای که هر ۴۵ دقیقه یک جلسه محسوب می‌شود، بسیار نا چیز است و هر مشاور برای هر دقیقه یک هزار تومان دریافت می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه، حمایت‌های اقتصادی دولت از بیماران روحی از آسیب‌ها و همچنین هزینه‌کرد،بسیاری از چالش‌های اجتماعی جلوگیری می‌کند.

وی اضافه کرد:بی‌شک کاهش هزینه‌های درمان و فرهنگ‌سازی در خصوص آسیب‌های اختلالات روانی به همت دولت، سبب ارتقا کیفی زندگی در سطح فردی و اجتماعی و همچنین پیشگیری از بسیاری از آسیب‌ها می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha