اعتماد به نفس، هوشیاری، عکسالعمل به موقع و هماهنگی خوب نظامی بین تمامی نیروهای مسلح عراقی از جمله ارتش، پلیس، نیروی هوایی، بالگردها و سازمان الحشد الشعبی توانست حملات گسترده تروریستیهای داعش را که برای آن رسانههای غربی و عربی تبلیغات گستردهای به راه انداخته بودند، با شکست مواجه کند.
مهمترین حمله گروه تروریستی داعش در این مدت مربوط به حمله «مکیشفیه» و «بلد» در شمال و جنوب شهر «سامراء» از توابع استان «صلاحالدین» در 120 کیلومتری بغداد در هشتم رمضان (13 اردیبهشت ماه 99) بود، که 11 کشته و 20 زخمی از نیروهای عراقی و الحشد الشعبی برجای گذاشت.
حملات پراکنده این گروه تروریستی در همین مدت در استان «دیاله» در شمال شرق بغداد نیز با وجود تعداد انگشت شماری از تلفات انسانی در بین نیروهای مسلح و الحشد الشعبی، اما نتوانست اهداف مورد نظر این گروه تروریستی را تحقق بخشد.
گروه تروریستی داعش برای سرپوش گذاشتن بر شکستهای خود به آتشزدن کشتزارهای کشاورزان عراقی روی آورد که عملا مقادیر آتش گرفته در مقایسه با سطح زیر کشت محصولات در این کشور ناچیز بوده و همانطور که وزیر کشاورزی این کشور پیشتر اعلام کرده بود، عراق برای اولین بار بعد از 50 سال به خودکفایی در زمینه تولید گندم رسیده است.
نیروهای آمریکایی در همین مدت کوشیدند به طرق مختلف گروه تروریستی داعش را در انجام حملاتش در ماه رمضان در عراق پشتیبانی نامرئی کنند، اما این تلاش آمریکاییها که بخشی از آن فاش شد، نتوانست این گروه تروریستی را به دلیل ضربات ایذائی و مهلک نیروهای مسلح عراق و الحشد الشعبی یاری کند.
اعزام کاروان حامل عناصر تروریستی داعش از خاک سوریه به داخل عراق توسط نیروهای آمریکایی در 13 رمضان (18 اردیبهشت ماه 99) یا کمک و پشتیبانی و غذایی بالگردهای آمریکایی به عناصر داعش در همین مدت از جمله این رسواییها بود که آمریکاییها نسبت به اعلام آن از سوی مقامات بغداد سکوت کردند.
در مقابل نیروهای مسلح و الحشد الشعبی عراق طی ماه مبارک رمضان به رغم گرمای هوا و روزهداری این نیروها و همچنین چالش شیوع «ویروس کرونا» در این کشور و حمایتهای مخفی و آشکار آمریکا از داعش، توانستند عملیات مختلفی را در استانهای صلاحالدین، دیاله، الانبار، کرکوک و نینوا انجام دهند که حاصل آن دهها کشته از عناصر تروریستی داعش بوده است.
مهمترین این عملیات با عنوان «شیران بیابان» بود که در دهم رمضان (15 اردیبهشت 99) از 9 محور مختلف با حضور فرماندهی عملیات امنیت الانبار، الجزیره، الحشد الشعبی، الحشد عشایری و پشتیبانی بالگردهای ارتش و نیروهای هوایی و مشارکت ارتش عراق در استان الانبار در غرب این کشور آغاز شد.
این عملیات امنیتی متعاقبا به استانهای دیگر از جمله صلاحالدین، دیاله، نینوا و جنوب کرکوک نیز که داعش در آنها فعالیت خود را افزایش داده بود، با هدف ارتقا امنیت و ثبات در منطقه و تعقیب عناصر تروریستی و بازداشت عناصر وابسته به این گروه توسعه یافت.
سخنگوی فرماندهی مشترک نظامی عراق امروز (دوشنبه) به خبرگزاری رسمی این کشور «اینا» گفت که عملیات شیران بیابان تمامی اهداف مورد نظر خود را تحقق بخشیده و باعث بازداشت عناصر بانک مهم اطلاعاتی گروه تروریستی داعش شده است.
«تحسین الخفاجی» افزود که طی این عملیات تعداد زیادی از عناصر داعش به هلاکت رسیده و «عبدالناصر قرداش» به عنوان بانک اطلاعات این گروه تروریستی بازداشت شد.
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر جدید عراق نیز درباره اهمیت بازداشت قرداش که از او به عنوان یکی از جانشینان «ابوبکر البغدادی» یاد میشد، گفته است که بازداشت این سرکرده داعش، یکی از حملات بزرگ این گروه تروریستی را که درصدد اجرای آن در عراق بود، ناکام گذاشت.
ماه مبارک رمضان بیش از اینکه غزوه رمضانی داعش باشد، موفقیت نیروهای مسلح عراق و الحشد الشعبی بود که نشان دادند این نیروها بدون کمک بیگانگان میتوانند از تمامیت ارضی و امنیت عراق دفاع کنند.
از طرفی ماه مبارک رمضان به تمامی تبلیغات مغرضانهای که در خصوص اختلاف بین نخستوزیر جدید و الحشد الشعبی منتشر میشد، با حضور الکاظمی در مقر فرماندهی الحشد و پوشیدن لباس این تشکیلات مهم نظامی – امنیتی عراق پایان داد.
الکاظمی در این بازدید در سخنانی مهم که به سرعت تبدیل به هشتگی در شبکههای اجتماعی عراق شد، از الحشد الشعبی به عنوان «نور چشم ملت عراق» یاد کرد.
ماه مبارک رمضان نه تنها غزوه رمضانی داعش و رسیدن این گروه تروریستی را به شهر مقدس سامراء در شمال بغداد ناکام گذاشت، بلکه بار دیگر الحشد الشعبی را به عنوان نیروی قدرتمندی مطرح کرد که میتواند پشتیبان امینی برای دیگر نیروهای مسلح عراق باشد.
نظر شما