به گزارش ایرنا، این آیین از ساعت ۲۲ دیشب با قرائت دعای جوشن کبیر و مداحی ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) آغاز شد و سپس نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در مورد فضیلت شب قدر و زندگانی و سیره حضرت علی (ع) به سخنرانی پرداخت.
آیت الله سید احمد علم الهدی گفت: تعلق شبهای قدر به امام علی (ع) یک سرمایه آبرومند برای شیعیان و علاقهمندان به آن حضرت در ساحت ذات اقدس ربوبی است.
وی افزود: در شبی که بناست که سرنوشت تک تک انسانها برای یک سال آینده قطعی و یک قلم قرمز روی گناهان و معاصی ویژه کشیده شود، دست به دامان حضرت علی (ع) میشویم تا همه بی آبروییها و درماندگیهایش در عرصه عبودیت و بندگی خداوند با شفاعت امام علی (ع) در نزد خداوند تامین و تضمین شود.
او ادامه داد: شب قدر، شبی است که دلها متوجه مظلومیت حضرت علی (ع) است و شناخت ابعاد این مظلومیت و ارتباط دادن آن با شئون زندگانی اجتماعی خود در مقابل ذات اقدس الهی، ما را به سمت مسیر صحیحی در زندگی سوق خواهد داد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: هیچ کس در دنیا به اندازه حضرت علی (ع) مظلوم نبوده است و زندگی سیاسی آن حضرت که سراسر با دشمنی دشمنان همراه بوده، مظلومیت آن حضرت را نشان میدهد.
علم الهدی افزود:این که چرا امام علی (ع) آن قدر دشمن داشت و آن قدر بغض و کینه و عداوت نسبت به ساحت آن حضرت ابراز میشد منشا مظلومیت حضرت علی (ع) است که فهم آن، وضعیت ما در زندگی اجتماعی برای تداوم حرکت در مسیر حق را مشخص میکند.
وی ادامه داد: آنچه باعث شد که از ابتدا عداوتها نسبت به امام علی (ع) شکل گیرد قدرت طلبی و مطامع سیاسی افراد بود، زمانی که پیامبر اسلام مبعوث شدند، مخالفتها با ایشان شروع شد اما در صحنه جنگ نتوانستند بر پیامبر غلبه کنند و از آنجا که خود را در برابر قدرت پیامبر و اسلام محکوم میدیدند، مجبور شدند مسلمان شوند در حالی که واقعا به اسلام گرایشی نداشتند.
امام جمعه مشهد گفت: این افراد درصدد برآمدند در سایه گرایش به اسلام موقعیتی پیدا کنند و در جایگاه حاکمیت بر جامعه عرب سهمی داشته باشند لذا تنها مانع در مسیر قدرت یابی خود را حضرت علی (ع) می دانستند.
علم الهدی افزود: پیامبر اسلام (ص) از همان ابتدا حضرت علی (ع) را جانشین خود اعلام کردند لذا در این شرایط دیگر افراد قدرت طلب سهمی در حاکمیت پیدا نمیکردند زیرا در صورت قرار گرفتن یک شخصیت فوق بشری و جریان وحی در راس حاکمیت، هیچ سهمی از قدرت برای آنان باقی نمیماند.
وی ادامه داد: امام علی (ع) از همان روز اول یک مانع در مسیر قدرت طلبان سیاسی بود و دشمنی با حضرت علی (ع) آن قدر زیاد بود که حتی بعد از شهادت مظلومانه ایشان ادامه یافت به طوری که در مجامع عمومی آن حضرت را مورد لعن و نفرین قرار میدادند و مردم در حالی با لعن کنندگان همراهی مینمودند که هیچ شناختی از حضرت علی (ع) نداشتند.
امام جمعه مشهد گفت: هدف اصلی کسانی که با حضرت علی (ع) دشمنی میکردند، حذف نسخه وی از صفحه سیاسی اسلام و الگو بودن وی در برابر جامعه مسلمین بود زیرا در غیر این صورت نمیتوانستند در سایه اسلام به ظلم و جنایت و هوس رانیهای خود ادامه دهند.
علم الهدی افزود: امام علی (ع) یک الگوی رهبری امت اسلامی و اسوه امامت در برابر چشم مردم بود و این مساله منشا تمام دشمنیها و عداوتها نسبت به امام علی (ع) برای حذف کردن شخصیت آن حضرت بود.
وی ادامه داد: دشمنان حذف امام علی (ع) را با خشن ترین برنامهها انجام دادند تا حرمت پیامبر اسلام (ص) را از بین ببرند لذا عملیات روانی به راه انداختند تا حضرت علی (ع) فراموش شود و هیبت پیامبر در برابر مردم بشکند.
امام جمعه مشهد گفت: ضربت شمشیری که بر فرق سر حضرت علی (ع) فرود آمد، یک ضربه عادی نبود، شمشیر را زهرآگین کرده بودند تا مقاومت حضرت علی درهم بشکند و شمشیر را به دست کسی دادند که قاری و حافظ قرآن بود و او شمشیر را بر فرق سر آن حضرت فرود آورد.
اجرای برنامه شب احیا و آیین قرآن بر سر نهادن توسط امام جمعه مشهد تا نیمه شب ادامه یافت.
همزمان با حرم مطهر رضوی، آیین احیای نخستین شب قدر در سه هزار و ۴۰۰ مسجد خراسان رضوی و ۲۵ نقطه دیگر مشهد هم برگزار شد.
نظر شما