اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال کمک هزینه اقلام حفاظتی به دانشگاه‌های علوم پزشکی

تهران- ایرنا- مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی برای خرید اقلام حفاظتی و توزیع لوازم بهداشتی به زودی مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال به صورت سرانه دریافت می‌کنند.

به گزارش روز یکشنبه معاونت فرهنگی- دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رحمان خدابنده لو اظهار داشت: دانشجویان بر اساس فراخوانی که دانشگاه‌های خود از قبل اعلام کردند، از روز شنبه ۱۷ خردادماه بر سر کلاس‌های آموزشی حاضر می‌شوند و نیم سال دوم تحصیلی سال ۹۸-۹۹ خود را آغاز می‌کنند. البته برخی از دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی به تناسب وضعیت آمار ابتلای شهرها، فعالیت آموزشی خود را با یک هفته تاخیر آغاز خواهند کرد تا ان شاءالله مشکلی برای دانشجویان و اساتید ایجاد نشود.

وی افزود: بر اساس برنامه‌ای که از قبل گذاشته شد و پیرو جلسات متعددی که برگزار شد، خوابگاه‌های دانشجویی شهرهای مختلف با ظرفیت بسیار کمتری از ظرفیت استاندارد خود، دانشجویان را اسکان می‌دهند تا شرایط فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود و دانشجویان با درنظرگرفته شدن پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی‌های لازم، در کلاس‌های درس حاضر شوند.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت به اجرای پروتکل‌های بهداشتی در همه دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین همه خوابگاه‌های دانشجویی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در روزهای گذشته اکثر دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به ضدعفونی کردن خوابگاه‌ها و اماکن دانشجویی و همچنین کلاس‌های درسی اقدام کردند. استقرار مواد ضدعفونی کننده در خوابگاه‌های دانشجویی و همچنین کلاس‌های درسی و همچنین تهیه و توزیع لوازم حفاظتی و بهداشتی از جمله ماسک، شیلد محافظتی صورت، مواد شوینده و ضدعفونی کننده در اماکن دانشجویی از جمله اقداماتی است که با جدیت از سوی معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی در اختیار دانشجویان و اساتید قرار می‌گیرد.

وی افزود: همچنین بحث غربالگری دانشجویان علوم پزشکی و انجام معاینات پزشکی اولیه و صحت سلامت دانشجویان از جمله مواردی است که همه دانشگاه‌ها نسبت به آن مبادرت می‌کنند تا دانشجویان در مسیر پروتکل‌های بهداشتی،  زندگی دانشجویی خود را در خوابگاه‌ها و کلاس‌های درسی سپری کنند.

خدابنده لو با اشاره به اینکه اکثر دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی فعالیت آموزشی خود را از ۱۷ خرداد ماه آغاز کرده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از دانشکده‌ها و دانشگاه‌هایی که فعالیت آموزشی خود را شروع کرده‌اند ندارم. مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اهواز ، دانشکده علوم پزشکی آبادان و برخی دانشگاه‌ها که به لحاظ شیوع بیماری کرونا در شهرها، در وضعیت سفید قرار ندارند، فعالیت آموزشی خود را با تأخیر و تا یک هفته آینده آغاز کنند.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه اداره کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی از زمان اعلام بازگشایی دانشگاه‌ها در تاریخ ۱۷ خرداد، جلسات متعددی با مسؤولان حوزه‌های مختلف از جمله معاونت آموزشی وزارت بهداشت برگزار کرده است، گفت: خوشبختانه پروتکل‌های بهداشتی مربوط به بازگشایی دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی از قبل تدوین و از طریق معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها ارسال شده است.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی، منابع مالی لازم برای تامین و توزیع لوازم بهداشتی و حفاظتی برای دانشگاه‌ها، فراهم شده است و قرار است به دانشگاه‌ها ابلاغ شود. بر این اساس، مقرر شد در مجموع مبلغ ۳۰ میلیارد تومان به صورت سرانه برای همه دانشگاه‌های علوم پزشکی تخصیص داده شود.

خدابنده‌لو در خصوص پرداخت هزینه خوابگاه‌های دانشجویی گفت: در این مدت که دانشجویان در خوابگاه نبودند، مبلغی به عنوان اجاره بها پرداخت نخواهند کرد، به عبارتی هزینه‌ای بابت نبودن در خوابگاه‌ها دریافت نمی‌شود. ضمن آنکه تعدادی از دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی در روزهای گذشته در خوابگاه‌ها حضور داشتند به این معنی که خوابگاه‌ها به طور کامل خالی از سکنه نشده بود. همچنین دانشجویانی به خاطر کارآموزی و کارورزی یا در بخش‌های بالینی، در روزهای گذشته در خوابگاه ها حضور داشتند.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در پایان با اشاره به ضرورت حفظ فاصله گذاری فیزیکی در خوابگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی، گفت: مقرر شده است دانشگاه‌ها با ظرفیت کمتر کلاس‌های آموزشی ضروری خود را برگزار کنند و درصورت امکان کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار شود. البته بسیاری از کلاس‌های درسی در ماه‌های گذشته به صورت مجازی برگزار شد و دانشجویان فقط برای رفع اشکال در دانشگاه حاضر می‌شدند.
 خدابنده لو در خصوص تعداد دانشجویان علوم پزشکی مبتلا به کرونا نیز گفت: آماری از میزان ابتلای این دانشجویان به کرونا نداریم، اما تاکنون هیچ دانشجوی علوم پزشکی در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست نداده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha