۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۱۵
کد خبر: 83798295
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

هیدروکسی کلروکین تاثیری در درمان کرونا ندارد

۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۴:۱۵
کد خبر: 83798295
هیدروکسی کلروکین تاثیری در درمان کرونا ندارد

تهران- ایرنا- محققان با مطالعه حدود ۱۰۰ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ دریافتند مصرف داروهای هیدروکسی کلروکین و کلروکین، هیچ تاثیری بر درمان این بیماری ندارد و حتی می‌تواند موجب افزایش احتمال مرگ بیماران در بیمارستان شود.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس، کلروکین نوعی داروی ضد مالاریا است و هیدروکسی کلروکین معمولا برای درمان آرتریت مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما اظهارنظرهای برخی از مقامات ارشد کشورهای جهان در رابطه با اثرگذاری این دارو موجب خرید عمده آن توسط دولت‌ها شده است. هر دو دارو دارای عوارض جانبی شدید از جمله ضربان نامنظم قلب هستند.
در این تحقیقات نتایج استفاده از این داروها با ردگیری وضعیت چهار گروه از بیماران، ارزیابی شد. گروه اول تنها با هیدروکسی کلروکین تحت درمان قرار گرفتند، گروه دوم تنها با کلروکین تحت درمان قرار گرفتند، دو گروه دیگر نیز با استفاده از این داروها به همراه آنتی بیوتیک تحت درمان قرار گرفتند. یک گروه کنترل نیز تحت نظر قرار گرفت که هیچ ‌کدام از این داروها را مصرف نکردند.
در پایان مطالعه حدود ۹ درصد از اعضای گروه کنترل جان خود را از دست دادند. در گروه‌هایی که تنها با کلروکین یا هیدروکسی کلروکین تحت درمان قرار گرفتند، به ترتیب ۱۸ درصد و ۱۶.۴ درصد جان خود را از دست دادند. در گروه‌هایی که داروها را به همراه آنتی بیوتیک دریافت کردند، ‌وضعیت بدتر بود. در واقع ۲۲.۸ درصد از گروهی که کلروکین و آنتی بیوتیک دریافت کردند و ۲۳.۸ درصد از اعضای گروهی که با هیدروکسی کلروکین و آنتی بیوتیک تحت درمان قرار گرفتند، جان خود را از دست دادند.
به گفته محققان، نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کلروکین و هیدروکسی کلروکین نه تنها موجب بهبود بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نمی‌شود، بلکه خطر ابتلا به مشکلات قلبی و مرگ را نیز افزایش می‌دهد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۵۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Lancet منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha