«مصطفی چقایی» روز چهارشنبه به مناسبت روز اهدای عضو (۳۱ اردیبهشت)در گفت و گو با ایرنا ،افزود: ۱۶ بیمار مرگ مغزی سال گذشته در این استان شناسایی شد که رایزنی و ارتباط با خانواده آنان بهمنظور جلب رضایت برای اهدای عضو صورت گرفت و در نهایت چهار مورد اهدای عضو موفقیتآمیز بود.
وی توضیح داد: اهدا کنندگان عضو استان در سال گذشته شامل یک زن و سه مرد در رده سنی ۱۸ تا ۵۴ سال بودند که همگی ساکن شهر اراک بوده و یک نفر از اهداکنندگان جانباز دفاع مقدس بود.
مسئول مرکز شناسایی اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بهدلیل رضایت ندادن خانواده و یا پایین بودن شاخصهای شرایط اهدا چهار عملیات اهدای عضو سال گذشته در این استان از گردونه حذف شد.
چقایی گفت: ارزیابیها حاکی از آن است که شهرستان اراک بالاترین رشد شرکت در دریافت کارت اهدای عضور در کشور را دارد.
وی افزود: باورهای فرهنگی و دینی و تبلیغات رسانهای در بهبود تفکر اهدای عضو نو دریافت کارت اهدا در این استان نقش داشته است.
مسئول مرکز شناسایی اهدای عضو دانشگاه علوم پرشکی اراک اظهار داشت: اهدای عضو امری خداپسندانه است که نیازمند تقویت فرهنگ سازی در بین خانوادهها است.
اعضای قابل اهدا از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه ها، کبد، روده ها، لوزالمعده و کلیه ها و برخی بافت های بدن از جمله پوست، و همچنین قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
تاکنون ۴۸ بیمار مرگ مغزی در استان مرکزی اهدای عضو کرده اند.
نظر شما