به گزارش روز یکشنبه صندوق نوآوری و شکوفایی، رضا قلیپور پیوندی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده این سنجشگر چندمنظوره در خصوص این محصول با بیان اینکه سنجشگر گاما، وسیلهای است که پرتوهای گاما را طی فرایندهایی به پالسهای الکتریکی قابل اندازهگیری در صنعت تبدیل میکند افزود: این دستگاه از یک فرستنده پرتو گاما و یک گیرنده پرتو تشکیل شده و با قابلیت نصب در نقاط مدنظر همچون مخازن قابلیت اندازهگیری سطح، ارتفاع و چگالی محتویات آن را دارد.
وی ادامه داد: اصول کار بدین صورت است که فرستنده گاما که معمولا چشمه رادیوایزوتوپ Cs-۱۳۷ یا Co-۶۰ است در یک طرف مخزن و آشکارساز سنتیلاتور در طرف دیگر نصب میشود. با تغییر محتویات مخزن که میتواند جامد یا مایع باشد در شدت پرتوها تغییر به وجود میآید. پرتو عبوری از ماده بسته به ترکیب عناصر، ضخامت و چگالی ماده در مسیر پرتو تضعیف میشود. با استفاده از تغییرات احساس شده به وسیله گیرنده برحسب شرایط کار میتوان سطح، ارتفاع، چگالی و موارد دیگر را اندازه گیری کرد.
قلی پور در مورد کاربرد این محصول به صنایعی چون نفت و پتروشیمی و پالایش، صنایع سیمان و صنایع فولاد اشاره کرد و گفت: سنجشگر چندمنظوره گاما G.G. ۱۰۴ در کلیه صنایع که نیاز به اندازهگیری غیرتماسی دارند کاربرد دارد.
وی ادامه داد:به عبارت دیگر این محصول هرجایی که نیاز به اندازه گیری از راه دور سطح یا ارتفاع، ضخامت و چگالی محتویات یک مخزن به صورت آنلاین و پیوسته باشد قابل استفاده است. البته با توجه به اینکه شرکتهای بزرگ تحت یک لایسنس خارجی پلنت را اجرا میکنند امکان بازاریابی برای سنجشگر ما در این صنایع با کندی انجام میشود.
این فعال حوزه دانش بنیان در ادامه به اخذ تسهیلات نمونهسازی به میزان ۲۳۰۰ میلیون ریال از صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: با این تسهیلات علاوه بر ساخت و فروش ۱۹ دستگاه از انواع سنجشگرهای چند منظوره گاما توانستیم استانداردهای مختلفی چون گواهینامههای IP TEST REPORT (برای دتکتور و کانتینر ۳ دستگاه) و گواهی تأیید کالیبراسیون و تایپ تستها برای سه محصول را اخذ کنیم.
وی افزود: همچنین استاندارد IEC-۶۲۵۹۸ را که مربوط به ساخت کانتینر رادیواکتیو است را برای اولین بار در ایران پیادهسازی و دریافت کردیم. در حال حاضر بازپرداخت تسهیلات به پایان رسیده است و مکاتبات خود را با صندوق برای تسهیلات محل کار در یک شهرک صنعتی آغاز کردهایم.
قلی پور گفت: در حال حاضر رقبای خارجی ما دو شرکت بزرگ آلمانی هستند که برای فروش سنجشگر خود یک دموپلنت در کشور مقصد راهاندازی و به این طریق بهتر از ما مشتریان را جلب میکنند. همانطور که میدانید سنجشگر چندمنظوره گاما G.G. ۱۰۴ در ردیف ابزارهای پیشرفته اندازهگیری و یکی از دقیقترین روشهای اندازهگیری ارتفاع، ضخامت و به ویژه اجزای یک ماده به صورت بر خط است.
به گفته وی، با توجه به اینکه تکنولوژی این سنسور در رده تکنولوژیهای هستهای است سازمان انرژی اتمی یکی از تولیدکنندگان آن در بخش دولتی محسوب میشود و میتوان محصول ارائه شده را در رده فناوریهای نوآورانه با پیچیدگی نسبتا بالا قرار داد زیرا طراحی چنین محصولی نیاز به بررسی دقیق و تسلط بر مکانیزم تولید پرتوهای گاما، آشکارسازی آن و طراحی دقیق اجزای آن دارد.
وی ضمن تشریح صادرات و چشم انداز آینده این محصول گفت: سه سال است که در قالب یک شرکت دانش بنیان خصوصی تولید این سنجشگر گاما را آغاز کردهایم و ظرفیت فعلی ما تولید بین ۱۰ تا ۲۰ دستگاه در سال است.
قلی پور افزود: این در حالی است که بیش از هزار مجموعه پتروشیمی، پالایشگاهی و فولادی در کشور به این دستگاه نیاز دارند و در صورتی که شبانه روز کار کنیم تنها یک دهم نیاز کشور را میتوانیم تامین کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تاکید کرد: در حال حاضر با توجه به نفت خیز بودن کشور و نیاز حداکثری بازار داخلی، صادرات این محصول در اولویت ما نیست.
نظر شما