حجت الاسلام سیدعابدین بزرگی امروز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) در ۹ رشته در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت میکند و در هر رشته حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر از دانشجویان غیرایرانی مشغول به تحصیل هستند.
وی گفت: در ترم جاری ۲ گروه دانشجو در دانشگاه اهل بیت(ع) تحصیل میکنند. گروه نخست دانشجویان ترم دوم دانشگاه هستند که با استفاده از فضای مجازی آموزش لازم به آنها داده شده و از ۱۷ خرداد ماه با هماهنگی اساتید خود برای رفع اشکال به دانشگاه مراجعه میکنند.
مدرس معارف اسلامی دانشگاه اهل بیت (ع) درباره گروه دوم دانشجویان دانشگاه، خاطر نشان کرد: گروه دوم دانشجویان ترم چهارم دانشگاه هستند که در حال نگارش پایان نامه بوده و به آنها گفته شده به دلیل شیوع ویروس کرونا به کشور خود بازگردند و با استفاده از فضای مجازی انجام کار پایان نامه را دنبال کنند. البته از این تعداد عدهای هم در خانه اقوام خود در ایران مستقر شده اند.
بزرگی با تاکید بر اینکه هنوز امکان بازگشت دانشجویانی که به کشورهای خود رفتند، فراهم نشده است، افزود: از آنجا که شیوع ویروس کرونا در کشورهایی مانند هند، پاکستان، افغانستان و... بیشتر شده، هنوز امکان بازگشت دانشجویانی که به کشورهای خود رفتند، فراهم نشده و آنها تا زمانی که شرایط این بیماری عادی شود، امکان بازگشت به ایران و استفاده از خوابگاه را ندارند.
وی درباره اینکه شرایط برگزاری امتحانات برای این دسته از دانشجویان به چه صورت است؟ افزود: تلاش دانشگاه برای آن دسته از دانشجویانی که در ایران حضور دارند، برگزاری امتحانات به صورت حضوری در تیر ماه ۹۹ و با رعایت پروتکلهای بهداشتی است. برای دانشجویانی هم که در خارج از کشور حضور دارند در تلاش هستیم راهی برای برگزاری امتحان به صورت مجازی طراحی کنیم؛ زیرا در بعضی از کشورها اینترنت لازم برای استفاده دانشجو از فضای مجازی و سیستم برخط وجود ندارد.
معاون آموزشی دانشگاه اهل بیت ادامه داد: در این هفته جلسهای با حضور اعضای شورای آموزش برگزار میشود تا شیوه جدید چگونگی برگزاری امتحانات بررسی و بهترین راه حل برای دانشجویان دانشگاه طراحی شود. البته این احتمال هم وجود دارد که امتحانات برای این دسته از دانشجویان با تاخیر برگزار شود و دروسی که به صورت مجازی ارائه نشده در ترم آینده آموزش داده شود.
وی در خصوص برنامه جذب دانشجو در ترم آینده با توجه به شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: مدت زمانی که برای جذب دانشجو در نظر گرفته میشود، طولانی است. البته کارهای اولیه مانند فراخوان ثبت نام و دریافت مدارک از داوطلبان پیش از نوروز ۹۹ انجام شده و برای انجام مراحل امتحان و مصاحبه منتظر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستیم.
بزرگی درباره اینکه آیا احتمال دارد تدریس به دانشجویان جدید الورود به صورت مجازی انجام شود؟ خاطرنشان کرد: آموزش مجازی از زمان شیوع ویروس کرونا، در دستور کار دانشگاه قرار گرفت و با توجه به اینکه شرایط ویروس در روزها و ماههای آینده هنوز مشخص نیست، این احتمال که تدریس به دانشجویان به صورت مجازی دنبال شود، وجود دارد. البته برای این موضوع هم منتظر اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، دانشگاه بینالمللی اهل بیت علیهمالسلام در سال ۱۳۷۸ در تهران تأسیس شد. این دانشگاه در زمینه شناسایی، پذیرش و آموزش دانشجویان غیرایرانی و پیرو اهل بیت(ع) در مقاطع کارشناسی ارشد در رشتههای تاریخ اسلام، فلسفه، ادیان و عرفان، حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرمشناسی، زبان و ادبیات فارسی، روابط بین الملل، اقتصاد اسلامی و مدیریت بازرگانی دانشجو میپذیرد.
تاکنون دانشجویانی از کشورهای عراق، ترکیه، یمن، افغانستان، پاکستان، آذربایجان، هندوستان، چین، اندونزی، مالزی، بنگلادش، نیجریه و مالی در این دانشگاه جذب و فارغ التحصیل شدهاند. واحد آموزش از راه دور این مرکز به زبانهای عربی، انگلیسی و فارسی است.
تبیین معارف قرآن و اهل بیت(ع) در تمامی عرصههای بین المللی به ویژه در مجامع دانشگاهی، کمک به احیا و گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی و میراث اهل بیت(ع)، تأمین نیازهای علمی، پژوهشی و تخصصی مسلمانان جهان به ویژه پیروان اهل بیت(ع) و توانمندسازی آنان، انتقال پژوهشهای راهبردی اسلام به مراکز علمی و پژوهشی جهان بر اساس اندیشههای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از جمله اهداف این دانشگاه است.
نظر شما