مطالبات رهبری از دانشگاه آزاد باید برآورده شود

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی را از مسئولان این دانشگاه مطالبه کردند که این امر باید با همراهی و صمیمیت، محقق و برآورده شود.

به گزارش روز سه شنبه دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، گفت: این دانشگاه اولین دانشگاه کشور است که در حوزه علوم پزشکی در دوره تعطیلی دانشگاه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا پرچمدار آموزش مجازی در کشور و از پیشروان آموزش مجازی کشور بود.

وی ادامه داد: کشور ما چند ماهی است از نظر امنیت سلامت در خطر بوده و انصافاً مردم در این مدت قدر جهادگران نظام سلامت را به ‌خوبی دانستند و خدا را شاکریم که این عزیزان با غیرت، تعصب و دانشی که داشتند، به نحو احسن این بحران را مدیریت کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب، ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی را از مسئولان این دانشگاه مطالبه کردند که این امر باید با همراهی و صمیمیت، محقق و برآورده شود.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خدمات و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در حوزه آموزش پزشکی، خاطرنشان کرد: همه ما شاهد بودیم که در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور نیاز به کادر پرستاری به‌ شدت احساس می‌شد، به ‌طوری‌ که اعلام شد پرستاران بازنشسته به کار بازگردند و برای همکاری از دیگر دانش‌آموختگان این رشته دعوت به همکاری شد. این در حالی است که ۴۰ درصد پرستاران کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی تربیت می‌شود و دانشگاه‌های علوم پزشکی دولتی ۶۰ درصد این نیاز را پوشش می‌دهند و در دانشگاه آزاد اسلامی حرکت خوبی انجام شد و این دانشگاه دستاوردهای خوبی برای کشور به همراه داشته است.

طهرانچی در ادامه با اشاره به دو مقطع نظام جهانی در مواجهه با سیاست‌های نظام سلامت در ۸۰ سال گذشته، یادآور شد: یکی از این مقاطع، پس از جنگ جهانی دوم بود که رئیس‌جمهور وقت آمریکا اعلام کرد، گسترش درمان در راستای رفاه عمومی مردم خواهد بود. زمانی که به نقشه علمی جهان در آن دوره نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که نظام سلامت دستاوردهای خوبی در آن دوره داشت و حوزه امنیت بهداشتی در راستای رفاه مردم و تشخیص به کار گرفته شد.

وی افزود: پس از فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد، ایالات متحده وارد عرصه جدیدی شد، به طوری که پس از حادثه ۱۱ سپتامبر نظام جدید علمی در این کشور شکل گرفت و موضوع دستیابی به انسان واره‌ها مورد توجه علم قرار گرفت. در این دوره آمریکا پرچمی را تحت عنوان جنگ جهانی تروریسم برافراشت و پزشکی به سمت بیولوژیک و دستکاری ژنتیکی حرکت کرد. در این مقطع، آزمایشگاه های ژنتیکی و بایوتکنولوژی توسعه پیدا کرد و ابرقدرت ها جهت‌گیری سلامت را به سمت اهداف امنیتی خود سوق دادند که این جهت‌گیری در دو دهه اخیر با ۵ دهه قبل از آن بسیار متفاوت است.

وی ادامه داد: غفلت دو دهه گذشته باعث شد که امروز بشر با یک چالش بزرگ و پاندمی جهانی مواجه شود، به طوری که ماحصل سیاست های دو دهه اخیر نتوانست پا به پای تغییرات حرکت کند و متاسفانه برتری امنیتی محور سلامت قرار گرفت، نه مردم.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: رویکرد نظام سلامت در کشورمان بحث دیگری را دنبال می کند، چرا که پزشکی مبتنی بر اخلاق پزشکی، منعبث از غرب نیست، بلکه برگرفته از آموزه های اخلاقی اسلامی است و هدف آن کم کردن درد مردم و تأمین سلامت کشور است. به همین دلیل ایران اسلامی، آن چه غرب در دو دهه اخیر وضع کرده بود، دنبال نکرد که نتیجه آن موفقیت‌های ما در مقابله با ویروس کرونا و اهدای شهدای مدافع سلامت بود. شهدایی که با ایثار تمام به صحنه آمدند و ثابت کردند اخلاق و معنویت در تیم پزشکی و درمانی بر اساس اعتقادات اسلامی است.

خدمات دانشگاه علوم پزشکی آزاد در دوران کرونا

طهرانچی با بیان اینکه حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی می تواند به عنوان پرچمدار سه مطالبه مقام معظم رهبری از این دانشگاه باشد، گفت: حرکت‌های جهادی بزرگی توسط دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران صورت گرفت که بسیار ارزشمند است.

وی ادامه داد: این دانشگاه اولین دانشگاه کشور است که در حوزه علوم پزشکی در دوره تعطیلی دانشگاه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا پرچمدار آموزش مجازی در کشور بود و حوزه علوم پزشکی در این مدت تعطیل نشد. دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران از پیشروان آموزش مجازی کشور بود. این موفقیت حاصل نمی شد مگر با تعهد اعضای هیأت علمی به آموزش و دغدغه ای که آنان نسبت به دانشجویان دارند.

