فریدون فعالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دومین فصل بررسی های باستان شناسی شهرستان قلعه گنج با هدف مستندسازی آثار باستانی، فرهنگی و تاریخی آغاز شده و این فصل از بررسی، در راستای اهداف پژوهشکده باستان شناسی کشور نیز انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه طی این بررسی تمام آثار باستانی شناسایی، مستندسازی و ثبت و ضبط می شود تصریح کرد: قلعه گنج پیش از این طی یک فصل مورد بررسی و شناسایی باستان شناسی قرار گرفته که می توان به شمار قابل توجهی از تپه ها و محوطه های باستانی در گستره این شهرستان اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تاکید کرد: بر پایه بررسیهای باستانشناسی صورت گرفته سابقه استقرار در شهرستان قلعه گنج به هزاره پنجم قبل از میلاد می رسد.
وی ادامه داد: این شهرستان در بخش های پای کوهی و میان کوهی از قابلیت های فراوانی در منابع آبی برخوردار است که وجود همین امر سبب شکل گیری استقرارها در دوره مس سنگی و مفرغ ایران و منطقه شده است.
فعالی گفت: همچنین در عصر مفرغ با توجه به قابلیت های یاد شده استقرارهای انسانی گسترش چشمگیری پیدا کرده و با مناطق پیرامون و دوردست در ارتباط و مراوده فرهنگی بوده که از آن جمله می توان به دشت جیرفت در مناطق همجوار و مناطق دور دستی چون بین النهرین اشاره کرد.
شهرستان قلعه گنج در فاصله ۴۲۰ کیلومتری جنوب مرکز استان واقع شده است.
نظر شما