محمدسعید کریمیان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال بدلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، تیمهای سیار خونگیری شبهای قدر در شهرستانهای بیجار، قروه و شهر سریش آباد برگزار نشد.
وی با بیان اینکه امسال تنها پایگاه سنندج فعال بود که درمجموع سه شب قدر۲۶۵نفر دراین مرکز نذر اهدای خون کردند، اضافه کرد: از ابتدای ماه رمضان تا امروز یک هزار و ۶۶۲ نفر مراجعه داشتند که یک هزار و ۴۲۶ نفر موفق به اهدای خون شدند.
کریمیان با تاکید بر اینکه نیازبه خون همیشگی است، افزود: هر ساله در ماه رمضان با افت مراجعه کنندگان روبرو هستیم که این شرایط امسال به دلیل شیوع کرونا، تشدید هم میشود.
مدیرکل انتقال خون کردستان دلیل کاهش آمار اهدای خون را طولانی بودن فاصله سحر تا افطار، ترس از اختلال در روند روزه داری و تصور ضعف و بیحالی مفرط از سوی اهدا کنندگان برشمرد.
وی با قدردانی از هم استانیهایی که در روزهای کرونایی و ماه مبارک رمضان امسال نیازمندان به خون و فرآوردههای خونی را تنها نگذاشتهاند، تاکید کرد: با آغاز ماه مبارک رمضان، روزهداران میتوانند در ساعات پس از افطار نذر خود را ادا کنند و مراکز انتقال خون هم با شیوع بیماری کرونا پیرو دستورالعملهای جلوگیری از شیوع ویروس، همه تدابیر بهداشتی لازم را پیشبینی کردهاند.
کریمیان به زمان استاندارد نگهداری فرآورده های خون نیز اشاره کرد و افزود: قابلیت ذخیره و نگهداری فرآورده های حاصل از خون بر اساس استانداردهای جهانی، ملی و نوع فرآورده از ۳ تا ۳۵ روز است و بر این اساس استمرار اهدای خون اجتناب ناپذیر است.
وی از انجام تمهیدات لازم در ماه رمضان و حفظ ذخایر مناسب خون خبر داد و یادآور شد: عمر فرآورده پلاکتی مشتق از خون که اغلب به مصرف بیماران مبتلا به ترومبوسیتوپنی ناشی از سرطان، خونریزی و یا جراحی می رسد تنها سه روز است و فقط با مشارکت انسان دوستانه اهداکنندگان می توان این بیماران را نجات داد.
کریمیان به وجود شبکه خون رسان در کشور اشاره کرد و گفت: از آنجایی که فرآورده های خونی در برخی استان ها به میزان بیشتری مصرف میشود، شبکه خون رسان کشور همواره در تلاش است تا هیچ استانی با کمبود خون مواجه نشود که کردستان نیز از این قاعده جدا نیست و در صورت نیاز از استان های دیگر خون دریافت و یا برای آنان ارسال میکند.
وی اضافه کرد: به منظور رفاه حال شهروندان پایگاه انتقال خون سقز، از ساعت ۸ تا ۱۳ و پایگاه سنندج صبح ها از ساعت ۸ تا ۱۳ و عصرها ازساعت ۱۸ تا ۲۳ آماده خونگیری از داوطلبان است.
از هر واحد خون اهدایی سه فرآورده خونی شامل گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما جدا و به سه بیمار تزریق میشود.
۱۷ مرکز درمانی مصرف کننده خون در استان کردستان وجود دارد و ۲ مرکز انتقال خون ثابت در سنندج و سقز نیز به مردم خدمات ارائه میدهند.
رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد تا ظهر شنبه در مجموع ۱۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۳۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۹۳۷ نفر رسید.
نظر شما