نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: قیام خونین ۱۵ خرداد در حرکت انقلابی مردم ایران اسلامی به رهبری امام راحل از چنان اثرگذاری برخوردار بود که ایشان از این قیام به عنوان مبداء انقلاب یاد کردند.
حسین نوشآبادی گفت: شهدای قیام ۱۵ خرداد با آگاهی و علم نسبت به شرایط زمان وارد صحنه شده و با پوشیدن کفن، خود را برای شهادت آماده کردند، حرکتی که دردفاع از ارزش های دینی و حمایت از مرجعیت و رهبری دینی شکل گرفت و با خون شهدای مظلوم این قیام، جاودانه شد.
وی تصریح کرد: کفن پوشان قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، در حالی پای در این میدان گذاشتند که عزادار سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بودند، بنابراین این قیام برگرفته از نهضت عاشورا است.
در پایان این مراسم از خانواده جمعی از شهدای قیام خونین ۱۵ خرداد دشت ورامین تقدیر به عمل آمد و حاضران در مراسم، با حضور بر روی پل باقرآباد، محل شهادت هفت شهید این قیام را گلباران کردند.
در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ مردم دشت ورامین که در سومین روز از شهادت سید و سرور شهیدان حضرت اباعبدالحسین (ع) مشغول عزاداری بودند با آگاهی از دستگیری امام راحل و به منظور حمایت از مرجعیت شیعه ، کفن بر تن پای پیاده به سمت تهران حرکت کردند.
در این قیام ، مردم روستای محمدآباد عرب ها، پیشوا و ورامین کفن پوش از مسیرهای مختلف به سمت تهران حرکت کردند که در منطقه باقرآباد که در آن پاسگاه انتظامی مستقر بود به یکدیگر رسیدند.
کفن پوشان که برای عزیمت به تهران و حمایت از امام راحل مصمم بودند به فرمان توقف نیروهای ستمشاهی توجهی نکردند و به راه خود ادامه دادند ولی با رگبار گلوله های نیروهای رژیم شاه مواجه و تعداد زیادی از آنان شهید یا مجروح شدند.
در جریان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم ورامین، هفت جوان به نامهای سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
تهران - ایرنا - در آستانه پنجاه و هفتمین سالروز قیام خونین ۱۵ خرداد مردم دشت ورامین، مردم و مسئولان شهرستانهای ورامین، قرچک و پیشوا روز دوشنبه با اجتماع در محل پل تاریخی باقرآباد، مشهد شهیدان قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ را گلباران کردند.
نظر شما