مدرس دانشگاه‌: کرونا کشور را در برخی حوزه‌ها به خودباوری رساند

مهاباد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه‌های آذربایجان‌غربی گفت: شیوع بیماری کرونا هرچند در کشور سبب بروز مشکلات زیادی شد اما باعث خودباوری و افزایش اعتماد در برخی حوزه‌های اقتصادی شده است.

دکتر مهدی خدایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کرونا تاثیر منفی بسیار زیادی بر فضای کسب و کار کشور وارد کرد،  اظهار داشت: شیوع این بیماری بر برخی فعالیت‌های اقتصادی چه در سطح استانی و چه در سطح ملی تاثیر زیادی داشت ولی در اموری مربوط به اطلاعات و ارتباطات رایانه‌ای و فعالیت‌های مربوطه آن و تولید محصولات دارویی به طور کلی اثر مثبتی گذاشته است.

وی گفت: هرچند شیوع گسترده ویروس کرونا بر روی حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سطح جهانی تاثیراتی داشته و در کشور ما نیز بر برخی حوزه‌ها به خصوص کسب و کارهای کوچک و متوسط اثر منفی گذاشته است ولی این امر در بلند مدت پایدار نخواهند ماند و در طول زمان به تدریج بهبود پیدا کرده و به حالت عادی خود برمی‌گردد.

این مدرس دانشگاه در مهاباد با بیان اینکه شیوع این بیماری فرصت خوبی است برای شناختن نیازهای کشور و اعتماد به نیروهای داخلی، اظهار کرد: طی این مدت شاهد توسعه زیرساخت‌های اینترنتی، سرمایه‌گذاری و جذب بودجه بیشتر در زمینه تحقق و توسعه بودیم.

خدایی بیان کرد: شیوع بیماری کرونا بعد از حوزه سلامت، بیشترین تاثیر را در حوزه اقتصاد گذاشته و تمام کشورها از جمله ایران به یقین رسیده‌اند که دوران پُرتلاطمی در حوزه اقتصادی خواهند داشت اما تجربه تاریخی کشورمان به ویژه تحریم‌های ظالمانه چندین ساله علیه کشور به ما آموخت که بهترین درس‌ها را از بدترین شرایط می‌گیریم.

وی با اشاره به این امر که یکی از عوارض بیماری کرونا کوچکتر شدن اقتصاد جهانی است که قدرت‌های بزرگ اقتصادی را دچار مشکل ساخته و ترس و خوفی از آینده بر این کشورها سایه افکنده است، افزود: البته ایران که با تحریم‌های اقتصادی از ناحیه آمریکا روبه‌رو است، طبیعی است که با مشکلات مضاعف اقتصادی مواجه باشد با همه این‌ها، نمی‌توان چرخه اقتصادی کشور را از حرکت باز نگه داشت.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه به شرایط پیش آمده باید به عنوان یک فرصت برای دانشمندان جوان کشورمان نگاه کرد، افزود: این یک ادعا نیست بلکه تجربه و تاریخ ثابت کرده هوش و ذکاوتی که ایرانی دارند در دنیا کم نظیر است و اگر از استعدادهای آنان بهره کافی برده شود هم می‌توانیم ذهن آنان را خلاق کنیم و هم اینکه در راستای توسعه کشور قدم‌های موثری برداریم.

این صاحب‌نظر اقتصاد گرایش بخش عمومی و اقتصاد شهری در خصوص اینکه ایران پس از کرونا از نظر اقتصادی متفاوت از پیش از کرونا خواهد بود، اظهار داشت: توجه ویژه دولت به شرکت‌های دانش بنیان در زمینه مبارزه با کرونا و بیماری‌های مشابه چه در زمینه تولید تجهیزات و چه صادرات آن می‌تواند نقش کلیدی در اقتصاد کشور ایفا نماید.

وی با بیان اینکه مغفول ماندن آثار و تبعات اقتصادی کرونا در شرایط خاص کشور، صدمات و لطماتی به مراتب بیشتری از تبعات بهداشتی می‌تواند به دنبال داشته باشد گفت: این فرایند اگرچه در شرایط کنونی برای کشور ما نیز نمی‌تواند تا بلندمدت ادامه داشته باشد اما کشورهای با سیستم سیاسی متمرکز و دولتی همانند چین که از منابع کافی برخوردار هستند در بلندمدت قابل کنترل است.

وی اضافه کرد: از طرفی درآمدهای ایران اگر چه از کاهش قیمت نفت جهانی ضربه می‌خورد، اما میزان تولید و عرضه آن در بعد جهانی برخلاف سایر بازیگران بخش انرژی ضربه نخواهد خورد به گونه‌ای که در توافق اخیر نیز ایران از کاهش تولید معاف گردید، لذا در این بخش نیز ایران با ضربه کمتری مواجه خواهد شد.

دکتر خدایی با بیان اینکه آثار تصمیم‌های امروز در سال‌های پیش رو مشاهده خواهد شد لذا راهکارها و برنامه‌های حمایتی دولت باید با رویکرد افزایش تقاضا، جلوگیری از کاهش اشتغال و تامین درآمد خانوارها تنظیم شود، افزود: کنترل کردن همه‌گیری ویروس، بازتعریف تخصیص منابع و استفاده از ظرفیت‌های آنلاین از جمله راهکارهایی است که می‌توان با استفاده از این موارد تاثیر کرونا را بر اقتصاد کاهش داد.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: به نظر می‌رسد که الگوهای رفتاری اقتصادی در مناطق با درآمد بالا، بخش مرکزی و بازاری و مناطق فقیرنشین، دارای بالاترین نرخ انتشار باشد که ضرورت توجه به این بخش‌ها حائز اهمیت است.

ویروس کرونا از زمستان پارسال از کشور چین به دیگر کشورهای جهان سرایت کرد و ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع مختلف را کشورهای مختلف دنیار تحت تاثیر قرار داد.

این بیماری قابل پیشگیری است و به‌ راحتی و با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد؛ ویروس کرونا دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی‌ چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکرده و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha