۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۲۳:۳۷
کد خبر: 83793913
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

عضو مجلس خبرگان: آرمان قدس هرگز فراموش نخواهد شد

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۲۳:۳۷
کد خبر: 83793913
عضو مجلس خبرگان: آرمان قدس هرگز فراموش نخواهد شد

قم-ایرنا- نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: هیچ حادثه و جریانی نمی‌تواند موضوع فلسطین را در افکار و اذهان مسلمانان به ورطه فراموشی بکشد و آرمان قدس همیشه زنده خواهد ماند.

مولوی "نذیر احمد سلامی" عصر سه‌شنبه  در دومین روز کنگره بین‌المللی قدس شریف که به صورت مجازی در دفتر حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد، افزود: تشکیل حکومت اسرائیل هیچ توجیه عقلی، انسانی و اخلاقی ندارد.

وی اضافه کرد: تاسیس حکومت اشغالگر قدس صرفا به بهانه هولوکاست و اینکه در جنگ جهانی دوم جمعیت یهود کم شده و در آستانه انقراض هستند یهودیان را از اطراف عالم جمع کردند و این حکومت نامشروع را بنا نهادند.

احمد سلامی یادآور شد: هولوکاست بهانه آن‌ها بود و تشکیل حکومت اسرائیل هیچ سند تاریخی ندارند و اگر فرض کنیم انجام‌گرفته باشد به‌واسطه نازی‌های آلمان صورت گرفته و ملت مسلمان فلسطین هیچ نقشی درآن نداشتند.

وی یادآور شد: تشکیل رژیم صهیونیستی و این حرکت نابخردانه مصداق این شعر است که گفته‌شده "گناه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری".

وی با تاکید بر این‌که استکبار و مدعیان حقوق بشر باید بدانند که مردم فلسطین و آزادی قدس تحت هیچ شرایطی فراموش نمی‌شود، ابراز داشت: هیچ جریانی نخواهد توانست مساله فلسطین را تحت‌الشعاع قرار بدهد.

این عالم اهل سنت بیان داشت: امت اسلامی با توجه به آیات و روایات و حرکات نابخردانه رژیم اشغالگر قدس ایمان ‌دارند که بالاخره پیروزی از آن امت اسلام است و ما آن روز را دور نمی‌بینیم که قدس آزاد شود و صهیونیست در پرتگاه نابودی قرار بگیرد.

وی  با بیان این‌که صهیونیست‌ها از بزرگ‌ترین و بدترین دشمنان اسلام هستند، گفت: مردم مسلمان جهان هرساله این تنفر و انزجار خود را در روز قدس به نمایش می‌گذارند.

وی تصریح کرد: این حرکت و این تظاهرات همچنان که در ۴۰ سال گذشته در ایران و سایر کشورها شکل‌ گرفته در آینده هم‌شکل می‌گیرد تا نشان بدهد امت اسلامی موضوع فلسطین و حمایت از مردم مستضعف جهان را هیچ‌وقت فراموش نخواهد کرد.

جنبش های ضد اسرائیلی درسراسر جهان رو به افزایش است

رییس مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها  نیز دراین کنگره گفت: باوجود لابی قدرتمند رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی اما حرکت جنبش‌های دانشگاهی ضد اسرائیلی در سراسر جهان رو به افزایش و رشد است.

" فؤاد ایزدی" اضافه کرد: دفاع از اسرائیل غاصب و آمریکا در عرصه‌های بین‌المللی و دانشگاهی به افول است و در داخل رژیم صهیونیستی نیز چالش‌های جدی به وجود آمده‌است.

وی با بیان این‌که در آمریکا یک جنبش قدرتمند در مخالفت با رژیم صهیونیستی رشد کرده‌است، گفت: در محیط‌های دانشجوی یک جنبش آینده داری صورت گرفته و همین‌طور از سال‌های گذشته دانشجویان در سراسر جهان روز قدس را گرامی می‌دارند.

وی با تاکید بر نابودی اسرائیل در کمتر از ۲۵ سال آینده ابراز کرد: اسرائیل با رشد تندروها و افزایش جمعیت فلسطینیان رو به افول رفته است.

ایزدی تصریح کرد: در مناطق اشغالی، رشد جمعیت فلسطینیان بیشتر از یهودیان اسرائیل است و در محدوده صهیونیست‌ها که در سرزمین‌های اشغالی هستند قشرهای تندروتر رشد جمعیتشان بالاتر است و جریان‌های دیگر فکری در اسرائیل رشد ضعیفی داشته‌اند.

وی خاطرنشان ساخت: مجموع این مسائل به‌تدریج رژیم صهیونیستی را به سمت محو شدن می‌برد و نکته‌ای که مقام معظم رهبری فرمودند اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید، بخشی از آن به همین مساله برمی‌گردد و نوع سیاست‌های حاکم بر رژیم صهیونیستی موجب می‌شود که حل دعوایشان با فلسطین به عقب بیافتد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران یادآور شد: اسرائیل به سمت نابودی خودش حرکت می‌کند و نتیجه آن وضعیت فعلی می‌شود که آمریکا دیگر جایگاه میانجی‌گری را نخواهد داشت و درنهایت رژیم صهیونیستی رو به نابودی خواهد رفت و ازاین‌جهت روز قدس به‌تدریج به یک جریانی تبدیل می‌شود و سخنان حق امام راحل و رهبر معظم انقلاب تبدیل به واقعیت می‌شود.

وی گفت: این‌ها در آینده در انتخابات محلی به پیروزی می‌رسند و اتفاقی که می‌افتد این است که منجر به مهاجرت معکوس خواهد شد و اقشار معتدل‌تر به‌تدریج سرزمین‌های اشغالی را ترک می‌کنند.

رییس مجمع بین‌الملل اساتید مسلمان دانشگاه‌ها در ادامه عنوان کرد: پیام انقلاب اسلامی در مورد فلسطین با پیام‌های دیگر در مورد فلسطین متفاوت است، چون برخی از جریان‌های فلسطینی به سمت سازش و کوتاه آمدن حرکت کرده‌اند ولی انقلاب اسلامی تاکید دارد که تنها راه پیروزی، مقاومت و عدم سازش است.

وی با اشاره به این‌که این گفتمان امروز رشد پیداکرده است، ابراز داشت: در سال ۲۰۰۷ برای اولین بار دو استاد مطرح دانشگاه آمریکا در نقد لابی اسرائیل کتاب علمی دقیقی نوشته‌اند و داخل کنگره آمریکا نیز برخی جریان به سمت نقد سیاست‌های رژیم صهیونیستی رفته‌اند.

اسرائیل حقوق شهروندی فلسطینیان را زیرپا می‌گذارد

فعال عدالت‌خواه و حقوق بشر اهل انگلیس نیز دراین کنگره با اشاره به وضعیت حقوق شهروندی در سرزمین‌های اشغالی، گفت: اسرائیل غاصب با اقدامات خود عملا حقوق شهروندی فلسطینیان را زیر پا می‌گذارد.

"مسعود شجره" بیان کرد: با ایدئولوژی که امروز در سرزمین‌های اشغالی حاکم است شهروندان فلسطینی در حکم برده و شهروندان درجه‌دو شناخته می‌شوند.

وی عنوان کرد:  اسرائیل غاصب باید دست از فعالیت‌های ضد انسانی و ضد اخلاقی خود برداشته و به حقوق مدنی و طبیعی ساکنان اصلی آن احترام بگذارد.

شجره اضافه کرد: اقدامات کنونی سران رژیم صهیونیستی موردحمایت و پشتیبانی آمریکا، کشورهای غربی و برخی کشورهای مرتجع منطقه است.

فعال عدالت‌خواه و حقوق بشر اهل کشور انگلیس با اشاره به جنایات اسرائیل در سال‌های اخیر یادآور شد: در ۷۲ سال گذشته بسیاری از مردم فلسطین از خانه‌های خود رانده‌شده و در تبعید هستند وزنان و فرزندانشان می‌دانند که  دنیا به آن‌ها ظلم کرده است و باید این شرایط برای فلسطین تغییر بکند.

وی با تاکید بر این‌که ما باید به راهکار خوب برای حل این موضوع توجه کنیم، گفت: اول ‌ازهمه باید دنبال راه‌حل مساله باشیم، همان‌طور که شما وقتی به پزشک مراجعه می‌کنید ابتدا پزشک بیماری و مشکل جسمی شمارا بررسی می‌کند و در مورد فلسطین نیز باید این اتفاق بیافتد.

این فعال عدالت‌خواه و حقوق بشر با بیان این‌که بسیاری از احزاب غربی از این موضوع سوءاستفاده می‌کنند، گفت: حتی جوامع عرب این عدالت را نادیده گرفته‌اند و حتی بسیاری از رهبران سیاسی در کشورهای مختلف از رژیم غاصب اسرائیل حمایت می‌کنند و می‌دانند که این رژیم برای آن‌ها جنبه قانونی پیداکرده است.

وی افزود: از طرف دیگر حتی افرادی که شهروند عادی هستند، می‌دانند چنین چیزی در مورد فلسطین اوج بی‌عدالتی است و خیلی‌ها در خیابان‌ها می‌آیند و نسبت به این بی‌عدالتی اعتراض می‌کنند، ازاین‌رو تمامی اراضی فلسطین باید به صاحبان آن‌ها برگشت داده شود و ما باید حامی این جریان باشیم.

امروز اسرائیل از هر زمان دیگری ضعیف تر است

کارشناس مسائل حوزه غرب آسیا نیز در ادامه این کنگره با اشاره به تلاش‌های آمریکا و اسرائیل در جهت تقویت جریان‌های افراطی ازجمله داعش تاکید کرد: امروز اسرائیل از هرزمانی ضعیف‌تر است.

"حسین اکبری" با بیان این‌که اسرائیل غاصب خود را قوم برتر می‌داند، گفت: آن‌ها برای حاکمیت یهود بر فلسطین از هر ابزاری استفاده می‌کنند.

وی افزود: تنها جریانی که در برابر نظام سلطه قرارگرفته جریان مقاومت است و اسرائیل و آمریکا برای این‌که این خطر را از بین ببرند به‌شدت با محور مقامت، مقابله کرده و آن را تهدید و دشمن نزدیک خود می‌دانند.

وی عنوان کرد: اسرائیل و آمریکا به همین جهت جریان افراط‌گرایی را به وجود آوردند که در مقابل جریان مقاومت قرارگرفته و حیات خود را تضمین کنند ولی امروز جریان مقاومت در موضع قدرت قرار دارد و مردم به این امیدواری رسیده‌اند که می‌توانند تهدیدها را خنثی کنند.

اکبری ادامه داد: مردم فلسطین و محور مقاومت خطر افراط‌گرایی را به حداقل رسانده‌اند و با نابودی داعش و النصره و دیگر موفقیت‌ها به رهبری حاج قاسم سلیمانی، عملا در برابر افراط‌گرایی ایستادگی کرده و یک ضمانتی برای آزادی آینده ملت فلسطین و قدس شریف شده‌اند.

وی تصریح کرد: طبق روندی که پیش می‌رود اراده قوی در دنیا در جهت حمایت از مقاومت و تنفر جهانی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل‌ گرفته‌است.

اسرائیل آینده را نخواهد دید

اندیشمند و شخصیت مبارز پاکستانی نیز دراین کنگره  با بیان اینکه رژیم صهیونیستی نقشی در آینده منطقه ندارد،  گفت: اسرائیل غاصب آینده را نخواهند دید و ازاین‌رو حق نظر دادن در مورد آینده امت اسلامی را نخواهدداشت.

 "سید علی مرتضی زیدی" با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی و ضرورت مقابله آن اظهار داشت: بدترین ظلم‌ها و ستم‌ها و ظالمان و ستمگران همگی از بین خواهند رفت و آن زمان ظهور امام عصر(عج) است.

وی ابراز داشت: بی‌شک ظلم و ستمی که بر فلسطینیان روا داده می‌شود، از بین خواهد رفت و بر روی این زمین قرار است که عدل و انصاف گسترش یابد، هرچند اگر ۳۰ یا ۴۰ سال قبل کسی چنین چیزی می‌گفت، غیرقابل تحقق به نظر می‌رسید.

