نقی کریمیان دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : عصر امروز گشت ناجیان غریق در ساحل بابلسر با یک قلاده فوک خزری برخورد کردند که متاسفانه در شرایط نامناسبی بر روی آب شناور بود.
وی گفت : ناجیان پس از خارج کردن فوک از آب متوجه شدند که از ناحیه پا دچار آسیب شده و فرض ما این بود که بر اثر برخورد با پره های قایق های موتوری آسیب دیده است .
رییس هیات نجات غریق مازندران با بیان اینکه به سرعت موضوع به مسئولان محیط زیست استان و شهرستان اطلاع داده شد ، افزود: فوک آسیب دیده ساعاتی پس از خارج کردن از آب به مسئولان محیط زیست برای درمان تحویل داده شد.
فک خزری با نام علمی Pusa caspica یکی از پستانداران کمیاب آبزی دنیاست که فقط در دریای خزر و رودخانه های منتهی به آن زندگی می کند. این گونه تنها پستاندار دریای خزر محسوب می شود و به دلیل صید بی رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند حمایت بین المللی است.
فک خزری به طور میانگین ۱.۵ متر طول و ۶۸ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچکترین انواع فک به شمار می رود. البته ساحل نشینان شمال به آن سگ آبی می گویند. فک ها در میان هزار نوع جاندار خزر تنها پستاندار این دریا محسوب می شوند.
فک ها جانورانی با ارزش اند که حتی با مدفوع خود یک منبع غذایی در دریای خزر به وجود می آورند و نابودی آنها اکوسیستم خزر را به خطر می اندازد.
فک های خزری در تابستان، بهار و پاییز بیشتر در آب های ایران زندگی می کنند و برای زایمان به مناطق یخی در شمال دریای خزر مهاجرت می کنند.
سالها است که کاهش تعداد فوک خزری به یکی از مسائل مهم در اکوسیستم خزر تبدیل شده است . اواسط سال ۹۸ بود که مدیرکل دفتر زیست بوم دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، کاهش جمعیت فوک خزری در ایران را نگرانکننده عنوان کرد.
براساس آخرین سرشماری در سال ۲۰۱۶، جمعیت فوکهای خزری به ۷۰ هزار مورد رسیده است.
کارشناسان و دوستداران محیط زیست آلودگی دریا و عوامل بیماریزا را از جمله تهدیدات جمعیت فوک خزری در ایران ذکر می کنند.
نظر شما