«محمود زمانی» روز شنبه در جلسه ستاد توسعه صندوقهای خُرد محلی تکاب افزود: این صندوقهای محلی در هشت روستای بخش تخت سلیمان و هفت روستای بخش مرکزی این شهرستان راهاندازی خواهدشد و موجب افزایش مشارکت موثر روستاییان در توسعه جوامع محلی و رونق اقتصادی شهرستان و ایجاد اشتغال و استفاده بهینه از ظرفیتهای بکر منطقه میشود.
وی بیان کرد: این صندوقها با عضوگیری از ۱۲ تا ۵۰ نفر از اهالی روستا و پرداخت حق عضویت از سوی آنان به مبلغ ماهیانه حداقل ۱۰۰هزار ریال به مدت ۶ ماه در مناطق روستایی دارای پتانسیلها و ظرفیتهای اقتصادی تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه تشکیل این صندوق ها بر اساس نظام نامه اجرایی و دستورالعمل وزارت کشور مبنی بر اجرای الگوی برنامهریزی و توسعه منطقه ای ۳۱ شهرستان منتخب کمبرخوردار کشور صورت میگیرد، اظهار داشت: پس از ۶ ماه از فرآیند عضوگیری و رسیدن سرمایه اولیه صندوق های خُرد محلی روستایی به ۱۵ میلیون ریال، تسهیلات مناسب و ارزان قیمت از ۵۰۰ میلیون ریال تا ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از سوی صندوق کارآفرینی امید و با مشارکت دستگاههای اجرایی، جهت ایجاد کارگاههای اشتغالزا و راهاندازی کسب و کارهای محلی در اختیار آنها قرار میگیرد.
فرماندار تکاب با تاکید بر گسترش و توسعه صندوقهای خُرد محلی و ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر پتانسیلهای اقتصادی، کشاورزی، دامی و گردشگری منطقه ادامه داد: راه اندازی این صندوقها جهت رفع بیکاری از منطقه، ایجاد اشتغال برای جوانان و اجرای طرح اقتصادی و کارآفرینی «هر روستا یک محصول» بسیار موثراست.
زمانی با اشاره به اینکه رویکرد مدیریت اجرایی تکاب توجه ویژه به توسعه روستاها به عنوان زیربنای توسعه همهجانبه شهری است، اضافه کرد: مناطق روستایی تکاب دارای ظرفیتهای بالقوه و پتانسیلهای منحصربفرد اقتصادی و اشتغالزا در بخشهای تولید محصولات کشاورزی، دامی و باغی، گردشگری و صنایع دستی، معادن، گیاهان دارویی و عسل و پرورش دام و طیور است.
وی اضافه کرد: با راهاندازی صندوقهای خُرد محلی و مشارکت مالی مردم، شاهد پرهیز از خام فروشی تولیدات، توسعه و رونق اقتصادی در روستاها خواهیمبود.
وی بیان کرد: راهاندازی صندوقهای خُرد محلی در روستاهای تکاب، همکاری گسترده ادارات، دهیاران و بخشداران را میطلبد و برای موفقیت و سرعت بخشیدن به ایجاد آنها باید اقدامات فرهنگی و اجتماعی در روستاها انجام شده و فضای اعتماد متقابل بین اهالی و دهیاران بهوجود آید.
وی افزود: ادارات و دستگاههای اجرایی تکاب و دهیاران روستاهای هدف، در راستای راه اندازی این صندوقها، ضمن تعامل بین بخشی با یکدیگر، با کارشناس «تسهیلگر» فرمانداری بصورت تنگاتنگ همکاری کنند.
تکاب با ۸۱ هزار نفر جمعیت و بیش از ۹۰ روستای بالای ۲۰ خانوار با ۳۷ هزار نفر جمعیت ساکن در منطقهای کوهستانی در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و در بخش زیرساخت های عمرانی و اقتصادی و اشتغال از شهرهای محروم کشور به شمار میرود به گونه ای که در سال ۱۳۹۷ از سوی وزارت کشور جزو یکی از ۳۱ شهرستان متتخب کمتر توسعه یافته و کمبرخوردار کشور معرفی و سند توسعه این شهرستان از سوی این وزارتخانه تدوین و ابلاغ گردید.
راه اندازی صندوق های مالی خُرد محلی نیز در راستای ضرورت اجرای برنامه های راهبردی و عملیاتی سند توسعه تکاب انجام میشود.
تکاب با داشتن ۲ معدن بزرگ طلا و ۵۰ معدن بزرگ سنگ و دارا بودن بیش از ۴۰ درشد ذخیره انباشت طلای کشور یکی از مهمتری قطبهای معدنی کشور محسوب میشود و به دلیل دارابودن توانمندیهای بالقوه در بخش های مختلف از جمله محصول سیب مرغوب، عسل طبیعی باکیفیت، صنایع دستی منحصربفرد از جمله فرش آهنین افشار با دوام و استحکام بالا از شهرهای مهم کشور در زمینه پتانسیلهای بکر محلی است.
این شهرستان دارای ۶۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت و بیش از ۲۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین است و سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، طیور و آبزیان در تکاب تولید و علاوه بر مصرف محلی در بازارهای سایر استانها نیز عرضه می شود.
نظر شما