مرتضی زیدی تصریح کرد: اگر بخواهیم امروز را با  ۴۰سال قبل مقایسه کنیم، دنیا تغییر کرده همان‌طور که سید مقاومت "سید حسن نصرالله" چند سال قبل فرموده بود که رژیم صهیونیستی ضعیف‌تر از خانه عنکبوت است که البته ایشان این مطلب را از روی بصیرت خودش گفته بودند و امروز همه ما می‌بینیم که این امر واقعیت است.

وی با بیان این‌که فلسطین و لبنان با مقاومت خود، اسرائیل غاصب  را به مرز نابودی نزدیک کرده‌اند، گفت: مقام معظم رهبری چه زیبا به اسرائیلی‌ها فرمودند که شما به حول و قوه الهی ۲۵ سال آینده را نخواهید دید، حال چطور شما در مورد آینده امت اسلامی نظر می‌دهید؟

این شخصیت مبارز پاکستانی در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: همه ما مسئولیت‌های زیادی در زندگی داریم که یکی از آن‌ها ، فریاد کشیدن بر سر ظلم است، همان‌طور که  حضرت ابراهیم(ع) از عابدان زمان خود بود ولی وقتی مأموریت مبارزه با ظلم را پیدا کرد، بت‌شکنی را آغاز کرد.

وی یادآور شد: رژیم صهیونیستی آینده‌ای ندارد و خداوند در آینده نزدیک طبق صریح آیات قرآن، مستضعفان را حاکم زمین خواهد کرد و امیدواریم که همه ما درراه نصرت امام زمان(عج) بتوانیم تلاش کرده و درنهایت به شهادت برسیم.

اتحادیه آفریقا موضع خود را نسبت به فلسطین مشخص کند 

استاد مرکز الرسول الا کرم ماداگاسکار نیز در این کنگره ، با بیان این‌که آفریقایی‌ها اعتقاد خاصی به فلسطین و قدس دارند، گفت: اتحادیه آفریقا موضع خود را نسبت فلسطین و قدس مشخص کند.

"شیخ حسن موکوفوندی" بیان این‌که سرزمین قدس سرزمین بسیار مقدسی است، افزود:‌ خداوند متعال می‌گوید سرزمین قدس ارضی است که مبارک گردانیده شده‌است.

وی با اشاره به این‌که خداوند متعال در مورد حضرت موسی و سلیمان نیز وقتی صحبت کرده از سرزمین فلسطین نیز سخن گفته است، گفت: قدس عقیده و آرمان همه مسلمانان است و در قاره آفریقا نیز پس از حضور جعفر بن ابی‌طالب در این منطقه مساجدی بناکرده‌اند که قبله آن‌ها قدس بوده‌است.

وی بیان داشت: همین الآن یک مسجد در اریتره وجود دارد که قبله آن به سمت قدس است و مسجدالاقصی جایگاه بزرگی در قلوب آفریقایی‌ها دارد، ازاین‌رو می‌بینیم که مسلمان‌های آفریقا اهتمام خاصی به مساله قدس دارند.

موکوفوندی تصریح کرد: باید بگویم ملت‌ها و موسسات دولتی طبق قوانین بین‌المللی و اخلاقی و انسانی و طبق معتقدات دینی خودشان در مورد مساله فلسطین موضع دارند ولی سازمان‌های غیردولتی همچنان فاصله زیادی در قبال موضوع قدس دارند.

وی با بیان این‌که برخی کشورها در قبال حمایت از قدس تردید دارند، گفت: آن‌ها می‌ترسند حمایت از فلسطین به‌نوعی حمایت از تروریسم باشد به همین جهت اتحادیه آفریقا باید قوانینی را در این راستا تصویب کرده و موضع آفریقا را نسبت به قدس و فلسطین مشخص کند.

 عالم شیعه اهل کشور تایلند نیز در این کنگره  با بیان اینکه روز قدس مدیون ابتکار امام راحل گفت: بعد از اعلام روز جهانی قدس توسط حضرت امام(ره)، مساله مظلومان فلسطین در میان عالم دوباره زنده شد و یک بیداری عظیمی در میان مردم عالم شکل گرفت.

