به گزارش روز چهارشنبه شبکه خبری فرانسه ۲۴، مقام های مزبور گفتند که بخش اعظم این مبلغ به کشورهای جنوبی اروپا که متحمل بیشترین زیان ناشی از کووید – ۱۹ شده اند، اختصاص می یابد که شامل ۵۰۰ میلیارد یورو کمک هزینه و مابقی به صورت وام است.
براساس اعلام مقام های اروپایی، کمیسیون اروپا قصد دارد پیشنهاد کمک مالی به ایتالیا و اسپانیا به ترتیب به ارزش ۱۷۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیارد یورو را در قالب کمک هزینه و وام ارائه دهد.
«پائولو جنتیلونی» کمیسر امور اقتصادی اتحادیه اروپا ضمن استقبال از این طرح پیشنهادی به عنوان موفقیتی برای اروپا، در توییتی اعلام کرد که این صندوق می تواند به روند مقابله با بحرانی بی سابقه کمک کند.
هدف از تخصیص این کمک های مالی، محافظت از بازار واحد اتحادیه اروپا در برابر تجزیه ناشی از رشد اقتصادی ناهمگون و سطوح مختلف ثروت است، چه آنکه این بلوک ۲۷ عضوی شاهد ژرف ترین رکود قابل انتظار در سال جاری است.
طرفداران این طرح بر ضروری بودن آن تاکید دارند، زیرا کشورهایی چون ایتالیا، اسپانیا، یونان، فرانسه و پرتغال که دین سنگینی را به دوش می کشند و به گردشگری به شدت وابسته اند، بیش از کشورهای شمالی برای احیای اقتصاد خود از طریق وام گیری دچار مشکل هستند.
کمک های ۵۰۰ میلیارد یورویی مطابق با میل دو اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا یعنی فرانسه و آلمان است، اگرچه برخی کشورها ترجیح می دهند که این بسته کمکی تنها به صورت وام باشد.
اما این کمک های مالی که از طریق وام های مشترک تامین می شود، موجب نگرانی هلند، سوئد، اتریش و دانمارک است. وام باید بازپرداخت شود که به معنای سهم ملی بالاتر در بودجه آتی اتحادیه اروپا یا مالیات های جدید اختصاص یافته به این اتحادیه است.
انتظار می رود که کمیسیون اروپا جریان های جدید درآمدی را پیشنهاد دهد که احتمالا از محل مالیات بر پلاستیک، پول حاصل از طرح تجارت آلایندگی دی اکسید کربن، مالیات بر خدمات دیجیتال، مالیات شرکت های ملی و مالیات بر واردات کالاهای تولید شده در کشورهایی با معیارهای آلایندگی دی اکسید کربن کمتر از اتحادیه اروپاست.
نظر شما