موضع‌گیری مشکوک و مشترک افغانستان - آمریکا رنگ و بوی توطئه‌ سیاسی دارد

مهاجرین غرق شده مهاجر غیرقانونی بوده و دولتها عموما در مرز به مرزگذران غیرقانونی شلیک می‌کنند. این درحالی است که هیچ مورد مهمی از شلیک به مهاجرین غیرقانونی افغانستانی در تاریخ ایران گزارش نشده است.

بعد از شیوع ویروس کرونا ابتدا شاهد بازگشت بی‌سابقه افغانها به کشور خودشان بودیم اما پس شیوع ویروس در افغانستان بدلیل فقدان امکانات و ارائه خدمات رایگان بهداشتی حتی به مهاجرین غیرقانونی در ایران موج مهاجرت به ایران تشدید شد طوریکه فقط ۱۳۰ هزار مورد مرزگذاری کشف شده است.

حادثه در شبی سیلابی در هیرمند، از معابر اصلی مهاجرین،رخ داده است. ایران کشور پایین‌دست هیرمند است و نظربه جریان بالا به پایین آب طبیعتا اجساد مغروقین باید در ایران کشف می‌شد تا در سواحل افغانستان!لذامهمترین گزینه محتمل،غرق شدن مهاجرین در آبهای بالادست هیرمند در خاک افغانستان است

نه در شب حادثه و نه در روزهای بعد از آن (تا ۱۰ روز) مقامات مرزی افغانستان گزارشی از حادثه به مقامات ایرانی نداده‌اند درحالیکه منطقا اجساد در روز حادثه یافت شده‌اند.

این درحالیست که مطابق قرارداد انتظامات مرزی ایران و افغانستان مصوب ۱۳۳۵ ترتیباتی برای چنین مواردی پیش‌بینی شده است

مقامات افغانستان ترجیح دادند که بجای این ترتیبات، پس از ۱۰ روز، با پشتیبانی وزیر خارجه آمریکا از طریق بی‌بی‌سی به ایران اعتراض کنند! جالب آنکه افغانها بدلیل ویروس کرونا ۵۴ پاسگاه مرزی که در سالهای گذشته به هزینه برای کنترل مرز ۷۰۰ کلیومتری احداث شده بود را ترک کرده اند و ایران را با ۷۰۰ کیلومتر مرز که بعضا در کنترل طالبان است تنها گذاشته‌اند؛مرزی که از آن برای قاچاق انسان،موادمخدر و اقدامات تروریستی علیه ایران بکرات استفاده شده و می‌شود.
درچنین شرایطی موضع‌گیری مشکوک و مشترک افغانستان - آمریکا بیشتر رنگ و بوی توطئه‌ای سیاسی دارد تا حمایتی انسانی.

*کارشناس حقوق بین‌الملل و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha