به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی ایران، سید وحید شریعت افزود: این ویروس در خصوص خانواده هایی که در زیر یک سقف و در یک منزل زندگی می کند هم تفاوت هایی را ایجاد کرده و تاثیراتی گذاشته، در واقع شیوع کرونا میزان با هم بودن افراد را افزایش داده است.
شریعت ادامه داد: کرونا در روال معمول زندگی افراد، تغییراتی ایجاد کرده و نظم عمومی را بر هم زده، با توجه به اینکه عمدتا افراد در این دوران بیشتر در منزل هستند و بیشتر با هم تماس دارند در نتیجه تنش ها هم افزایش می یابد و مشکلاتی همچون استفاده از فضای مجازی و نحوه درس خواندن بچه ها ایجاد می شود.
وی خاطر نشان کرد: تماس هایی که فرزندان با هم سن و سال های خود در فضای مجازی برقرار می کنند بر روی رفتارشان تاثیر میگذارد و همچنین رفتارهای زوجین هم از این ایام تاثیر می پذیرد و تنش هایی در میان آنها ایجاد می شود، در واقع کاهش تفریحات و سرگرمیها و وجود مشکلات مالی در این دوران باعث بد خلق شدن افراد و افزایش اختلافات بین آنها می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: حضور افراد کنار هم در یک خانواده دارای مزایایی هم است؛ آنها میتوانند از حمایتهای هم بهرهمند شوند، میتوانند نگرانی هایشان را باهم به اشتراک بگذارند و همچنین در حل مشکلات و مسائل به همدیگر کمک کنند و حضور اعضای خانواده در کنار هم باعث می شود تا آنها بتوانند راحت تر و بهتر سختیها را تحمل کنند.
به گفته شریعت، علی رغم مشکلاتی که در بخش اول به آن اشاره شد، خانواده نقش مثبتی دارد و میتواند کمک نماید تا افراد از این دوران سخت عبور کند و در این دوران مراقب هم باشند، حتی مراقبت های بهداشتی را به هم یاد دهند.
وی افزود: حس علاقه به خانواده و وجود نگرانی از ابتلا و سرایت بیماری به اعضای خانواده سبب می شود تا افراد مسائل بهداشتی را بیشتر رعایت کنند، مطالعات نشان میدهد کادر درمانی که در این بحران با خانواده خود بیشتر تماس داشتند چه حضوری و چه به صورت آنلاین، دارای شرایط روحی بهتری هستند نسبت به افرادی که به دلایلی در این مدت از خانواده خود دور بودند. خانواده، نقش مهمی در تقسیم وظایف، حمایت از یکدیگر و تحمل شرایط دشوار دارد.
تهران - ایرنا - رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: کرونا بر همه جنبههای زندگی از جمله خانواده تاثیر گذاشته و سبب محدودتر شدن ارتباط با اقوام بیش از گذشته شده و افراد ناچارند تا به صورت مجازی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
اخبار مرتبط
-
نهادهاي تاثير گذار و كتاب - مهدي احمدي*
كتاب را بايد مهمترين كالاي فرهنگي دانست كه توجه به آن نقش تعيين كننده اي در سرنوشت فرد و اجتماع…
-
تزلزل ساختارهای اجتماعی با افزایش طلاق
تهران- ایرنا- طلاق به عنوان بحرانی اجتماعی، بنیان جامعه را به خطر می اندازد و زمینهساز آسیبهایی…
-
خانه نشینی آزمونی برای سنجش رفتار و تقویت اخلاق مداری
کرج – ایرنا - این روزها حال و هوای شهرها و خانه های مردم تفاوت بزرگی به نسبت ماه های گذشته…
نظر شما