۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۲۸
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 83798890
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

گذری بر سفر صد روزه کرونا به گلستان

۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۲۸
کد خبر: 83798890
گذری بر سفر صد روزه کرونا به گلستان

گرگان - ایرنا - آغاز دوباره سفر به تفرجگاه‌ها و مناطق ییلاقی، کنار گذاشتن استفاده از ماسک و دستکش توسط شهروندان در کنار کم‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تصاویر روزهای اخیر گلستان؛ صد روز پس از مشاهده اولین نشانه‌های کرونا است که اصرار بر انجام این رفتارها، احتمال همه‌گیری دوباره این بیماری را افزایش می‌دهد.

اولین ردپای کرونا اسفند پارسال در گلستان مشاهده شد و از آن روز تاکنون مردم این استان همانند دیگر مناطق کشور گرفتار همه‌گیری کرونا و راه های نجات از به خطر افتادن جان خود هستند اما گویی این هشدارها آرام آرام در حال رنگ باختن است.

مشاهدات خبرنگار ایرنا نشان می دهد نحوه برخورد مردم گلستان با کرونا صد روز پس از شیوع این بیماری تغییرات محسوسی کرده و از سخت گیری های ضروری در روزهای آغازین به کم توجهی و فراموشی همه ضابطه های بهداشتی در روزهای اخیر ختم شده است.

بی تفاوتی مشاهده شده به کرونا در رفتار برخی شهروندان گلستانی به گونه ای است که انگار کووید ۱۹ از این استان بار سفر بسته و دیگر خطری جان و سلامت مردم را تهدید نمی کند.

در خیابان شهید بهشتی گرگان و در جمع چند نفره مقابل یک مغازه فروش تاسیسات ساختمانی، حرف ها پیرامون کرونا، گل کرده است.

آقا رضا که با پیراهن قرمز و صدایی بلندتر از بقیه صحبت می کند، کرونا را یک مریضی مخصوص کشورهای آمریکایی و اروپایی می داند که اثری در مردم دیگر کشورها ندارد.

او به دوستانش می گوید: " این آدمایی که به اسم کرونا می میرن، اصلا کرونا ندارن. همه اونا یا تنگی نفس داشتن یا مریضی قلبی"!

باور کردنی نیست که با گذشت حدود سه ماه از همه‌گیری کرونا و وارد شدن خسارت فراوان مالی و جانی به مردم ناشی از شیوع این بیماری، هنوز برخی شهروندان این بیماری را جدی نگرفته اند.

دوستان آقا رضا حرف او را قبول ندارند اما در همهمه فریادهایش ترجیح می دهند سکوت کنند.

چندی پیش ویدئوی برگزاری مسابقه والیبال در شرق گلستان در شبکه های مجازی منتشر شد که در آن هزاران نفر بدون ترس و نگرانی از کرونا فشرده و در کنار هم مشغول تماشای بازی بودند.

انتشار تصاویر کارت عروسی در غرب گلستان و دعوت عمومی از دوستان و آشنایان برای حضور در این مراسم، حضور تنگاتنگ مدیران یکی از شهرهای استان برای افتتاح یک طرح بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده نکردن از ماسک و دستکش و برگزاری چند گردهمایی به مناسبت های گوناگون در روزهای اخیر به نشانه بی تفاوتی به کرونا، مردم را به این باور رسانده که دیگر نباید نگران این بیماری بود.

افزایش حضور گروه های طبیعت گردی در جاده های منتهی به مناطق گردشگری گلستان از دیگر مواردی است که تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است.

عدم استفاده از دستکش و ماست و رعایت نشدن فاصله اجتماعی و حتی سوار شدن بیش از ظرفیت صندلی در مسیرهای منتهی به مناطق گردشگری دغدغه های فعالان بهداشتی استان را به همراه داشته است.

جعفر رضایی یک راننده تاکسی در گرگان است. او در روزهای اول شیوع کرونا برای مدتی کار را تعطیل کرد اما فشار زندگی و ضرورت تامین معاش خانواده، او را بار دیگر به خیابان ها و محل کسب و کارش بازگرداند.

او می گوید: در روزهای اول، علاوه بر استفاده از ماسک و دستکش، مانع سوار شدن نفر سوم در صندلی عقب می شدم اما پس از مدتی دیدم درآمدهای روزانه ام به شدت کم شده و چاره ای جز بازگشت به روال قبلی ندارم.

این راننده تاکسی گفت: کاهش تردد مردم، درآمدهای رانندگان تاکسی را به شدت کم کرده و در این شرایط ترجیح می دهم پولم را به جای خرید ماسک و دستکش صرف تامین معاش زن و بچه ام کنم.

از دیگر سو، تردد بدون رعایت فاصله گذاری کارگران فصلی روزمزد در گلستان در حال افزایش است.

کارگرانی که این روزها برای نشاء شالی و یا برداشت باقلا، توت فرنگی و دیگر محصولات بهاره به صورت گروهی از محل سکونت خود سوار وانت‌ها و یا مینی‌بوس‌ها می شوند و در فضایی متراکم، مسیر طولانی و حتی چند ساعته را برای رسیدن به مزارع می پیمایند، چگونه می توانند در برابر کرونا ایمن باشند؟

حکیمه احمدی ساکن یکی از شهرهای غرب گلستان است. او هر روز صبح به همراه دیگر زنان هم روستایی‌اش سوار مینی بوس می شود تا برای کار در زمین های کشاورزی و یا شالیزارها، راهی شهرهای شرق مازندران شود.

درآمد اندک و در نتیجه ناتوانی در تهیه ماسک و دستکش و ضرورت انجام سفرهای چند صدکیلومتری روزانه، او را بیش از همیشه در معرض کرونا قرار می دهد اما برای حکیمه خانم راهی جز تن دادن به سرنوشت و پذیرفتن خطر احتمال ابتلا به کرونا وجود ندارد.

مشاهدات خبرنگار ایرنا بیانگر آن است که رعایت پروتکل های بهداشتی در پمپ بنزین ها و پمپ گازها نیز بسیار کاهش یافته است و اپراتورها دیگر از ماسک و دستکش استفاده نمی کنند.

بسیاری از اپراتورهای جایگاه ها سوخت از زدن گاز و بنزین مشتریان خودداری می کنند و بی توجه به قانون درج‌شده در گوشه و کنار پمپ بنزین ها به راحتی از شهروندان، پول نقد دریافت می کنند.

مرتضی زاهدی یکی از مشتریان هر روزه پمپ های گاز غرب گلستان است.

شغل این جوان اهل کردکوی، جابه جایی مسافر در کردکوی - گرگان است و مجبور است هر روز چند بار در صف پمپ های گاز منتظر بماند.

او می گوید: روزهای اول شیوع کرونا، اپراتورها اجازه دست زدن به نازل ها را نمی دادند، مدتی که گذشت کنار هر نازل دستکش گذاشتند تا رانندگان خودشان سوخت گیری کنند، حالا هم دیگر خبری از دستکش نیست و مجبوریم خودمان گاز بزنیم.

این راننده گلستانی ادامه می دهد: بارها شنیده ایم که نازل های پمپ بنزین و گاز، از جاهای آلوده برای احتمال انتقال کرونا است اما وقتی اپراتورها خودشان را کنار می کشند، مجبوریم خودمان سوخت گیری کنیم!

سفرهای فراوان روزهای اخیر و گسترش ورود ماشین ها با پلاک غیربومی در کنار بازگشایی آرام آرام مراکز صنفی، افزایش تردد در خیابان ها و معابر و کاهش توجه به ملاحظات بهداشتی، ترس مسوولان بهداشتی از تکرار دوباره شیوع کرونا در گلستان را بیشتر از قبل کرده است.

برخی صاحب نظران ارتباطات معتقدند، تکرار اطلاعات برای حصول یادگیری و تحقق آن ضروری است اما از سوی دیگر عده‌ای معتقدند تکرار بیش از حد یک پیام، ایجاد کننده نوعی نگرش منفی در مخاطب است که در این دوگانگی، معلوم نیست باید به تکرار خبرهای هشداردهنده مربوط به کرونا ادامه داد یا از آن دست کشید؟

به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، آمار تعداد شهرهای محدوده‌ی سفید، زرد و قرمز استان به دلیل تغییر پیاپی رفتار اجتماعی شهروندان در حال عوض شدن پیاپی است که کوچکترین بی‌تفاوتی می تواند رنگ همه شهرهای گلستان را به قرمز، رنگ خطرناک ناشی از نادیده گرفتن کرونا تبدیل کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هفته قبل به ایرنا گفته بود: بسیاری از مردم، اتفاقات دوره همه‌گیری کرونا مانند فوت و بستری افراد به دلیل ابتلا به این بیماری را فراموش کردند و بدون توجه به هشدارها و اطلاعیه های ستاد ملی مقابه با کرونا به تفرجگاه‌ها می روند.

عبدالرضا فاضل اظهار داشت: بر اساس برآوردها گمان می کردیم تا پایان خرداد و با ادامه شیب نزولی ابتلا به کرونا، این بیماری به طور کامل در استان مهار شود اما با کم توجهی شهروندان در رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی، رسیدن به این هدف در زمان تعیین شده دشوار است.

ویروس کرونا موسوم به "کووید ۱۹" ماه دسامبر (آذر ۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد.

براساس آخرین آمار رسمی تا روز پنجم خرداد ۱۳۷ هزار و ۷۲۴ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۳۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هفت هزار و ۴۵۱ نفر رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha