به گزارش وزارت بهداشت، محمد مهدی گویا روز سه شنبه درباره اهمیت واکسیناسیون در دوران کرونا بیان کرد: تاریخ نظام سلامت کشور ما و بقیه کشورهای دنیا به ما نشان داده از زمانی که برنامه واکسیناسیون کودکان شکل منسجم و همگانی و سراسری در کشور به خود گرفته، مرگ و میر کودکان کشور به وضوح کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: بیش از ۲۰ سال است در کشور ما موردی از بیماری فلج اطفال با ویروس وحشی مشاهده نشده است. بیش از سه سال است که انتقال محلی بیماری سرخک در کشوررخ نداده است. اینها در شرایطی است که ما در همسایگی کشورهایی قرار داریم که بعضی از آنها به شدت درگیر این بیماری ها هستند و حجم بالای رفت و آمدهای مردم این کشور با کشور ما یکی از مهمترین عواملی محسوب میشود که ممکن است در ورود و گسترش بیماریهای پیشگیری با واکسن در کشورمان تاثیرگذار باشد. به همین دلیل طوری برنامهریزی شده که نیروهای بهداشتی سراسر کشور و شبکه بهداشت و درمان کشور با حساسیت ویژهای موضوع واکسیناسیون کودکان را دنبال میکنند و مراقب هستند که مبادا کودکی واکسنهای مورد نیاز خود را دریافت نکند و خدای ناکرده شاهد بازگشت این بیماریها در کشور شویم.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: همهگیری کرونا توجه بسیار زیادی را در سطح کشور به خود جلب کرده است. همه تلاشها صورت گرفته که مبادا برنامه پاسخ به کرونا تاثیر منفی روی سایر برنامههای بسیار با اهمیت بهداشتی کشور داشته باشد که شاید مهمترین آنها موضوع واکسیناسیون کودکان باشد.
گویا ادامه داد: متاسفانه اطلاعات ما نشان میدهد در برخی از مناطق کشور برنامه واکسیناسیون بعضی از کودکان به دلیل کاهش مراجعه خانوادهها با تاخیر مواجه شده است. هرچند نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه کشور همه تلاش خود را به کار گرفته تا چنین تاخیری رخ ندهد و واکسیناسیون کودکان به موقع انجام شود، ولی باز هم لازم است مردم عزیز کشور و به خصوص والدین کودکان به این موضوع توجه جدی داشته و اجازه ندهند واکسیناسیون کودکان به تاخیر بیفتد.
وی اظهار کرد: واکسیناسیون کودکان جزو برنامههای جاری کلیه مراکز بهداشتی کشور و خانههای بهداشت است و طوری برنامه ریزی شده که به هیچ عنوان این برنامه با وقفه روبهرو نشود. انتظار میرود که اگر به دلیل ملاحظات مربوط به همه گیری کرونا خانوادهها برای واکسیناسیون فرزندان خود مراجعه نکردهاند هرچه سریعتر این کار را انجام بدهند.
به گزارش ایرنا، سید محسن زهرایی، رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش از این در همین رابطه گفته بود: بیتوجهی به واکسیناسیون کودکان در شرایط فراگیری کرونا، خطر شیوع سراسری سایر بیماریهای واگیر را به دنبال دارد. بیم آن میرود که با سهل انگاری خانواده ها درباره واکسیناسیون کودکان نه تنها دستاوردهای گذشته کشور در این زمینه ضایع شود، بلکه در کنار همه گیری کرونا، شاهد همه گیری بیماریهای واگیر دیگری همچون فلج اطفال و سرخک نیز باشیم.
نظر شما