سرهنگ فیروز سرخوش نهاد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: متخلف با استفاده از یکسری نرم افزارهای جعلی و هدایت مخاطب به نصب آن اقدام به هک شبکه اجتماعی به ویژه تلگرام فرد می کند.
وی اضافه کرد: سپس به همه مخاطبان این فرد پیامی مبنی بر واریز پولی به حساب عنوان شده از سوی او ارسال کرده و دریافت کنندگان این پیامک با این باور که دوستشان نیازمند این پول است نسبت به واریز وجه درخواستی اقدام میکنند.
رییس پلیس فتا استان همدان بیان کرد: از دیگر ترفندهای این متخلفان برای ترغیب مخاطبان تلگرام به واریز پول، سوء استفاده از احساسات آنها و عنوان کردن جمعآوری پول برای خیریه یا تامین هزینه جهیزیه و درمان فردی محتاج و نیازمند است.
سرهنگ سرخوش نهاد ادامه داد: مخاطبان نیز پس از دریافت این پیام به علت آشنایی با این فرد و اطمینان داشتن به وی، اقدام به واریز پول درخواستی کرده در حالیکه این وجه بدون اطلاع صاحب این اکانت به حساب کلاهبردار واریز میشود.
وی توصیه کرد: شهروندان پیش از واریز هر پولی به عنوان قرض یا کمک مالی ابتدا با فردی که این درخواست را داشته ارتباط تلفنی برقرار کرده و از نیاز وی به کمک مالی و جعلی نبودن این پیام اطمینان حاصل کنند.
رییس پلیس فتا استان همدان ادامه داد: شهروندان مولفههای امنیتی شبکه های اجتماعی مورد استفاده را بالا برده و با فعال کردن تایید ۲ مرحلهای، پیش بینی رمز برای شبکه اجتماعی و گوشی، استفاده از اثر انگشت و چهره به عنوان رمز ورود به گوشی از هک کردن شبکه اجتماعی مورد استفاده و گوشی خود جلوگیری کنند.
سرهنگ سرخوش نهاد بیان کرد: به تازگی این قبیل کلاهبرداری به شدت افزایش یافته و در یک هفته گذشته بیش از ۱۵ تن با حضور در پلیس فتا از بروز این قبیل تخلف و کلاهبرداری از مخاطبان آنها خبر دادهاند.
به گفته فرمانده انتظامی استان همدان، برخورد با متخلفان در فضای مجازی سال گذشته ۱.۳ برابر افزایش یافت و در این راستا ۱۵۹ متخلف در حوزه جرائم مالی، کلاهبرداری و مزاحمت اینترنتی دستگیر شدند.
نظر شما