"حجت‌الاسلام سید سلیمان حسینی" با اشاره به مساله فلسطین و جهان اسلام اظهار داشت: هر وقت می‌خواهیم درباره روز جهانی قدس صحبت کنیم، اولین چیزی که باید به یاد بیاوریم و نباید آن را فراموش کنیم، یاد و خاطره حضرت امام(ره) است.

عالم شیعه اهل تایلند تصریح کرد: مساله مظلومان فلسطین قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران یک مساله فراموش‌شده بود و می‌توانیم بگوییم که  هیچ‌کس به این موضوع توجهی نداشت.

وی یادآور شد: اگر موضع‌گیری‌های سران رژیم صهیونیستی را دنبال کنیم، می‌بینیم که در مقابل شورای مجلس اسرائیل یک عکس و نقشه سرزمین  تاریخی نصب‌شده و در آن نقشه مرز و حدود سرزمین موعود اسرائیل را مشخص کرده است که از رود فرات تا نیل است، پس فقط سرزمین فلسطین نیست.

این عالم شیعه تایلندی با تاکید بر این‌که با بیداری مردم جهان اعم از مسلمانان و غیرمسلمانان موجب توقف نقشه‌های اسرائیل در منطقه می‌شود، گفت: بعد از اعلام روز جهانی قدس توسط حضرت امام(ره)، گروه‌های مقاومت متعددی در جهان به وجود آمد که می‌توانیم بگوییم این گروه‌های مقاومت یک نسل جدید و یک نوع مبارزه جدید است و تفاوت زیادی با گروه‌های مقاومت درگذشته دارد.

نقش زنان در جریان مقاومت فلسطین

عضو هیات علمی دانشگاه المسنتصریه بغداد نیز دراین کنگره  با اشاره به نقش زنان در جریان مقاومت فلسطین، گفت: در مرحله کنونی باید تلاش کنیم که زن فلسطینی تبدیل به یک عنصر فعال و کارآمد در مقاومت شود.

"فائزه ثعبان الموسوی" با بیان این‌که زنان فلسطینی نقش عمده‌ای در مقاومت دارند، گفت: آن‌ها اولین گروه‌های بودند که با هجرت از سرزمین‌های خودشان مخالفت و در کنار آن در عملیات جهادی هم شرکت کرده‌اند و سلاح به دست گرفتند.

عضو هیات علمی دانشگاه المسنتصریه بغداد بیان داشت: مراحل مختلفی در مورد حضور زنان در فلسطین وجود دارد که مرحله اول از ۱۹۱۷ تا ۱۹۶۵ بود که آن‌ها در این مرحله مسئولیت مقابله با هجرت‌های اجباری را بر عهده گرفتند و در مقابل اسرائیل غاصب ایستادگی کردند و در این مرحله زنان فلسطینی موسسات خیریه‌ای هم ایجاد کردند و جلسات مختلفی را با زنان عرب از سایر کشورها تشکیل دادند.

وی تصریح کرد: در سال ۱۹۳۶ هم برخی از شخصیت‌های زن در فلسطین به‌عنوان پرستار در جنگ با اسرائیلی‌ها شرکت کردند و در آن زمان اتحادیه‌هایی هم در کنار اتحادیه‌های دانشجویی شکل گرفت که برای مقابله با اشغال‌گری و گسترش صهیونیسم تلاش می‌کردند.

این استاد دانشگاه اهل عراق با بیان این‌که در سال ۱۹۶۵ گروه‌های رسانه‌ای و فرهنگی توسط بانوان شکل گرفت، گفت: مجلات و نشریاتی توسط این گروه‌ها راه‌اندازی شد و در سال ۱۹۶۷ اولین مجله توسط زنان فلسطینی منتشر شد که در جهت ترویج مقاومت بود.

کنگره بین‌المللی قدس شریف با حضور سخنرانانی از ۱۸ کشور به صورت مجازی در روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت مصادف با ۲۴ و ۲۵ رمضان برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha