مرتضی نوریان روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اهدای خون را اقدامی دائمی دانست و اظهار داشت: اگرچه ذخایر خون استان در شرایط پایداری قرار دارد ولی حفظ و استمرار این وضعیت نیازمند استمرار در اهدای خون است.
وی ادامه داد: درمجموع با توجه به شیوع کرونا، روند اهدای خون در ۲ ماه نخست امسال در قم نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد کاهش داشته است.
مدیرکل انتقال خون قم، رشد ۱۰ درصدی اهدای خون توسط بانوان استان را حرکت خوب و ارزشمند دانست و گفت: بهطورمعمول سهم بانوان قم از کل اهدای خون در استان پنج درصد است که این رقم در ۲ ماه ابتدایی سال جاری رشد بسیار خوبی داشته است.
نوریان ادامه داد: خون هیچگونه جایگزین مصنوعی ندارد، افرادی که خون اهدا میکنند، عضوی از بدنشان را اهدا مینمایند که آقایان در طول سال چهار مرتبه و بانوان سه مرتبه مجاز به اهدای خون هستند.
وی افزود: از هر واحد خون اهدایی فرآوردههای گوناگونی همچون پلاکت، پلاسما، گلبول قرمز، گلبول سفید و غیره تهیه و تولید و این فرآوردهها در مرکزهای درمانی و بالینی بر مبنای نیاز بیماران توزیع میشود.
در شهر قم ۲ مرکز انتقال خون واقع در میدان روحالله و بلوار ۱۵ خرداد وجود دارد. علاوه بر بیماران نیاز به عمل جراحی و مجروحهای ناشی از تصادفها، بیش از یک هزار بیمار دیالیزی و حدود ۲۰۰ بیمار تالاسمی در قم وجود دارد که نیازمند دریافت مستمر خون هستند.
شهروندان برای تسهیل در اهدای خون برای دریافت زمان نوبت در سامانه www.IBTO.ir ثبتنام کنند تا در زمان معین به پایگاه انتقال خون مراجعه کنند.
نظر شما