به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی مجموعه فرهنگی هنری برج موزه آزادی، علیرضا حفیظی ضمن تبریک ۲۸ اردیبهشت روز جهانی «موزه و میراث فرهنگی» گفت: برج آزادی به عنوان نماد ملی ایران در ردیف برجهای مطرح و منحصر به فرد دنیا قرار دارد و دارای اهمیت ویژهای در سطح بینالمللی است، به نحوی که انجام برخی فعالیتهای فرهنگی هنری در آن، نظیر برنامههایی که در راستای همبستگی با کشورها در مبارزه با شیوع ویروس کرونا صورت گرفت، بازتابهای بینالمللی و خوبی را در پی داشت.
وی افزود: در شرایط شیوع بیماری کرونا که برج موزه آزادی پذیرای گردشگران داخلی و خارجی نبود، فعالیتهای مناسبی در حوزه فضای مجازی مثل بازدید مجازی از برج، نمایشگاههای آثار هنری به صورت مجازی و گامهای موثری در بحث تولید محتوا برداشته شد که عموم بازدیدکنندگان میتوانند با مراجعه به سایت برج به نشانی azadi-tower.com از آنها استفاده کنند.
حفیظی بیان کرد: در حال حاضر نیز مجموعه آماده بازگشایی مجدد بوده و منتظر اعلام سازمانهای ذیربط در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به سیاستهای بنیاد فرهنگی هنری رودکی مبنی بر انجام ویژه برنامههای پنجاهمین سالگرد تاسیس برج آزادی اظهارداشت: بازسازی برج از جمله برنامههای ضروری پیش رو است که طی هماهنگیهای انجام شده با وزارت میراث فرهنگی، شورای شهر و شهرداری تهران این موضوع در دستور کار قرار گرفته و در گام اول، گنبد رُک در بالای برج مرمت و احیا خواهد شد .
رئیس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی بیان کرد: ثبت این مجموعه در فهرست میراث جهانی یونسکو با هماهنگی و همکاری نهادهای ذیربط، برگزاری جشنواره عکسهای قدیمی از برج آزادی، چاپ تمبر ملی، عقد خواهرخواندگی با برجهای مطرح دنیا و چاپ کتاب ۱۶۰ پلان برج آزادی ... از دیگر برنامه پنجاهمین سال تاسیس برج است.
برج آزادی سال ۱۳۴۹ توسط حسین امانت معمار ایرانی ساخته شد و دی ۱۳۵۰ به بهره برداری رسید، معماری برج، تلفیقی از معماری هخامنشی، معماری ساسانی و معماری اسلامی است.
این بنا سال ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی ثبت شد، برج آزادی به صورت یک یادمان ساخته شده است، مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی متشکل از چند بخش در طبقه تحتانی برج قرار دارد و شامل موزه، کتابخانه، سالن دانستنیها، سالن ایرانشناسی، نگارخانه، سالن اجتماعات و سالن برگزاری کنسرت موسیقی و نمایش است.
این مجموعه فرهنگی با ۵ هزار متر مربع دربرگیرنده برج اصلی نیز هست.
نظر شما