محمد رضا قدیر عصر یکشنبه در حاشیه چهلمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم در تالار کرامت استانداری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مرحله سوال ها تخصصی تر است و افرادی که از ظرفیت و ریسک بیشتری برای ابتلا به ویروس کووید ۱۹ برخوردار هستند، شرکت می کنند.
رئیس علوم پزشکی قم با قدردانی از همکاری مردم استان برای شرکت در طرح غربالگری گفت: در مرحله نخست این طرح نیز ۹۲ درصد غربالگری شدند.
رئیس علوم پزشکی قم در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد بیماران کرونایی استان گفت: طبق آخرین آمارها تا ساعت ۱۴ امروز یازدهم خردادماه ۸۹ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم بستری شدند که ۳۲ تَن از آنها مریض بدحال هستند.
قدیر گفت: در بازدیدی که از بیمارستان کامکار داشتیم، تقریبا بیشتر بستری شدگان افراد مُسن و پرخطر بودند از این رو باید مراقب افراد پرخطر با بیماری زمینه ای باشیم چون بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
وی همچنین وضعیت قم را زرد دانست، و گفت: با توجه به بازگشایی اماکن مقدس نگرانی هایی داریم، ولی باید پروتکل ها را بیش از پیش رعایت کنیم، تا شاهد افزایش مجدد بیماران نباشیم.
رئیس علوم پزشکی قم با اشاره به سخت تر شدن معیارهای انتخاب مناطق مختلف به عنوان سفید، زرد و قرمز یادآور شد: در گذشته معیار برای تعریف یک منطقه به عنوان سفید، به ازای هر ۱۰۰ هزار تَن کمتر از یک تَن بستری بود، ولی اکنون معیارهای دیگری نیز اضافه شده که طبق آن مناطق مختلف از جمله مراکز استان ها را به سبز و سفید و زرد و قرمز تعریف می کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه هنوز برای بازگشایی صحن های روباز اماکن مقدس قم به شکل کتبی و یا شفاهی مجوزی ابلاغ نشده است، گفت: طبق تماسی که امروز با وزارت بهداشت داشتیم قول داده شد که این موضوع در جلسه آینده ستاد ملی کرونا اعلام شود، از این رو باید همچنان در مورد بازگشایی این اماکن طبق روال گذشته اقدام کنیم.
رئیس علوم پزشکی قم بیان کرد: خدام اماکن مقدس باید آموزش های لازم را ببینند و نذورات نیز به هیچ وجه توزیع نشود.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./
نظر شما