به گزارش روز چهارشنبه، «آندره کراسوف» روز چهارشنبه به خبرگزاری اینترفاکس گفت: این ادعا که روسیه هواپیمای نظامی به لیبی اعزام کرده است، دروغ است و موضع روسیه در قبال این کشور معلوم است، ما خواهان پایان جنگ و خونریزی در لیبی هستیم و از همه طرفهای مناقشه میخواهیم از بکارگیری نیروی نظامی خودداری کرده و پشت میز مذاکره بنشینند.
ارتش آمریکا روز سه شنبه ادعا کرد که روسیه اخیرا با اعزام چند جنگنده به لیبی از شبه نظامیان متحد با نیروهای تحت رهبری خلیفه حفتر، حاکم مناطق شرقی این کشور علیه دولت قانونی آن فعالیت میکند.
«استفن تاونسند»، فرمانده نیروهای آمریکا در آفریقا گفت: روسیه تلاش میکند تا موازنه قوا در لیبی را به نفع خود تغییر دهد.
به گفته این مقام آمریکایی، هواپیماهای نظامی روسیه به احتمال زیاد به پشتیبانی هوایی حملات گروه شبه نظامی روسی واگنر علیه دولت قانونی لیبی خواهند پرداخت.
در سوی دیگر مسکو، وزارت خارجه روسیه خبر داده است که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور با «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان لیبی تلفنی گفتوگو کرده و دوطرف بر لزوم پایان جنگ و برقراری آتشبس در این کشور آفریقایی تاکید کردهاند.
گفتنی است «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان وابسته به خلیفه حفتر در طبرق واقع در شرق لیبی است.
در این پیوند لاوروف از پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان لیبی برای برقراری آتشبس و آغاز مذاکرات بین طرفهای مناقشه با هدف یافتن راهحل برای حل مسائل موجود و ایجاد نهادهای حکومتی واحد در لیبی حمایت کرد.
لاوروف و صالح همچنین درخصوص ابعاد بینالمللی مناقشه لیبی ازجمله چشم انداز اجرای توافقهای به دست آمده در کنفرانس بینالمللی لیبی که روز ۱۹ ماه ژانویه در برلین برگزار شد و نیز اجرای قطعنامه ۲۵۱۰ شورای امنیت درباره لیبی گفتوگو کردند.
کشور لیبی مدت ها است که بعد از سقوط معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ جولانگاه بازیگران منطقه ای و بین المللی شده است، ولی برخی محورهای فعال در بحران لیبی از جمله روسیه سیاست میانجیگرانه در پیش گرفتهاند که به نظر میرسد همزمان با همه طرفهای درگیر در ارتباط و تعامل هستند.
پس از سقوط "معمر قذافی" در لیبی ، یک نزاع دو طرفه بر سر قدرت در این کشور شمال آفریقا در جریان است که در این میان بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای از جمله عربستان، امارات ، مصر ، ترکیه ، اروپا و آمریکا هر کدام ظاهرا از یکی از طرف های درگیر در این بحران حمایت می کنند.
در یک طرف این جنگ دولت وفاق ملی به رهبری "فائز السراج" قرار دارد که در پایان ۲۰۱۵ براساس توافقی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده و طرف دیگر آن هم مقامات شرق این کشور تحت رهبری "عقیله صالح" رئیس مجلس نمایندگان لیبی مورد حمایت ارتش ملی به سرکردگی ژنرال "خلیفه حفتر" قرار دارد.
سراج رقیب و دشمن خود یعنی حفتر را متهم به تلاش برای کودتا و نیروهایش را برای مقابله با وی آماده کرده است. ژنرال حفتر نیز رقیبش را "اخوان المسلمینی" و در نتیجه، "تروریست" میداند.
حفتر که مورد حمایت برخی از کشورها از جمله امارات متحده عربی، مصر، عربستان سعودی، آذربایجان، روسیه و فرانسه قرار دارد، در تلاش است تا با ورود به طرابلس، دولت سراج را که مورد حمایت سازمان ملل متحد است، سرنگون کند، در مقابل کشورهای دیگری از جمله ترکیه، قطر، آمریکا و بخشی از کشورهای اروپایی نیز تلاش میکنند از هیچ گونه حمایتی از دولت مرکزی این کشور دریغ نکنند.
نظر شما