نگاهی به علائم بیماری کاوازاکی

۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۰۶
کد خبر: 83791387
نگاهی به علائم بیماری کاوازاکی

شهرکرد-ایرنا- این روزها بحث بیماری کاوازاکی که بیشتر در بین کودکان شیوع دارد، بر سر زبانها افتاده است و برخی نیز در فضای مجازی آن را شبیه ویروس کرونا می‌دانند، اما این بیماری چگونه است و اثرات آن چیست.

متخصصان، نسبت دادن کاوازاکی را به کرونا رد می‌کنند و معتقدند این بیماری بیش از ۵۰ سال است که در علم پزشکی شناخته و راه درمان این بیماری نیز تشخیص داده شده است، به همین دلیل نگرانی خانواده‌ها را بی‌مورد می‌دانند.

طبق تحقیقات پزشکی، بیماری کاوازاکی بیش از ۵۰ سال پیش توسط یک متخصص کودکان ژاپنی شناسایی و به نام همین متخصص مشهور شده است، ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد این بیماری در کودکان کمتر از پنج سال مشاهده می‌شود و تب، ضایعات پوستی، قرمزی چشم، قرمزی گلو و دهان، تورم دست و پا و بزرگ شدن غدد لنفاوی از جمله علایم این بیماری است.

علایم کرونا در کودکان
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران با توجه به تحقیقات انجام شده علائم ابتلا به ویروس کرونا در کودکان را تشخیص داده‌اند.

در بیشتر مطالعات، سن شروع بیماری در کودکان از ۱.۵ ماه تا ۱۷ سال گزارش شده است، که بیشتر این کودکان بیمار، ارتباط نزدیکی با افراد آلوده به ویروس داشته‌اند.

همچنین مطالعه انجام شده بر روی اطلاعات افراد مبتلا به ویروس کرونا نشان می‌دهد که یک درصد از این افراد زیر ۱۰ سال بوده‌اند. کودکان آلوده ممکن است بدون علامت باشند یا علائم تب، سرفه خشک و خستگی را نشان دهند، تعداد معدودی از آن‌ها علائم تنفس فوقانی از جمله گرفتگی و آبریزش بینی داشته‌اند.

این محققان می‌گویند: در برخی از کودکان مبتلا، علائم گوارشی از جمله ناراحتی در شکم، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال گزارش شده است. در مطالعه‌ای دیگر، ۸۰ درصد کودکان سابقه تماس با افراد مبتلا یا سفر به مناطق پرخطر را داشته‌اند و شایع‌ترین علامت ابتلا در این کودکان، تب (۸۰ درصد)، سرفه(۶۰ درصد)، گلودرد(۴۰ درصد)، گرفتگی بینی(۳۰ درصد)، و عطسه و آبریزش بینی (۲۰ درصد) بوده است.

در برخی موارد، علاوه بر علائم تنفسی، علائم گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال را نیز نشان می‌دهند.

در  بررسی‌های انجام شده در برخی  مطالعات، خستگی نیز جزو علائم بیان شده است اما گیجی و ناتوانی در بیدار شدن کودکان از خواب صراحتا بیان نشده است.

کاوازاکی بیماری ناشناخته‌ایی نیست

یک فوق تخصص آسم و آلرژی و نقص ایمنی بدن اطفال در این باره گفت: بیماری کاوازاکی ،بیمار جدیدی نیست و علم پزشکی سالیان سال است که با این واژه آشنایی دارد.

پیمان پاینده به علایم این بیماری اشاره کرد و گفت: این بیماری بیشتر در سنین کمتر از پنج سال و به صورت تب شدید در پنج روز، التهاب چشم، قرمزی و تورم و خشکی اطراف و داخل دهان، زبان ملتهب قرمز به شکل توت فرنگی، تورم دست‌ها و پاها، ضایعات پوستی در سراسر بدن، بزرگ شدن غده‌های لنفاوی در گردن، پوسته ریزی انگشتان خود را نشان می‌دهد.

این فوق تخصص آسم و آلرژی اظهار داشت: کاوازاکی نوعی بیماری است که علت آن ناشناخته است، اما اعلام شده ممکن است برخی از بیماری‌های عفونی در تشدید این بیماری،در زمینه‌های ژنتیکی مساعد، بی‌تاثیر نباشد.

پاینده اظهار داشت: برخی از محققان  معتقدند که بعضی از ویروس‌ها و میکروب‌ها مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا و ویروس‌های فصل بهار، ممکن است با کاوازاکی در ارتباط باشند.

به گفته پاینده، به تازگی همراهی این بیماری در کودکانی که تست کرونای آنها مثبت بوده است، دیده شده که می‌توان اعلام کرد، به  احتمال یکی از بیماری‌های عفونی که می‌تواند ایجاد بیماری کاوازاکی کند، کرونا است، ولی نباید فراموش کرد که اگر هم کاوازاکی با کرونا ارتباط داشته باشد، مثل سایر بیماری‌ها یعنی آنفلوانزا و سرماخوردگی است.

این فوق تخصص آسم و آلرژی خاطر نشان کرد: نباید کاوازاکی را نوع جدید و جهش یافته کرونا در کودکان قلمداد کرد، زیرا درمان کاوازاکی تشخیص داده شده و ۹۵ درصد کودکان مبتلا به این بیماری با تجویزهای ساده درمان می‌شوند و این بیماری هیچ عارضه‌ای را برای آنها ایجاد نمی‌کند.

تاکنون گزارشی از  ابتلا کودکان به کاوازاکی اعلام نشد

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری نیز در همین مورد گفت: تاکنون گزارش‌های کوتاهی از شیوع و بروز بیماری در کودکان و نوجوانان از گوشه و کنار جهان مخابره شده است، اما در ایران گزارش شدیدی در این خصوص نشده است.
شیرانی تصریح کرد: یکی دو استانی که در این خصوص گزارشاتی داشته‌اند به صورت مقطعی و بیماری در کودکان چشمگیر نبوده است.
شیرانی خاطر نشان کرد: کودکان و جوان‌ترها همچنان می‌توانند به عنوان ناقلان بیماری کووید ۱۹، احتمال گرفتار شدن سایر افراد خانواده به ویژه مسن‌ترها و افراد دارای بیماری زمینه‌ای را افزایش دهند.
وی همچنین متذکر شد، کودکان در محیط‌های عمومی به واسطه نداشتن توانایی در رعایت خیلی خوب نکات بهداشتی، نیازمند مراقبت بیشتر هستند و در صورت ابتلا به بیماری علایم غیرکلاسیک و خفیف تر در آنها، بروز می‌یابد.

 به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha