۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۱۸
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 83791455
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

عالم افغان: قبله نخست مسلمین را یاری کنیم

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۱۸
کد خبر: 83791455
عالم افغان: قبله نخست مسلمین را یاری کنیم

کابل - ایرنا - دبیر شورای علما و اخوت اسلامی شمال افغانستان اعلام کرد که نبرد و پیکار مسلمانان با دشمنان تا برپایی قیامت ادامه دارد و ملت مسلمان افغانستان نیز برای دفاع از ملت مظلوم فلسطین و بیت المقدس به عنوان قبله نخست مسلمین در کنار برادران خود در آن کشور خواهند ایستاد.

«عبدالرئوف توانا» دبیر شورای اخوت اسلامی افغانستان روز دوشنبه در مصاحبه با ایرنا گفت: هتک حرمت مقدسات اسلامی توسط صهیونیست‌ها ادامه دارد و این طبیعت رویارویی بین حق و باطل است. هر چند که باطل به هیاهو می‌پردازد و صدایش را بلند کرده است، اما تاثیری در نتیجه نخواهد داشت مگر اینکه مسلمانان دچار تفرقه و اختلاف شوند.

وی افزود: مسجدالاقصی نخستین قبله و سومین حرم مسلمانان، با دلایل واهی و دروغین توسط صهیونیست‌ها مورد هدف قرار گرفته است. این رژیم بعد از این که گام بزرگی در یهودی سازی قدس برداشت، با گام‌های ثابت و شتابان به سوی یهودی سازی مسجد الاقصی در حرکت است.

دبیر شورای علمای شمال افغانستان اضافه کرد: جالب است که گام‌های شتابان یهودی سازی مسجد الاقصی در سایه پوشش مستقیم و غیرمستقیم حکومتی، با گفت‌وگو بین صهیونیست‌ها و حکومت فلسطین همزمان شده است.

وی تأکید کرد، بسیار زشت و قبیح است که دولت‌های عربی به طور عموم، نسبت به عملکرد صهیونیست‌ها علیه نخستین قبله و سومین حرم شریف،  ابراز ناراحتی نکرده و به آن توجهی نداشته اند.

راهکارهای نصرت و یاری مسجدالاقصی

توانا گفت: با وجود توطئه جوامع بین‌المللی و پشتیبانی آن‌ها از رژیم اشغالگر، روش‌هایی هم وجود دارند که می‌توان با کمک آن‌ها از مسجد الاقصی حمایت کرد و فلسطین را در قلب‌های مسلمانان زنده نگهداشت. قضیه فلسطین یک مسئله بی ارزش و موقت نیست و تهدید صهیونیست‌ها نیز جدی است.

وی در ادامه به بیان روش ها پرداخت و گفت: دعا سلاحی است که بسیاری مردم از آن غافل شده اند و برخی آن را سبک می‌پندارند، باید وقت اجابت را جستجو کرد و برای نصرت و یاری مسجد مبارک الاقصی دعا کنیم.

به گفته این عالم دین، دعا سلاحی است که حامل آن خسته نمی‌شود، اما نباید بگوییم جز دعا کاری نمی‌توانیم انجام دهیم، زیرا توانایی دعا و کارهای دیگری را نیز داریم. از جمله آثار دعا ایجاد انگیزه برای دعا کننده به خاطر انجام بیشتر اعمال است.

دبیرشورای علما و اخوت اسلامی شمال افغانستان تصریح کرد که آشنایی به تاریخ مسجد‎الاقصی، تلاش برای مشارکت در مناسبت ها و فعالیت هایی که مربوط به فلسطین و موضوع مسجد الاقصی باشد برای این که بدانیم کمک به این مسجد مبارک چگونه تحقق می‌یابد، لازم است. باید آگاه شویم که چگونه شکست صورت گرفت و برای این که راه نجات را ترسیم کنیم باید بفهمیم که این مشکلات چگونه واقع شده است؟

عبدالرئوف توانا اضافه کرد: رجوع به سوی الله متعال و آزادی انسان از بندگی غیرالله، افکار نادرست، فشار شهوات، دوری از گناهان و معصیت‌ها؛ از مهمترین ابزارهای تسلط دشمنان بر ما و آلوده بودن به گناهان و زشتکاری‌ها است.

به باور دبیر شورای علمای شمال افغانستان، کوچک نشمردن تلاش‌های دیگران برای کمک به مسجد الاقصی هر چند اندک باشد و احساس و درک مشکلات فلسطینی‌ها و کیفیت زندگی آن‌ها با روح و نفس‌مان نقش مهمی خواهد داشت.

این عالم دینی تأکید کرد، وظیفه هر یک از مسلمین است تا برای کمک به فلسطین با خویشاوندان، همکاران و دوستان در مورد مسجد الاقصی، فلسطین و ظلم و ستم اسرائیل علیه آن‌ها صحبت و گفت وگو کند. 

توانا در بخش دیگری از سخنان خود به نقش خانواده اشاره کرد و گفت: مادران و مربیان باید محبت خدا و رسولش و محبت مسجد الاقصی را به کودکان بیاموزند و این که مسئله فلسطین مسئله کل جهان اسلام است و آن‌ها را به صبر و شکیبایی که در کتاب های مقدس و اشعار و سروده ها آمده است تشویق کنند.

وی افزود: مسلمانان باید شرکت‌های صهیونیستی و کالاهای تولیدی آن‌ها را به خصوص اگر کالای غیر ضروری باشد تحریم کنند زیرا این گونه می‌توان سبک زندگی را تغییر داد و به فلسطین کمک کرد.

عضو شورای اخوت اسلامی افغانستان، آموزش اطلاعات دقیق در مورد فلسطین متناسب با رشد و توانایی فرزندان و تلاش برای حضور در کنفرانس ها و گردهمایی ها در رابطه با فلسطین را یکی دیگر از راه های کمک به مساله فلسطین خواند.

این عالم دینی گفت: در شرایط کنونی شیوع کرونا، فقر مردم فلسطین یکی از مشکلات است که با تهیه صندوق کوچک پس انداز برای فرزندان مسلمانان می توان به یاری آن‌ها شتافت.

نقش رسانه ها

توانا با تاکید بر نشر اخبار مربوط به مسجد الاقصی و اطلاعات مربوط پیرامون ظلم در سرزمین‌های اشغالی گفت: کشورهای اسلامی باید در همه برنامه‌های پخش مستقیم و پرسش و پاسخ در شبکه های رادیویی و تلویزیونی و پایگاه های اینترنتی، با پخش تصاویری از فلسطین در این مهم شرکت کنند.

این عالم دینی در عین حال بر تشکیل مؤسسات اسلامی رسانه‌ای به منظور تنویر افکار و اذهان مسلمانان در باره قضیه مسجد الاقصی و فلسطین تاکید کرد.

نقش دعوت‌گران، مصلحان و عالمان دین

توانا همچین تصریح کرد که مصلحان و عالمان دینی نیز باید با آماده کردن خطبه‌ها برای مردم آن‌ها را برای حمایت از مقدسات اسلامی و قدس شریف تشویق کنند و به مسلمانان نمونه‌های جاویدان قهرمانان امت اسلامی را معرفی کنند.

وی گفت: زنده سازی نقش مسجد در اهتمام به قضایای حیاتی مسلمانان و تخصیص بخشی از کتابخانه مساجد به کتاب‌های مربوط به مسجدالاقصی و فلسطین، یکی دیگر از شیوه‌های توجه به مسئله مظلومیت فلسطین است که باید به این مورد هم توجه خاص شود.

توانا اضافه کرد: حمایت مادی و معنوی قضیه فلسطین، راه اندازی فعالیت‌های مختلف که از مسجدالاقصی دفاع نموده و اعضا را آگاه ساخته و به نصرت مسجدالاقصی تشویق و ترغیب کنند هم مورد دیگری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha