به گزارش روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «زهرا جلیلی مقدم» مهمترین برنامههای این دفتر در زمینه میوههای گرمسیری ونیمه گرمسیری را تولید نهال و ساماندهی وضعیت نهالستانها و توسعه باغات درمناطق مستعد و اراضی شیب دار عنوان کرد و افزود: اصلاح باغ های درجه دو، حذف و جایگزینی باغ های درجه سه به منظور اقتصادی کردن تولید محصولات باغی، در دستور کار است.
وی گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح به منظور ارتقاء ضریب بهرهوری از نهادهها، توسعه مکانیزاسیون باغات برای کاهش هزینه تولید، استقرار نظام مدیریت پس از برداشت، توسعه صنایع فرآوری، بسته بندی و درجهبندی محصول، توسعه پوشش بیمهای و هدفمند کردن یارانهها نیز از دیگر فعالیت های در دست اقدام است.
به گفته وی اجرای برنامههای عملیاتی همچون حمایت از به کارگیری روشهای نوین باغی، کاربرد سایهبان در باغها برای افزایش بهرهوری آب و پیشگیری از نابسامانیهای فیزیولوژیکی نیز در حال اجرا است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری با اشاره به اینکه سطح زیر کشت میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری در ایران ۷۳۰ هزار هکتار است، یادآور شد: حدود ۸.۱ میلیون تن محصول در این باغات تولید می شود.
وی سهم میوه های گرمسیری و نیمهگرمسیری در تولیدات باغی را حدود ۴۰ درصد عنوان کرد و ادامه داد: مهمترین میوههای گرمسیری ونیمهگرمسیری به ترتیب و به لحاظ میزان تولید، مرکبات، خرما، انار و انجیر است.
وی با بیان اینکه در تولید مرکبات جایگاه هفتم جهان را داریم، گفت: باغداری و باغبانی با توجه به دقت در کشت و نوع گونه و رقم یک سرمایه گذاری طولانی مدت است زیرا هدف از تولید آن تازه خوری، فراوری و صادرات بازار است.
نظر شما