طبق گزارش رسانههای آسیایی، دولت رودریگو دوترته اعلام کرده که برای رسیدگی و اقدامات درمانی بیماران داخل کشور نیازمند ۲۳ هزار نفر پرستار اضافی است تا بتواند آمادگی لازم را برای مقابله با کرونا داشته باشد.
شبکه خبری راپلر دراین زمینه گزارش داد: فیلیپین که به مهد آموزش پرستاران و صادرات آنها به همه نقاط دنیا معروف است، اکنون با تعداد زیادی بیمار کرونایی نیازمند نگهداری و درمان روبه روست که این موضوع شرایط کادردرمانی را در داخل این کشور بسیارپیچیده و نگران کننده کرده است.
طبق گزارشهای رسانهای دراین کشور افزون بر ۷ هزار نفر بیمار متبلا به کرونا ثبت شده است که تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر از آنها جان باختهاند.
دوترته رئیس جمهوری فیلیپین که به خلق دستورات عجیب مشهور است، در مواجهه با این بیماری دستورالعملهای بسیار سختی را به موقع اجرا گذاشت وی حتی فرمانی را علیه افرادی که قوانین ضد کرونایی را رعایت نکنند صادر کرد. براساس این دستور اگر فردی دستورات ایمنی را در معابر عمومی رعایت نکند و به دستور نیروها برای رعایت ان عمل نکند، پلیس میتواند به وی شلیک کند.
این کشور براساس این مقررات تا روز ۱۵ماه جاری در قرنطینه کامل به سر میبرد و پس از آن برخی از دستورات برای عبور و مرور مردم در خیابانها و مراکز خرید روانتر شده است.
انجمن بیمارستانهای خصوصی فیلیپین در هفته جاری با صدور بیانیهای از دولت این کشور خواست که اقدامات برای اعزام نیروی کار پرستاری به دیگر کشورها در شرایط کرونا در این کشور به تعویق بیافتند که چرا که نهادهای درمانی دراین کشور با کمبود ۲۳ هزار نیروی پرستار روبه رو هستند.
طبق این گزارش احتمالا این کشور جنوب شرق آسیا با شرایط بحرانیتر درمانی با توجه به شیوع کووید-۱۹ در بیمارستانها و مراکز درمانی روبه رو خواهند شد و از این رو این انجمن خواسته است تا دوترته فرمانی در قطع روند اعزام پرستاران به کشورهای مختلف جهان شود.
آمارهای این انجمن حاکی است که درحال حاضر فقط ۱۵۰ هزار نفر از پرستاران فیلیپینی در آمریکا مشغول به کار هستند.
دادههای منتشره از سوی وزارت بهداشت فیلیپین نیز حاکی است که در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ میلادی به طور متوسط سالانه حدود ۲۶ هزار نفر دراین کشور پس از طی دورههای آموزشی مدارک پرستاری و پیراپزشکی را در این کشور دریافت کردهاند.
براساس این اطلاعات، درهمین دوره سالانه ۱۸ هزار و ۵۰۰ پرستارفیلیپینی به کشورهای مختلف جهان ازجمله آمریکا، عربستان و کشورهای عربی اعزام و در بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی این کشورها مشغول به کار هستند.
دولت دوترته دراثر فشار نهادهای درمانی و متخصصان این کشور فرمان جلوگیری از اعزام کادرپرستاری را به این کشور صادر کرد اما لابی قدرتمندان و سیاستمدارانی که از این جریان میلیونها دلار به جیب میزدند سبب شد تا این فرمان کارایی خود را ازدست دهد و حتی بسیاری از این افراد به صورت قاچاق به دیگر کشورها اعزام شوند.
مانیل برای رفع نیاز کادر درمانی خود در داخل و اعزام آنها به خارج از کشور مقررات جدیدی را وضع کرده تا جذابیت بیشتری را برای اشتغال در این زمینه فراهم سازد.
براساس این ضوابط جدید دستمزد این نیروهاو همچنین پرداختهای بیشتر بیمهای برای این افراد تا ۲۰ درصد، استفاده از خدمات بستری ارزان و رسیدگی ویژه به آنها در صورت بیمار شدن و حتی پرداخت ۱ میلیون پزو (۱۹، ۷۳۴ دلار) در صورت مرگ، ازجمله مشوقهای مطرح شده برای جذب نیروهای بیشترکادر پرستاری و پیراپزشکی در فیلیپین بوده که این مقررات تا سال ۲۰۲۳ دراین کشور لازم الاجرا شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت فیلیپین همچنین روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که این کشور نیازمند ۱۵ هزار کارگر خدمات بهداشتی در بیمارستانها و مراکز درمانی نیز میباشد که تاکنون صرف ۷ هزار نفر جذب شدهاند.
با این وجود، نهادهای خصوصی در مانیل اعلام کردند که پرستاران فیلیپینی به دلیل شرایط دستمزد و اینکه اکثرا از خانوادههای فقیر یا کم درآمد این کشور هستند ترجیح میدهند که به کشورهای خارجی برای اشتغال اعزام شوند و از این رو آژانسهای فعال در قاچاق نیروهای متخصص اکنون بازار داغی دراین کشور دارند.
براساس این گزارش دستمزد یک پرستار فیلیپینی در خارج از این کشور از جمله آمریکا دستکم ۵ برابر شرایط داخلی است.
رومل ریکو آنکارا، نماینده کنگره، این کشور درهفته گذشته هنگامی که لایحه افزای بودجه کادرپرستاری را مورد بررسی قرار میداد گفت که نسبت ایده آل پرستار به بیمار دراین کشور یک به ۱۲ است (یک پرستار در قبال ۱۲ بیمار) است، اما تا پیش از شرایط کرونا این نست در بسیاری از مناطق کشور یک به ۱۸ بوده که بیانگر کمبود این نیرو در داخل است.
فیلیپین دومین کشور پرجمعیت منطقه جنوب شرق آسیا با حدود ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت است و طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، از کمبود شدید نیروی درمانی به ویژه پزشکان متخصص رنج میبرد. براساس این گزارش در فیلیپین به ازای هر ۱۰ هزار نفر فقط ۶ پزشک وجود دارد که یکی از پایینترین نسبتها در منطقه جنوب شرق آسیا است.
نظر شما