یک بام و دو هوای اجرای طرح ترافیک تهران

تهران- ایرنا- ماجرای لغو طرح ترافیک تهران و مناقشه بر سر اجرای مجدد آن به مرحله تازه‌تری رسیده و در حالی که استانداری تهران و وزارت بهداشت اعلام کرده‌اند که به علت شیوع کرونا و کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی نباید طرح ترافیک اجرا شود، شهرداری تهران از اجرای مجدد این طرح از فردا (دوشنبه) خبر داده است.

با شیوع ویروس کرونا و طرح فاصله گذاری هوشمند به منظور جلوگیری از شیوع این ویروس میان شهروندان، اجرای طرح ترافیک پایتخت تا اطلاع بعدی به تعویق افتاد.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۳ فروردین یعنی نخستین روز اجرای طرح ترافیک جدید اعلام کرد که اجرای این طرح در شرایط کرونایی لغو شده و در شرایطی که وسایل نقلیه عمومی کفاف رعایت فاصله گذاری را نمی‌دهد، یکی از مطمئن‌ترین وسیله‌ها استفاده از وسیله نقلیه شخصی است.

این در حالی است که در هفته‌های اخیر معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به اجرای مجدد طرح ترافیک در تهران اصرار دارد.

لغو طرح ترافیک تاثیری بر آلودگی هوای پایتخت نداشت

بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، از اول فروردین تا ۲۱ اردیبهشت، در سال ۹۸، تعداد ۳۱ روز هوای قابل قبول و در سال ۹۹، تعداد ۴۰ روز هوای قابل قبول داشتیم. همچنین در این بازه زمانی در سال ۹۸، تعداد ۲۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و در سال ۹۹، تعداد ۱۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم. در سال ۹۸ روز ناسالم نداشتیم و در سال ۹۹ فقط یک روز ناسالم برای همه گروه‌ها داشتیم.

عباس شاهسونی، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت روز گذشته در این رابطه به خبرنگار سلامت ایرنا گفت: لغو طرح ترافیک در تهران و افزایش تردد خودروها در سال جاری تاثیری روی شاخص کیفیت هوا نداشته و پیشنهاد وزارت بهداشت این است که تا زمان کنترل کرونا یا افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی، طرح ترافیک اجرا نشود.

وضعیت استراتژیک تهران در کنترل کرونا

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت امروز هم در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا بیان کرد: کلانشهر تهران به عنوان پرجمعیت‌ترین شهر کشور وضعیتی استرتژیک و حساس نسبت به سایر شهرهای کشور برای کنترل کرونا دارد و هرگونه تراکم جمعیت یا تغییر در اجرای برنامه فاصله گذاری فیزیکی (اجتماعی) ممکن است منجر به طغیان مجدد کرونا در شهر تهران شده و با توجه به حجم تردد ها در این شهر باعث گسترش بیماری به سایر نقاط کشور شود.

شاهسونی اظهار کرد: همکاری شهرداری تهران با عدم اجرای موقت طرح ترافیک و رعایت فاصله گذاری فیزیکی (اجتماعی) می‌تواند نقش موثری در همکاری با وزارت بهداشت در کنترل بیماری کرونا همچون سایر اقدامات این سازمان داشته باشد.

استانداری هم با اجرای طرح ترافیک مخالف است

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران نیز امروز درباره طرح ترافیک تهران اظهار کرد: طرح ترافیک پایتخت تا زمانی که دلایل قانع کننده‌ای به ستاد ملی کرونا ارائه نشود اجرا نخواهد شد. وقتی هنوز مشکل طرح فاصله گذاری اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی حل نشده نمی‌توان طرح ترافیک را اجرا کرد.

وی افزود: آنچه مسلم است از فردا (دوشنبه) ۲۹ اردیبهشت ماه طرح ترافیک اجرا نمی‌شود تا تصمیم گیری ستاد ملی کرونا در این زمینه صورت گیرد.

اجرای طرح ترافیک مردم را به حمل و نقل عمومی سوق می‌دهد

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ۱۳ اردیبهشت در نشست خبری ویدیو کنفرانس در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره لزوم ادامه لغو طرح ترافیک تهران گفت: حمل و نقل عمومی جزو مکان‌های خطرناک برای انتقال کرونا است و استفاده از وسیله شخصی می‌تواند امن‌تر باشد، اما وقتی طرح ترافیک اجرا می‌شود، افرادی که از خودروی شخصی استفاده می‌کنند به سمت استفاده از حمل و نقل عمومی می‌روند.

به هر حال به نظر می‌رسد اجرای طرح ترافیک در شرایط فعلی باعث کاهش اثر فاصله گذاری فیزیکی در همه هفته‌های اخیر شده و روند افزایش ابتلا به ویروس کرونا را تسریع خواهد کرد. موضوعی که باید مد نظر مسئولان شهری باشد و همکاری خود را با وزارت بهداشت در این زمینه ادامه بدهند.

گزارش از امیر پروسنان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha