مرضیه قیامی روز سه شنبه با اعلام این مطلب افزود: این باور که بافت ریه، خود را ترمیم می کند، پس می توانیم دخانیات مصرف کنیم و هر وقت خواستیم ترک کنیم، غلط است.
وی یادآورشد : ریه، قابلیت محافظت از خود را در شرایط عادی دارد، ولی وقتی مدام در معرض دود سمی دخانیات قرار می گیرد، کم کم، این قابلیت را از دست می دهد و بافت آن، دچار مرگ تدریجی می شود.
مهسا امامیه، کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین نیز گفت : بسیاری از والدین، همیشه در ذهن خود، آینده ای درخشان را رو به روی فرزندانشان می بینند و همیشه تلاش می کنند بهترین ها را برایشان مهیا کنند تا بتوانند رویاهای آنان تحقق پیدا کند.
به گفته وی ولی بعضی مواقع، رفتاری از فرزندانشان سر می زند که ترسی به جانشان می افتد و آن قدر حالشان گرفته می شود که بدترین عاقبت ها جلوی چشمانشان جان می گیرد؛ همانند زمانی که سیگار در جیب فرزندشان پیدا می کنند و یا متوجه بوی سیگار از دهان او می شوند.
این کارشناس سلامت روان، گفت: در این مواقع، خانواده ها، باید آگاهانه و قاطعانه، با نوجوان مصرف کننده سیگار و یا قلیان، صحبت کنند.
وی اظهار کرد که سیگار، یکی از انتخاب های خطرناک است، که باید حتما در مورد آن با نوجوان سیگاری صحبت کنند، هر چند باید اطلاعات کاملی در مورد انواع سیگارها و قلیان و مضرات این دودها به دست بیاورند، سپس با نوجوان صحبت کنند.
این کارشناس در خصوص نحوه گفت و گو با نوجوان سیگاری نیز یادآورشد: گفت و گو، باید به صورت تعاملی باشد و بهتر است این گونه شروع شود: «نظرت در مورد سیگار یا قلیان چیست؟» و یا «کسی را که از سیگار استفاده می کند را می شناسی؟» یعنی او را وادار به تفکر و اظهار نظر کنند.
امامیه گفت که با شروع چنین مکالمه ای با یک نوجوان سیگاری، معمولا ممکن است با دو جواب مواجه شوند که نحوه ادامه مکالمه را تعیین می کند: این که خودش امتحان کرده و چیز خاصی نیست، یا این که بسیاری از بچه ها از آن استفاده می کنند، پس عادی است. وی افزود که در نهایت، باید اطمینان پیدا کرد که اطلاعات آنان از طریق تجربه شخصی، یا از طریق رسانه ها و صحبت های دوستان، یا از طریق جست و جو در اینترنت به دست آمده است.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان قزوین از والدین خواست تا به نوجوان سیگاری خود، عکس العمل شدید نشان ندهند؛ زیرا ممکن است، بعضی از نوجوانان فقط از روی کنجکاوی، یا همراهی با دوستان و تجربه یک طعم جدید که بعضی از سیگارها و قلیان ها دارند، درست مثل تجربه طعم یک شکلات، پُک زدن به سیگار را تجربه کنند؛ پس به جای عکسالعمل شدید، با اظهار قدردانی خود از صداقت او، نظر دقیق و تجربه اش را جویا شوند؛ زیرا قرار است در این مکالمه، کاری کنند تا نوجوان، محافظت از خود را در برابر خطرات یاد بگیرد، نه آن که از والدین بترسد و پنهان کاری کند.
وی یادآورشد: والدین، باید در پایان مکالمه این جمله را حتما بگویند: « مساله این نیست که من با تفریح مخالف باشم بلکه خیلی دوستت دارم و نمی خواهم به تو صدمه ای برسد».
نظر شما