مهدی شادنوش روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره سوءتغذیه بیمارستانی افزود: در اروپا بار اقتصادی ناشی از سوء تغذیه در بیمارستانها بیش از ۳۱ میلیارد یورو و در آمریکا حدود ۱۰ میلیارد دلار در سال برآورده شده است.
وی ادامه داد: حوزه سلامت و بیمههای کشورهای توسعه یافته به دنبال این هستند که با پوشش بیمهای مناسب امر تغذیه، هم باعث ترویج آن و هم تشویق گروههای درمانی به پیشگیری از این مخارج و بارهای اقتصادی کنند و کیفیت درمان را هم ارتقا بدهند.
به گزارش ایرنا، رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت پیش از این در همین رابطه گفته بود: خدمات تغذیهای در بیمارستانها تحت پوشش بیمه قرار ندارد و کارشناسان تغذیه برای مشاورههایی که میدهند تحت پوشش بیمه نیستند و این یکی از مشکلات موجود است. اگر میخواهیم روند سالمی را در تغذیه بیماران دنبال کنیم، هزینهها افزایش پیدا میکند که باعث نگرانی بیمارستانها میشود. این در حالی است که اگر تغذیه اصلاح شود، بیمهها عواید زیادی از محل صرفه جویی طول مدت زمان بستری بیمارستان خواهند داشت.
وی بیان کرد: این موضوع به سازمانهای بیمه گر پیشنهاد شده تا مطالعه بیشتری در این زمینه انجام بدهند. زیرا بیماری که مقاومت بیشتری داشته باشد، در برابر عوامل بیماری زا راحتتر میتواند مقاومت کند. در نتیجه اگر بیمهها کار عمیقی در زمینه تغذیه انجام بدهند، میتوانند اثر آن را در کاهش هزینههای خود مشاهده کنند.
شادنوش همچنین گفته بود: سوءتغذیه بیمارستانی فقط مربوط به ایران نیست و در همه کشورها وجود دارد و حتی این میزان در برخی کشورها بیش از ۵۰ درصد است.
نظر شما