۱۸ خرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۳۵
کد خبر: 83813427
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تداوم التهاب سیاسی در مالزی

۱۸ خرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۳۵
کد خبر: 83813427
تداوم التهاب سیاسی در مالزی

تهران- ایرنا- تنش های سیاسی در مالزی پس از استعفای ناگهانی ماهاتیرمحمد و منصوب شدن محی الدین یاسین به عنوان نخست وزیر مالزی درماه فوریه همچنان ساختار قدرت در این کشور جنوب شرق آسیا را تحت تاثیر قرار می دهد.

به گزارش روز شنبه رسانه های آسیایی، انور ابراهیم و ماهاتیر محمد پس از انتخاب محی الدین یاسین به عنوان نخست وزیر جدید مالزی این انتصاب را زیر سوال برده و خواستار احیای قدرت توسط ائتلاف پاکاتان هاراپان که در انتخابات سراسری این کشور موفق به کنار زدن نجیب رزاق از قدرت شد ، هستند.

محی‌الدین‌ یاسین سیاستمدار کهنه کار و ۷۲ ساله، پس از استعفای ماهاتیراز سوی پادشاه مالزی به سمت هشتمین نخست وزیری منصوب شد. وی یکی از اعضای مجلس سفلای مالزی از منطقه پاگوه و بخشی از ائتلاف سیاسی باریسان ناسیونال است.

ماهاتیر محمد ۹۴ ساله که طی چند دهه گذشته اداره امور را در مالزی بر عهده داشته است، پس از استعفا جای خود را به متحد سابق خود، یعنی محی الدین یاسین  داد. ماهاتیر از ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ میلادی نخست وزیر مالزی بود و رکورد طولانی ترین دوره نخست وزیری این کشور را در اختیار دارد. اما استعفای ناگهانی وی سبب شد تا دومین دوره صدارتش ، به ۲ سال هم نرسد. 

ماهاتیر محمد  که به همراه احزب تحت ائتلاف پاکاتان هاراپان قدرت را در مالزی  در انتخابات سراسری ۲۰۱۸ به دست گرفته بود  در مورد کناره گیری اش از قدرت گفت :در پی اختلافات درون این ائتلاف در ماه فوریه مجبور به استعفا شده است.

طبق وعده های انتخاباتی در سال ۲۰۱۸ این ائتلاف قرار بود ماهاتیر محمد پس از دو سال نخست وزیری سه سال باقی مانده این دوران را به انورابراهیم واگذار کند که این روند با انتصاب محی الدین یاسین به عنوان جانشین ماهاتیر مسدود ماند.

پس از این رخداد هم ماهاتیر و هم انور با نخست وزیر منتصب پادشاه  مخالفت کرده و اعلام کردند که محی الدین یاسین رای اکثریت پارلمان برای اداره کشور را ندارد. این دو رهبر سیاسی مالزی روز ۹ ماه مه با انتشار بیانیه ای هدف مشترک خود را  کنار زدن محی الدین یاسین از قدرت اعلام کردند.

نشست رای گیری در مورد اعتماد به نخست وزیر منصوب نیز که قرار بود ۱۸ ماه مه برگزار شود به تعویق افتاد. مخالفان می گویند که درصورت برگزاری دولت رای عدم اعتماد از پارلمان کسب می کرد. 

طبق گزارش های رسانه ای احتمال دارد دور بعدی نشست‌های پارلمان مالزی برای ۱۳ ژوئیه تا ۲۷ اوت تعیین شده اما هنوز تاریخی برای جلسه رای عدم اعتماد تعیین نشده است.

ماهاتیر محمد امیدوار است تا پیش از ۹۵ سالگی اش بتواند جریان قدرت را به روند وعده داده شده انتخابات ۲۰۱۸ بازگرداند و انور ابراهیم نیز هنوز این داعیه را دارد که  ۲۲ سال پس از آنکه در کابینه دولت مالزی ( معاون وقت ماهاتیر محمد) قرار داشت دوباره به این عرصه با عنوان نخست وزیری بازگردد.

پاکاتان هاراپان یا ائتلاف امید پیش از انتخابات سراسری سال ۲۰۱۸ تحت رهبری ماهاتیر محمد تشکیل شد این ائتلاف توانست دولت نجیب رزاق را در انتخابات شکست دهد و ماهاتیر را به عرصه قدرت در مالزی بازگرداند.

این ائتلاف متشکل از احزاب «عدالت مردم» (PKR) تحت رهبری انور ابراهیم، «اقدام دموکراتیک» (DAP) حزب اصلی چینی‌تبارهای مالزی، «اعتماد ملی» (Amanah) و حزب«بومی تباران مالزی یا برساتو» حزب تازه تأسیس ماهاتیر محمد و محی‌الدین یاسین است.

نکته حایز اهمیت این است که اختلاف میان ماهاتیر و محی الدین به گونه ای بالا گرفته که بتازگی حتی ماهاتیر از حزب بومی تباران متحد مالزی (برساتو) اخراج شد.

محی الدین یاسین اکنون ریاست این حزب را برعهده دارد و ماهاتیر به همراه پسرش و دو نفر دیگراز حزب اخراج شدند. درواقع ماهاتیر از حزبی اخراج شد که روزی خود آن را بنیان نهاده بود.

طبق گزارش استریت تایمز، نگاهها در محافل سیاسی مالزی به دنبال این موضوع است که آیا ماهاتیر و انور بار دیگر برای کنار زدن دولت با یکدیگر ائتلاف مجدد با برنامه ریزی دقیق و شفاف خواهند داشت چرا که بدون حضور متحدانه این دو رهبر سیاسی ، ۱۰۹ کرسی مخالفان در پارلمان این کشور چندپاره شده و قدرت رهبری واحد را از دست می دهند.

طبق این گزارش ،  ائتلاف پاکاتان هاراپان PH ، متشکل از حزب PKR یا عدالت مردم ، DAP تحت سلطه چینی تبارهای مالزی و حزب اسلامی امانه است که درحال حاضر، دارای ۹۱ نماینده در پارلمان سفلی این کشور می باشد. علاوه براین ۱۸ نماینده دیگر نیز در حزب برساتو ازحامیان ماهاتیر محمد محسوب می شوند.

 به هرصورت دولت  کنونی مالزی نیاز به حمایت دستکم ۱۱۲ نفر ازنمایندگان پارلمان را برای کسب اکثریت ساده برای فعالیت دارد و یارگیری های سیاسی در پارلمان  این کشور دراین زمینه ادامه دارد.

استریت تایمز افزود: در حالی که به نظر می رسد فعالیت در جناح اپوزیسیون دولت مالزی به کندی پیش می رود، محی الدین یاسین نخست وزیر در تلاش است تا دولت خود را هرچه سریعتر تثبیت کند و حمایت اکثریت پارلمان را نیز به دست آورد.اما موضوع روشن این است که هردوطرف درصدد هستند آرای لازم و کافی را در پارلمان به خود اختصاص دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha