علی عیدی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کشت ذرت، کدو، آفتابگردان، کشت بذری چغندرقند و انواع حبوبات در استان در حال اتمام بوده و فقط کشت نشایی در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان های ارومیه، بوکان، نقده و پیرانشهر با کیفیتترین تولیدات زراعی استان را به خود اختصاص دادهاند، گفت: تنوع کشت در تمامی نقاط استان برای تامین مایحتاج شهروندان صورت گرفته است.
وی بیان کرد: سالانه از ۶۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی استان ۳۲۰ هزار هکتار زیر کشت پاییزه محصولاتی مانند گندم، جو، کلزا، نخود میرود و بقیه به کشت محصولات بهارهای نظیر انواع حبوبات ، سبزی و صیفی و انواع علوفه و چغندرقند و سایر محصولات بهاره میرود.
عیدی افزود: همه محصولات در تمامی نقاط استان کشت میشوند اما شهر پیرانشهر در چغندر قند، چالدران در تولید سیبزمینی، ارومیه در تولید انواع محصولات باغی، گندم، سبزی و صیفی و علوفه پیشتاز است.
وی با اشاره به برداشت کلزا در استان بیان کرد: در سال زراعی جاری، ۲۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان برای کشت دانه روغنی کلزا اختصاص یافته و برداشت کلزا از اواخر خردادماه جاری در شهرهای شمالی استان آغاز میشود.
سالانه ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در استان آذربایجانغربی تولید میشود.
آذربایجان غربی ششمین استان تولیدکننده محصولات کشاورزی کشور محسوب میشود، سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب، ۸۱۰ هزار تن گندم و ۱۵۰ هزار انواع میوههای هستهدار در این استان تولید میشود.
۳۲.۸ درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است در حالی که متوسط کشوری آن ۱۸ درصد است؛ همچنین ۲۵ درصد ارزش افزوده استان حاصل از تولیدات بخش کشاورزی است که این رقم در متوسط کشوری ۱۳ درصد میباشد.
۱۹۵ کارخانه فرآوری محصولات کشاورزی در استان وجود دارد که چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورری در این واحدها فرآوری میشود، این استان دارای ۳۷۰ سردخانه است که توان ذخیره ۹۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی را دارد.
نظر شما