از روزهای ابتدایی اسفندماه سال ۱۳۹۸ که نخستین علائم از شیوع ویروس کرونا در ایران مشاهده شد بیش از ۸۰ روز میگذرد روزهایی که بهراحتی در حال سپری شدن نیستند بلکه زندگی روزمره تمام اقشار جامعه را تحت تاثیر قرار داده و زمان در سایه ترس و اضطراب این ویروس بهصورت کُند در حال سپری شدن است. با شیوع این ویروس اقدامات گستردهای برای کنترل آن در سطح ملی در دستور کار قرار گرفت و ستاد ملی پیشگیری از کرونا زیر نظر شخص رییس جمهوری تشکیل و تمام دستورات آن برای جامعه لازمالاجرا و مود حمایت تمامی نهادها و ارگان ها قرار گرفت.
یکی از بخشهایی که تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت آن بهصورت مشهود بود بخش ورزش کشور است بخشی که ازلحاظ فراگیری کُنشگران (ورزشکاران، مسوولان و هواداران) بیش از هر بخش درگیر بود. با تشکیل ستاد ملی مبارزه با کرونا، یکی از مهمترین دستورالعملهایی که صادر شد برگزار رقابت بدون حضور هواداران بود. این سناریو چند هفته در فوتبال و رشتههای ورزشی دیگر اجرا، اما با هشدار این ستاد تمام رقابتهای ورزشی نیز تعطیل شد؛ تعطیلی که تنها شامل رقابت در رشتههای مختلف ورزشی نبود بلکه تمام تمرینات، اردوهای آمادهسازی، جلسات مجمع سالیانه و بسیاری از مجامع انتخاباتی فدراسیونها نیز تعطیل شدند، تعطیلی که به نشست خبری وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک سرایت کرد و آنان بیشتر کنفرانسهای خبری خود را بهصورت آنلاین برگزار میکردند.
البته فدراسیونهای زیرمجموعه وزارت ورزش در ۷۰ روز گذشته ورزشکاران را به حال خود رها نکردند بلکه مربیان و کادر فنی با تنظیم برنامههای سبک تمرینی و قابلاجرا در محیط خانه ورزشکاران را در شرایط مسابقه قرار میدادند اقداماتی که در ۲ بخش رشتههای المپیکی و پارالمپیکی مورد تحسین قرار گرفت و فیلم منتشر شده از این تمرینات در برخی از مواقع به الگویی برای دیگر اقشار جامعه تبدیل شد. انتشار چنین فیلمهایی موجب شد تا شهروندان نیز بتوانند با این ترفند بر یکنواختیهای زندگی در قرنطینه خانگی غلبه کنند.
همچنین با حمایت وزارت ورزش و جوانان در ایام کرونا بخشی از بودجه جاری این وزارت خانه به تامین اقلام بهداشتی برای اقشار مختلف جامعه و ورزشکاران اختصاص یافت. همچنین در ایام کرونا و با توجه به نیاز حتمی جامعه به تولید لوازم بهداشتی و پیشگیری، بسیاری از فضاهای ورزشی تحت نظر این وزارتخانه در اختیار ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار گرفت.
البته اقدامات وزارت ورزش در زمینه پیشگیری از کرونا تنها به این چند مورد ختم نشد بلکه پس از بیانات رهبر انقلاب در ضرورت ایجاد یک پویش «همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان» وزارت ورزش، فدراسیونها و ورزشکاران در این زمینه پیشقدم شدند و اقدامات آنان حتی با استقبال اینیستاگرام رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.
همچنین در این وزارتخانه دورههای آموزشی آنلاین برای سازمانهای مردم نهاد به منظور مقابله با شیوع کرونا برگزار شد. دورههای آموزشی و کارگاههای توانمندسازی سمنها که از دهه ۸۰ همواره به صورت حضوری (فیزیکی) برگزار میشد، با شیوع بیماری کرونا در سال ۹۹ به صورت آنلاین برگزار شد و این رویه قرار است تا پایان بیماری کرونا در وزارتخانه ادامه داشته باشد.
هر چند که بنا به گفته «مسعود سلطانیفر» وزیر ورزش و جوانان این وزارتخانه در جریان شیوع و گسترش ویروس کرونا بیش از ۶ هزار میلیارد تومان خسارت دیده است اما وزارت ورزش و جوانان در راستای حمایت از باشگاههای خصوصی با کمک دولت دوازدهم یک سری مشوقهای خاص را در نظر گرفته است. براساس دستورالعمل این وزارتخانه برای پرداخت حق بیمه کارفرمایان، پرداخت برق و گاز باشگاه ها تاپایان اردیبهشت مهلت گرفته شده است.
مجموع این اقدامات موجب شد تا این وزارتخانه افزون همدلی و همراهی با ستاد ملی کرونا در زمینه پیشگیری از این ویروس یکی از موفقترین سازمانها باشد. ابتلای کمتر از ۱۰ ورزشکار حرفهای به این ویروس را میشود یکی از نتایج مهم اقدامات وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در ۷۰ روز گذشته قلمداد کرد. شماری که در برابر کشورهای پیشرفته مانند اسپانیا و ایتالیا ناچیز است.
این مجموعه اقدامات موجب شد تا «ایرج حریرچی» معاون وزارت بهداشت و درمان نهم اردیبهشتماه در نشست ستاد مبارزه با کرونا در محل وزارتخانه، ضمن ابراز رضایت از عملکرد وزارت ورزش و جوانان در مبارزه با ویروس کووید ۱۹ از تلاشهای جامعه ورزش قدردانی کند.
نظر شما