۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۲۵
کد خبرنگار: 2154
کد خبر: 83794792
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پایگاه العهد: ائتلاف سعودی -اماراتی در یمن به پایان راه رسیده است

تهران - ایرنا - پایگاه خبری «العهد» امروز (چهارشنبه) با انتشار گزارشی با عنوان «آیا ائتلاف متجاوز سعودی - اماراتی در یمن به پایان راه خود رسیده است»، تاریخچه این ائتلاف را از ابتدای شکل‌گیری آن تاکنون مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

العهد در این گزارش آورده است: عربستان و امارات بیش از پنج سال پیش به بهانه حمایت از دولت مستعفی «عبدربه منصور هادی» ائتلاف نظامی برای تجاوز به خاک یمن شکل دادند .

این در حالی است که دوران ریاست جمهوری منصور هادی در واقع سه سال قبل از شروع تجاوز نظامی علیه یمن بر اساس طرح ابتکاری کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در عمل پایان یافته بود و همچنین مدت تمدید یک ساله ریاست جمهوری وی توسط کنگره گفت و گوی ملی نیز خاتمه یافته اعلام شده بود، اما به رغم همه اینها، ائتلاف مزبور تحت عنوان گمراه کننده و فریبکارانه حمایت از دولت منصور هادی تشکیل شد.   

العهد افزود: نیروهای متجاوز سعودی - اماراتی در نیمه دوم سال ۲۰۱۵ وارد شهر «عدن» در جنوب یمن شدند و با کمک عناصر «القاعده» و «داعش» و عناصر تکفیری آن را به اشغال خود درآوردند . عناصر یاد شده با حمایت و پشتیبانی جنگنده‌های ائتلاف و سوار بر زره پوش‌های سعودی - اماراتی توانستند به شهرهای عدن و «لحج» و «أبین» و سایر مناطق در جنوب یمن یورش برده و آنها را اشغال کنند.

این پایگاه نوشت: دولت منصور هادی پس از ناکام ماندن در اشغال «صنعا» پایتخت یمن مجبور شد، عدن را به عنوان پایتخت موقت اعلام کند، اما به استثنای مدت زمان محدودی نتوانست در این شهر به اصطلاح آزاد شده از نظر خودشان باقی بماند، زیرا نمی‌خواست با این اقدام خود ساکنان جنوب یمن را تحریک کند و در عین حال قصد داشت جوانان مناطق جنوب این کشور را به حمایت از منافع سعودی در سه استان «نجران، جیزان و عسیر» در جنوب عربستان تشویق کند.

العهد افزود: با گذشت زمان دیدگاه امارات نمایان شد و ابوظبی پس از تشکیل گروه‌های شبه نظامی به نفوذ خود در عدن و مناطق اشغال شده، لحج و الضالع و أبین و جزیره سقطری عمق بیشتری بخشید و بدین ترتیب نه تنها حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و استقلال یمن و به اصطلاح مشروعیت دولت منصور هادی را نادیده گرفت، بلکه پا را از این نیز فراتر گذاشته و منافع همپیمان سعودی خود را زیر پا گذاشت . نیروهای امارات در سال‌های آغازین اشغالگری‌های این کشور در یمن به «شبوه، حضرموت و المهره» رسیدند، اما ریاض وارد عمل شد و نیروهای وابسته به امارات را از این شهرها بیرون راند.

با توجه به روند تحولات در مناطق اشغال شده، به نظر می‌رسید ابوظبی موضوع بازگرداندن دولت منصور هادی به قدرت را پشت سر خود انداخته، اما ریاض همچنان به منظور سرپوش گذاشتن بر اهداف واقعی خود در یمن، نسبت به این موضوع پایبند است.

به نوشته العهد، اکنون این سوال مطرح می‌شود که ائتلاف مزبور به رهبری عربستان تا چه اندازه متلاشی شده است . ائتلافی که با تجاوز علیه یمن آغاز شد و سپس شماری از نیروهای این ائتلاف از پاکستان و پس قطر و مغرب از آن کناره‌گیری کردند و همچنین نقش مصر و اردن نیز در آن بسیار کم‌رنگ شد و در حال حاضر با شکاف مخفیانه میان دو طرف اصلی تشکیل دهنده آن یعنی عربستان و امارات مواجه شده است .

العهد افزود: ریاض توافقنامه خود با «جنبش انصارالله» را جشن گرفت و ادعا کرد که با این موافقتنامه می‌تواند به جنگ در یمن پایان داده و به فرایند سیاسی میان یمنی‌ها شکل بخشد، اما اعلام خودمختاری در مناطق اشغال شده جنوب از سوی شورای انتقالی مورد حمایت امارات، تمامی آرزوهای عربستان را بر باد داد .

این پایگاه خبری اضافه کرد: امارات و رهبرانش همچنان اعلام می‌کنند که در کنار عربستان قرار دارند، اما آنچه که گفته می‌شود یک چیز است و آنچه که در واقع می‌بینیم چیز دیگری است. درگیری عناصر وابسته به امارات با عناصر وابسته به سعودی در عدن جای هیچ شک و تردیدی باقی نمی‌گذارد که ائتلاف «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی با «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی به پایان راه خود رسیده است.

توافقنامه ریاض جهت پایان دادن به اختلافات و شکاف‌ها در شهر عدن تا به امروز به اجرا در نیامده است و وابسته‌های محلی امارات و عربستان در جنوب یمن یکدیگر را به سهل‌انگاری متهم می‌کنند. همه اینها در عمل از وجود شکاف میان ابوظبی و ریاض حکایت دارد.

امارات به وضوح اعلام کرد که نیروهایش را از یمن خارج کرده و تعدادشان را کاهش داده است. عربستان و نیروهای وابسته‌اش با استفاده از این فرصت می‌توانستند به طور جداگانه و یکجانبه اداره امنیت مناطق اشغال شده را در اختیار بگیرند و به طور کامل در آنها نفوذ پیدا کنند، اما این امر تحقق نیافت، زیرا امارات قبل از خروج از یمن عناصر وابسته به خود را در مناطق اشغال شده به طور کامل مستقر کرد و جای پایش را محکم کرده بود و برای توقف نیروهای مورد حمایت ریاض جهت تسلط یافتن بر عدن از نیروی نظامی و حملات هوایی استفاده کرد و بدین ترتیب مرزهای تحت نفوذ خود و وابستگانش را از یک سو با ریاض و مزدورانش از سوی دیگر ترسیم کرد و در پشت پرده این تحولات هشدارهای شدیداللحن میان دو طرف شدت گرفت و بر همین اساس توافقنامه ریاض شکل گرفت تا بدین ترتیب جنگ و درگیری بدون پایان یافتن اختلافات به تعویق بیافتد و به عنوان شاهد مثال در همین رابطه می‌توان به درگیری‌های نظامی که هم‌اکنون در أبین و سقطری جریان دارد، اشاره کرد.  

العهد نوشت: سایه تاریک حاصل از درگیری در جنوب اشغال شده یمن راه حل‌های سیاسی را به تاخیر انداخته و آنها را پیچیده‌تر کرده است . این موضوع ثابت می‌کند که نیروهای متجاوز سعودی و اماراتی برای دستیابی به راه حلی جهت توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه و پایان بخشیدن به محاصره یمن آمادگی ندارند و جدی نیستند و آتش‌بس ادعایی آنها در واقع دستاویزی برای گمراه کردن افکار عمومی در جهان همزمان با رویارو شدن تمامی کشورها علیه شیوع «ویروس کرونا» است .

این پایگاه خبری افزود: در واقع می‌توان گفت تحولات اخیر نمایانگر اهداف واقعی و دستورکارهای پشت پرده متضاد و متناقض عربستان و امارات و عناصر محلی آنها است که علیه منافع ملت یمن و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی و استقلال و امنیت این کشور شکل گرفته‌اند و ایستادگی ملت یمن ظرف پنج سال گذشته باعث از هم گسسته شدن حلقه‌های تشکیل دهنده این ائتلاف متجاوز از یکدیگر شده و این ایستادگی و پایمردی مردم یمن پایه‌گذار عوامل دستیابی به پیروزی مردم این کشور در آینده نزدیک است .

۱۴۸۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha