قربانعلی گرایلو روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پرورش زنبور عسل و زراعت چوب در مراتع با هدف حفظ و بقای گونههای مرتعی، ایجاد درآمد برای جوامع محلی، مدیریت چرا و کنترل ظرفیت دام درحال انجام است.
وی بیان کرد: یکی از روش های مناسب و مقرون به صرفه برای حفظ و بقای گونه های مرتعی، شناسایی عرصه ها با توان و پتانسیل زنبورپذیری است که با استقرار کلنیهای زنبور عسل می توان ضمن اصلاح و جلوگیری از تخریب مراتع از توان بالقوه آن نیز استفاده کرد.
وی افزود: از اواخر سال گذشته ۶۶ هزار و ۸۰۰ اصله نهال غیرمثمر برای زراعت چوب در مساحت ۸۰ هکتار از مراتع کاشته شد و در سال جاری نیز با همکاری یکی از زنبورداران گنبدی ۷۵۰ کندو در مراتع "آقبند" این شهرستان مستقر گردید.
وی اجرای طرحهای گردشگری، پرورش انواع قارچهای وحشی خوراکی، کشت گیاهان دارویی، کشت نهالهای مثمر و غیرمثمر (زراعت چوب) و تولید علوفه و یونجه را از ظرفیتهای مراتع گنبدکاووس برای استفاده چند منظوره از این منابع خدادادی دانست و گفت: استقبال از این طرحها توسط جوامع محلی به ایجاد درآمد پایدار و ارتقای معیشت آنها و نیز حفظ مراتع کمک میکند.
شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس با پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت، ۵۳۱ هزار و ۵۳۹ هکتار مرتع دارد که از این میزان ۱۸۹ هزار و ۵۹۰ هکتار آن مستثنیات و ۳۴۱ هزار و ۹۴۹ هکتار آن اراضی ملی است.
نظر شما