عباس پورمیدانی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: انتخاب ارقام مناسب برای کشت، نقش برجستهای در بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی دارد و به همین دلیل کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم بهطور دائم در تلاش هستند تا مناسبترین ارقام را پس از آزمایش و سنجش کیفیت به کشاورزان استان معرفی کنند.
وی افزود: به همین منظور ارقام جدید بهصورت محدود در سطح مزارع و باغات استان مورداستفاده قرار گرفته و وضعیت بازدهی آن بهصورت تخصصی مورد ارزیابی قرار میگیرد تا در صورت مناسب بودن با شرایط آب و هوایی قم در دسترس بهرهبرداران قرار گیرد.
وی ادامه داد: مقاومت در برابر سردی و گرمی هوا، نیاز کمتر به آبیاری و برداشت محصول بیشتر ازجمله مزایای استفاده از ارقام جدید تایید شده است که توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم در گونههای مختلف به کشاورزان معرفی میشود.
پورمیدانی گفت: افزایش بهرهوری ازجمله اولویتهای مهم سازمان جهاد کشاورزی قم طی سالهای اخیر است و یکی از راهکارهای تحقق این هدف استفاده از ارقام مناسبی است که میتواند علاوه بر کاهش میزان مصرف نهادههای کشاورزی، محصول بیشتری را نیز به ارمغان آورد.
وی بیان کرد: استفاده از ارقام مناسب با شرایط آب و هوایی قم همچنین کاهش هزینههای کشاورزان و افزایش درآمد آنان را در پی دارد و به همین علت از منظر اقتصادی مقرونبهصرفه است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
نظر شما