به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، این مولکول که نوعی نمک ارگانیک است، با دریافت جریان ورودی کوچکی، روشن شده و با قطع جریان، رنگ آن تیره میشود، به این ترتیب میتواند اطلاعات باینری را ذخیره کند. نکته قابل توجه این است که میتوان اطلاعات را در دمای اتاق و فشار محیط در این مولکولها ذخیره، بازخوانی و پاک کرد؛ این در حالی است که در اغلب تحقیقات انجام شده برای استفاده از پردازش مولکولی، لازم است این کار در شرایط خاصی مانند خلاء و دمای پایین انجام شود.
اندازه این مولکول حدود ۵ نانومتر مربع است و در نتیجه بیش از یک میلیارد مولکول در فضایی به اندازه سطح مقطع تار موی انسان جای میگیرد. به اعتقاد محققان این مولکول قادر است در هر ۶.۵ سانتیمتر مربع در حدود ۲۵۰ ترابایت اطلاعات را ذخیره کند. این حجم از فضای ذخیرهسازی حدود ۱۰۰ برابر درایوهای کنونی است.
گزارش کامل این تحقیقات که توسط یک گروه بینالمللی از محققان به سرپرستی محققان دانشگاه لنکستر واقع در انگلیس صورت گرفته، در نشریه Angewandte Chemie International Edition منتشر شده است.
مولکولهای هوشمند، کلید ساخت رایانههایی با حافظه ۱۰۰ برابر بیشتر
تهران- ایرنا- محققان مولکول هوشمندی را شناسایی کردند که عملکردی شبیه به ترانزیستور دارد و امکان ذخیره اطلاعات باینری مانند صفر و یک را که در پردازش کلاسیک مورد استفاده قرار میگیرد، در اختیار میگذارد و با استفاده از این فناوری میتوان حافظه رایانه را ۱۰۰ برابر افزایش داد.
اخبار مرتبط
-
ساخت ديسك سخت با فناوري هولوگرافي
تهران – ايرنا - گروهي از محققان چيني با استفاده از فناوري هولوگرافي، ديسك سخت جديدي را ساختند…
-
حافظه مولکولی هم به بازار آمد
تهران- ایرنا- محققان آمریکایی در پژوهشی موفق شدند که دادهها را در مولکولهایی ذخیره سازند…
-
ذخیره تصاویر دیجیتالی روی دی ان ای
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه واشنگتن با كمك متخصصان شركت مایكروسافت توانستند راهكاری را برای…
-
ساخت ربات هاي جديد با قابليت خودترميمي
تهران - ايرنا - محققان يك ماده كشسان و شفاف جديد ساختند كه علاوه بر قابليت خودترميمي، قادر…
-
ابداع دیسك نگهداری داده برای میلیاردها سال
تهران- ایرنا- محققان انگلیسی یك دیسك كوچك كریستالی ابداع كرده اند كه می تواند حجم بسیار زیاد…
نظر شما