وی با اشاره به مأموریت بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برای رسیدگی به بیماران مبتلا به ویروس کرونا، گفت: از ابتدا شیوع ویروس کرونا در کشور، سه بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی در تهران به این منظور اختصاص یافت و به سرعت اعضای هیأت علمی، بیمارستان‌های تشخیصی کرونا را ایجاد کردند که حاکی از تعهد به توان علمی و خدمت به مردم دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با قدردانی از رؤسای سابق دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، اظهار داشت: بدون شک مردان بزرگ در خلق ایده های بزرگ مؤثر هستند، همانطور که دکتر یحیوی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران را پایه گذاری کرد، دکتر ابطحی نیز به عنوان نقطه عطف، این دانشگاه را مدیریت و با خلق نیکوی خود مانند یک پدر توانست همدلی را در این دانشگاه ایجاد کند.

دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت نیروی انسانی متخصص پیشتاز است

طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت نیروی انسانی متخصص پیشتاز بوده و باید در حوزه های جدید نیز تلاش مضاعف داشته باشد، گفت: دکتر نگاهداری در حوزه علوم پزشکی، علوم انسانی و بایوتکنولوژی دارای تحصیل و تخصص است و ما نیز در نگاه جدید به حوزه علوم پزشکی به این مقوله ها توجه داریم؛ بنابراین تخصص و سالها تجربه حضوری وی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مشارکت در سیاستگذاری نقشه جامع علمی سلامت کشور می تواند به حرکت رو به جلوی دانشگاه آزاد کمک کند. 

گسترش امکانات برای دانشگاه علوم پزشکی آزاد الزامی است

 محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران نیز در این مراسم بر لزوم گسترش امکانات دانشگاهی و ایجاد فضای فیزیکی مناسب برای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تأکید کرد.

وی با تأکید بر گسترش امکانات دانشگاهی و ایجاد فضای فیزیکی مناسب برای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، خاطرنشان کرد: امکانات این دانشگاه مناسب است و باید تلاش کنیم آن را به سطح مطلوب برسانیم. دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران جزو بهترین دانشکده ها هستند و تلاش داریم با ایجاد امکانات مناسب این درخشندگی را بیشتر کرده و از پتانسیل های این دانشگاه در سطح کشور بهره ببریم.

بهترین مراکز مهارتی پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد

علی ابطحی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران نیز اظهار داشت: هم اکنون بهترین مراکز مهارتی پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد.

وی با بیان اینکه پرستاری و دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور بی‌نظیر است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در کشور می درخشد. وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با ۳۵ سال تجربه، شایسته این جایگاه است. افزود: دندانپزشکی این دانشگاه در تراز اول کشور قرار دارد و مراکز مهارتی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی جزو بهترین های کشور است.

ابطحی با اشاره به ساماندهی پرونده های اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران اظهار داشت: تاکنون وضعیت ۵۶۰ عضو هیأت علمی این دانشگاه تعیین تکلیف و هرم اعضای هیأت علمی این دانشگاه اصلاح شده است. ابطحی با اشاره به مشارکت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در فعالیت های اجتماعی، گفت: سال گذشته همزمان با وقوع سیل در برخی از استان ها، گروه های جهادی و بسیجی این دانشگاه برای ارائه خدمات پزشکی و درمانی به صورت داوطلبانه به مناطق سیل زده اعزام شدند.

وی خاطرنشان کرد: در مقابله با ویروس کرونا نیز جزو اولین بیمارستان ها برای تشخیص، درمان و بستری بودیم که وارد عمل شدیم و بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) به عنوان دومین بیمارستان برای مبارزه با کرونا تجهیز و به کارگیری شد. رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در پایان گفت: این دانشگاه دارای بهترین دانشکده ها و مدیران و اساتید است که امیدواریم با حضور دکتر نگاهداری موفقیت های روزافزون نصیب این دانشگاه شود.

بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی آزاد جزو اساتید برتر کشور هستند

در ادامه این مراسم معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران جزو اولین دانشگاه های علوم پزشکی کشور است که بسیاری از اساتید بزرگ، فارغ التحصیل این دانشگاه هستند.

محسن نفر با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران دارای ۹ دانشکده فعال است، گفت: این دانشگاه جزو اولین دانشگاه های علوم پزشکی است که در تهران تشکیل شد و خوشبختانه امروز بسیاری از نوابغ و اساتید بزرگ دانشگاه های دولتی کشور فارغ التحصیل این دانشگاه هستند.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران اولین دانشگاهی است که مجوز رزیدنتی گرفت و تاکنون رزیدنت داخلی آن فعال بوده که تلاش داریم مجوز رزیدنت های دیگر این دانشگاه را اخذ کنیم. وی دانشکده دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران را از بهترین دانشکده های کشور دانست و گفت: دندانپزشکان و فارغ التحصیلان داروسازی این دانشگاه جزو بهترین های کشور هستند و پرستارانی که در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تربیت شده اند، از مفاخر کشور محسوب می شوند.

نفر با بیان اینکه نگاه ما به دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، نگاه ویژه ای است، گفت: اکنون سکوی هدایت این دانشگاه به عهده دکتر نگاهداری که از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران و از افراد نخبه و با سابقه است، سپرده می شود. معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از آنجایی که آقای نگاهداری در یک سال گذشته مسئولیت مهمی در حوزه‌های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی بر عهده داشته، امید داریم بتواند تلاش‌های ذی قیمتی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha