به گزارش خبرگزاری رویترز از واتیکان، پاپ در عین حال از دولت های جهانی خواست منابع مالی بیشتری را به بخش مراقبت های بهداشت و سلامت اختصاص دهند.
فرانسیس در پیام ویژه برای روز جهانی پرستار گفت: هر روز شاهد اثبات شجاعت و فداکاری کارکنان بخش مراقبت های بهداشتی به ویژه پرستاران هستیم، کسانی که با مهارت، ایثار، احساس مسئولیت و عشق به همنوع، به کمک افراد مبتلا به ویروس می شتابند حتی تا حدی که سلامت خود را به خطر می اندازند.
وی با اشاره به سهم بیماری کووید – ۱۹ در کمک به کشف مجدد نقش اساسی پرستاران در مراقبت های بهداشتی، تاکید کرد که این افراد سزاوار ارزشمندی بیشتر و بهبود وضعیت کاری شان هستند.
پاپ فرانسیس همچنین گفت که کرونا بر کمبودهای بخش مراقبت های بهداشتی در برخی کشورها پرتو افکنده است.
وی افزود: از اینرو از رهبران سراسر جهان می خواهم در بخش مراقبت های بهداشتی به عنوان یک بخش اصلی سرمایه گذاری کنند و این کار را با تقویت سیستم های بهداشتی خود و استخدام تعداد بیشتری از پرستاران انجام دهند به نحوی که مراقبت های کافی از هر نفر با احترام به شان هر فرد تضمین شود.
با شیوع جهانی ویروس کرونا هزاران و میلیونها پرستار و کارکنان بخش سلامت در سراسر زمین از امنیت و راحتی خود گذشتند تا با بحران کرونا مقابله و به افراد مبتلا به ویروس کمک کنند. این افراد در خط مقدم مقابله با کرونا، خدمات با کیفیت را همراه با احترام و توجه در اختیار بیماران قرار دادند و توانستند ترس عمومی را مدیریت کنند و پاسخگوی بسیاری از سوالات شهروندان باشند. در برخی موارد نیز با گردآوری دادهها و اطلاعات بالینی، امکان انجام تحقیقات علمی درباره ویروس جدید را فراهم کردند.
سازمان جهانی بهداشت امسال را با عنوان «سال بینالمللی پرستار و ماما» نامگذاری کرد. این سازمان با تاکید بر نقش حیاتی پرستاران و ماماها در پاسداشت سلامت جهانی، شعار روز جهانی بهداشت سال جاری را «از پرستاران و ماماها حمایت می کنیم»، قرار داد و از رهبران جهان خواست به عنوان بخشی از تعهد خود در قبال سلامت بشر، سرمایه گذاری بیشتری برای پرستارها و ماماها داشته باشند.
این سازمان به مناسبت روز جهانی بهداشت (۱۹ فروردین ماه) اعلام کرد: پرستاران بیش از نیمی از کادر درمانی جهان را تشکیل و در تمامی ردههای نظام سلامت خدمات حیاتی ارائه میدهند. از دیرباز و همچنین امروز، پرستاران در خط مقدم مقابله با همهگیریهای تهدیدکنندۀ سلامت جهانی بودهاند. آنها با مقابله با همهگیری کووید-۱۹ دلسوزی، شجاعت، و سلحشوری خود را در سرتاسر دنیا به نمایش گذاشتهاند. ارزش آنها پیش از این هیچ گاه به این شکل نمایان نشده بود.
اما اتحادیه اروپا نیز در روز جهانی بهداشت از کارکنان خط مقدم مبارزه با این بیماری همه گیر تقدیر و تشکر کرد.
این اتحادیه در روز جهانی بهداشت در توئیتی نوشت: ما امروز را نه تنها روز جهانی بهداشت، که سال جهانی پرستار و ماما میدانیم. ما به همه کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی، به ویژه پرستاران و ماماها که از خانواده خود دور مانده تا از ما مراقبت کنند، ادای احترام میکنیم.
اتحادیه اروپا همچنین در توئیت دیگری، از کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی به عنوان «قهرمان» یاد و از آنها قدردانی کرد و نوشت: از همه کسانی که سخت تلاش میکنند تا از زندگی ما در برابر ویروس کرونا محافظت کنند، تشکر میکنیم.
گزارش «وضعیت پرستاری در جهان سال ۲۰۲۰»، که توسط سازمان جهانی بهداشت و با همکاری شورای بینالمللی پرستاران (ICN) و سازمان «پرستاری برای اکنون» تهیه شده، نشان میدهد که امروزه تعداد پرستاران در سرتاسر جهان کمتر از ۲۸ میلیون است.
در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ تعداد پرستاران جهان ۴/۷ میلیون نفر افزایش داشت؛ حال آنکه همچنان کمبودی بالغ بر ۵/۹ میلیون پرستار وجود دارد، که بیشترین کمبود در میان کشورهای آفریقایی، آسیای جنوب شرقی، منطقۀ مدیترانۀ شرقی سازمان جهانی بهداشت، و همچنین تعدادی از کشورهای آمریکای لاتین، است.
همچنین بیش از ۸۰ درصد پرستاران در کشورهایی مشغول به فعالیت هستند که نصف جمعیت جهان را در خود جا دادهاند. از هر هشت پرستار، یک نفر در کشوری غیر از کشور محل تولد یا تحصیل خود خدمت میکند.
افزایش سن نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که نیروی کار پرستار را تهدید میکند. انتظار میرود که یک ششم جمعیت کنونی پرستاران جهان طی ۱۰ سال آینده بازنشسته شوند.
نظر شما