بخشی از آرد یارانه ای ماهانه نانوایی های استان که قرار بود برکت سفره مردم شود روانه بازار آزاد می شد و کیسه دلالان و واسطه ها را پر می کرد بخشی هم از مسیر اصلی مصرف منحرف شده و از جاهایی مثل قنادی ها، رشته بری ها، صنعت کیک و کلوچه و خشکه پزی و نانوایی های سنتی خانگی سر در می آورد.
سروسامان دادن به این بازار آشفته در دستور کار مسوولان استان همدان قرار گرفت و طرح بازرسی عملکرد نانوایی ها کلید خورد.
طبق گزارش مدیرکل غله و خدمات بازرگانی همدان که روز یکشنبه در ستاد تنظیم بازار استان سخن گفت: در ۱۰ روز گذشته بخشی از نانوایی ها پالایش شده و سهمیه اضافه آرد ۱۷۰ نانوایی در مرحله نخست قطع شده است، به طوریکه واحدهایی که ماهانه ۲۲ کیسه آرد دریافت می کردند به ۱۵ کیسه تقلیل یافت و واحدهایی که ۱۱ تا ۱۵ کیسه سهمیه داشتند و بیش از نیازشان بود به ۱۰ کیسه کاهش پیدا کرد.
این کار طبق محاسبات مسعود بکایی روزانه ۳۰۰ کیسه صرفه جویی را به دنبال داشته و از این پس شاهد تاثیر مثبت این اقدام در چرخه تامین و توزیع آرد و نان خواهیم بود.
به گفته او کارخانه های آرد نیز در این چرخه معیوب مقصر هستند و عملکرد آنها نیز رصد می شود و بی تردید گذر بازرسان به این واحدهای تولیدی هم می رسد چرا که خرید هر کیلوگرم گندم برای دولت ۲ هزار و ۸۰۰ تومان هزینه دارد در حالی که آن را با یک چهارم قیمت و با نرخ ۶۶۵ تومان به کارخانه های آرد می فروشد و این اختلاف فاحش قیمت فسادپذیر است.
پرهیز از اجرای سلیقهای قانون
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان که ریاست ستاد تنظیم بازار را به عهده دارد تاکید می کند که آرد تمام نانوایی های شهری و روستایی استان باید از الک بازرسی عبور کنند تا ناخالصی آنها گرفته شود و در این راه هیچ عذر و بهانه ای را هم نمی پذیرد.
ظاهر پورمجاهد همه اعضای ستاد تنظیم بازار را موظف به حمایت و دفاع بی چون و چرا از حقوق مردم دانست و از آنها خواست وظایف خود را به دقت انجام دهند تا بیش از این مشکلات اقتصادی کمر مردم را خم نکند.
به اعتقاد او کیفیت نان همدان آنگونه که باید در شان مردم نیست و باید بهتر از این باشد و این موضوع نیازمند سرکشی و بازدیدهای مستمر دارد تا درصد سرپیچی و تخلف واحدهای صنفی پایین بیاید.
اگرچه طرح بازرسی از صنف نانواها اعتراض برخی ها را به دنبال دارد و مراجعه به فرمانداری ها را افزایش داده اما این جراحی برای این زخم کهنه نیاز بود که دردآور هم هست اما بهبودی و سلامتی پس از آن شیرین است.
پور مجاهد خواهان اجرای صریح قانون و معرفی متخلفان حوزه آرد و نان به تعزیرات حکومتی شد و تاکید کرد: همه در برابر قانون یکسان هستند و باید از اجرای سلیقه ای مقررات و ضوابط به طور جدی پرهیز شود.
۵۸۵ نانوایی در همدان فعال هستند.
نظر شما