به گزارش ایرنا به نقل از مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، غلام حسین ولدی در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی یکی از موانع ساخت راه و راه آهن در گیلان را کمبود مصالح راه سازی عنوان کرد.
وی افزود: راه آهن به عنوان بهره بردار پروژه های ریلی شرایطی برای تسهیل تامین مصالح ساخت راه آهن رشت _ منطقه آزاد انزلی و سایر پروژه های راه سازی را به منظور سرعت بخشیدن در عملیات اجرایی مهیا کرده است و با ایجاد سازه تخلیه مصالح در ایستگاه راه آهن رشت،ظرفیت حمل و تخلیه روزانه ۲۵۰۰ تن مصالح خاکی از مبدأ لوشان را ایجاد کردیم که این مقدار قابل افزایش است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد : در حال حاضر آمادگی لازم برای حمل ریلی کالاهای وارداتی منطقه آزاد انزلی به تمام نقاط کشور از ایستگاه راه آهن رشت وجود دارد و در آینده نزدیک راه آهن به بندر کاسپین منطقه آزاد انزلی و اسکله رو رو این بندر متصل شده که این امر موجب افزایش سرعت ترانزیت کالا می شود.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت اتصال بنادر منطقه آزاد انزلی به شبکه سراسری راه آهن بیان کرد: منطقه آزاد انزلی به لحاظ قرار گرفتن در یک موقعیت استراتژیک، نزدیکی به پایتخت، برخورداری از زیر ساخت های بندری، تجاری و عمرانی؛ کانون داد و ستد و مهم ترین مرکز برای انجام مراودات تجاری با کشورهای اوراسیا فعالیت می کند.
روزبهان افزود: منطقه آزاد انزلی به عنوان یک منطقه استراتژیک در بین کشورهای حاشیه خزر و استراتژی حمل کالا بر پایه اجرای کریدور شمال _ جنوب بنا شده است و اتصال راه آهن به این منطقه موجب تقویت مراودات تجاری با کشور های اوراسیا و افزایش بهره وری اقتصادی برای کشور می شود.
وی در ادامه با تاکید بر صرفه زمانی و کاهش هزینه جابجایی کالا از طریق ریل تصریح کرد: انتقال کالا از طریق ریل ، بسیار ایمن و با سرعت بالا انجام میشود و به منظور جذب تجار و بازرگانان جهت ترانزیت کالا از طریق ریل نیاز است طرح های تخفیفی و تشویقی لحاظ شود تا هزینه تمام شده برای تجار کاهش یابد و از سوی دیگر میزان انتقال کالا از این طریق افزایش پیدا کند.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی خاطرنشان کرد: عبور کالاهای مصرفی آسیای میانه و اروپا با استفاده از حمل و نقل ترکیبی از مسیر ایران و منطقه آزاد انزلی صرفه زمانی دارد و اتصال بنادر منطقه آزاد انزلی به شبکه ریلی برای روسیه بسیار حائز اهمیت است و رویکرد روسیه مبتنی بر عبور کالاها از مبدأ هند، چین و شرق آسیا به مقاصد آسیای میانه و اروپا از مسیر ایران است .
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریای خزر است . کشورهای حاشیه دریای خزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شمال - جنوب، دارابودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه، راسنودسک در ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان، دسترسی از طریق راه های مناسب، به بازارهای مصرف کشورهای CIS، نزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.
امکان ثبت، مالکیت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی تا میزان ۱۰۰ درصد در منطقه، امکان فعالیت بانکها و موسسات مالی - بیمه ای در این منطقه، معافیت مالیاتی ۲۰ ساله بر درآمد و دارایی از تاریخ بهره برداری هرگونه فعالیت اقتصادی، وحدت مدیریت در ارائه کلیه خدمات به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، اقدامات سازمان در خصوص خلق مزایا و معافیت های جدید برای فعالان اقتصادی - تولیدی، فعالیت بورس کالای منطقه، رونق فضای تجاری با اجرای مصوبه کالای همراه مسافر از مزایای فعالیت در این منطقه است.
در صورت اتصال خط آهن رشت به بنادر انزلی و آستارا و تکمیل کریدور شمال - جنوب بیش از ۱۰ میلیون تن بار از مسیر فوق ترانزیت می شود.
نظر شما